ناگفته های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی:
از ایجاد ساعت ویژه برای سفر ترامپ به عربستان تا تلاش کردها برای تشکیل نیروی هوایی
دیپلماسی ایرانی: "ناگفته های هفته " مجموعه ای است که در آن مجموعه اخباری که عموما در مقاله ها، یادداشت ها، منابع خبری، روزنامه ها و پایگاه های خبری جهان منتشر می شوند و از چشم بسیاری از خبرگزاری ها و منابع خبری دور می مانند، استخراج شده و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد:
تقاضای ترامپ از عربستان برای مذاکره با ایران
بر اساس یک فایل صوتی افشا شده از جلسه اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده با ملک سلمان، پادشاه عربستان، ترامپ بعد از این که انتقادهای شدید عربستان علیه ایران را شنید، از پادشاه عربستان خواست که مشکلاتش را با همسایگانش حل کند و به مذاکره با تهران بنشیند.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، ترامپ به ملک سلمان گفته است که اعتقاد دارد با دیپلماسی می تواند مشکلات خود را با تهران حل کند و حتی پیشنهاد داده که یک طرف سومی میانجی این مذاکرات باشد تا به نتیجه برسد.
مقامات عربستانی گفته اند که این موضوع را بررسی می کنند اما مطمئن نیستند که نگرانی شان نسبت به ایران حل شود.
امریکا تقاضای عربستان برای ورود به جنگ یمن را رد کرد
منابع آگاه به وبسایت اسکای پرس گفتند که دونالد ترامپ در دیدار خصوصی خود با ملک سلمان، پادشاه عربستان پیشنهاد ریاض برای ورود به جنگ یمن را رد کرد.
به نوشته این وبسایت، ترامپ گفته است که امریکا تمایل به ورود به هیچ جنگی را ندارد و تنها موضوعی که حاضر به مبارزه با آن است، تروریسم است.
ترامپ تاکید کرده که جنگ یمن را جنگ با تروریسم نمی بیند و عربستان باید خود برای پایان دادن به این جنگ فکری کند.
دستاوردهای سفر ترامپ به عربستان از زبان خودش
شبکه خبری سی ان ان گزارش داد که هنگامی که خبرنگاران از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا پرسیدند دستاوردهای سفرش به عربستان چه بوده، سه بار تکرار کرده است: «شغل، شغل و شغل.»
به گزارش سی ان ان، ترامپ گفته است که در راستای تحقق به وعده های انتخاباتی اش برای ایجاد شغل در کشورش قراردادهای حدود 500 میلیارد دلاری با عربستان را امضا کرده است.
ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا گمان نمی کند ممکن است عربستان از این سلاح ها در جاهای نامناسب استفاده کند، گفته است، وظیفه من به عنوان رئیس جمهور حل بی کاری در کشورم است و من بر اساس این مسئولیت رفتار می کنم.
بی نتیچه بودن سفر ترامپ به اسرائیل
شبکه فرانس 24 گزارش داد با وجود این که ترامپ سفر خود را به اسرائیل بسیار خوب توصیف کرده است اما مقامات اسرائیلی از نتایج سفر او راضی نیستند.
بر اساس این گزارش، ترامپ در این سفر نه با جابه جایی سفارت امریکا از تل آویو به بیت المقدس موافقت کرده و نه تنها ملموسی برای پایان دادن به بحران اعراب و فلسطین ارائه کرده است. این در حالی است که بسیاری از مقام های اسرائیلی از قراردادهای چندصدمیلیارد دلاری تسلیحاتی امریکا با عربستان نیز ناخرسندند.
اختصاص ساعت ویژه عربستانی ها برای سفر ترامپ
روزنامه العرب، چاپ لندن گزارش داد که عربستان برای این که اهمیت سفر ترامپ به خاک خود را برجسته کند سایت ویژه ای را راه اندازی کرد و این سفر را "حادثه ای تاریخی" توصیف کرد.
بنا به این گزارش در این سایت ساعتی برای شمارش معکوس ورود ترامپ به عربستان و همچنین نشست هایش بر اساس ساعت و دقیقه و ثانیه طراحی شده بود.
موافقت عباس با قبول طرح اولمرت
محمود عباس در دیدار اخیرش با ترامپ در کاخ سفید نسخه ای از مذاکراتش با ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق اسرائیل را به او نشان داد و گفت که حاضر است با تشکیل کشور مستقل فلسطینی بر 96 درصد از مساحت کرانه باختری موافقت کند.
به گزارش روزنامه الحیات، عباس همچنین گفته حاضر است بر اساس طرح اولمرت با تبادل 6 درصد از اراضی با اسرائیل موافقت کند.
طرف فلسطینی در مذاکرات قبل در دوران اولمرت با تبادل 2 درصد از اراضی موافقت کرده بود که چون طرف اسرائیلی بر تبادل 6 درصد از اراضی اصرار داشت مذاکرات به جایی نرسید.
تقاضای عباس از ترامپ برای لغو توافقات پاریس
یک مسئول عالی رتبه فلسطینی به روزنامه الحیات گفته است که عباس در دیدار اخیر خود با ترامپ در کاخ سفید از او خواسته که تغییر کاملی در توافقات پاریس صورت بگیرد و به فلسطینی ها اجازه تحرک و کار آزادانه و سرمایه گذاری در منطقه موسوم به «ج» که 60 درصد کرانه باختری را شامل می شود، داده شود.
بنا به این گزارش، کارشناسان اقتصادی که عباس را در سفر به امریکا همراهی کرده بودند گزارش مفصلی را درباره اوضاع سخت اقتصادی فلسطین و تاثیرات شگرف آن بر استقلال حکومت خودگردان فلسطینی بر منطقه «ج» ارائه دادند.
موافقت ترامپ با دادن کمک مالی به فلسطین
منابع آگاه اقتصادی فلسطینی به خبرگزاری فلسطینی سما تاکید کردند که ترامپ با پرداخت 27 میلیون دلار به حکومت خودگردان برای اجرای پروژه های اقتصادی به خصوص پروژه های توسعه ای با هدف بهبود فرصت های زندگی فلسطینیان در کرانه باختری موافقت کرد.
این منابع همچنین گفتند که مقامات حکومت خودگردان موافقت کردند که رزومه ای بر اساس مطالباتی که دولت امریکا برای بهبود وضعیت اقتصادی و توسعه مستمر مردم فلسطین، خواسته است ارائه کنند.
قرار است هیئت عالی رتبه اقتصادی فلسطینی به ریاست محمد مصطفی، مشاور ارشد اقتصادی رئیس حکومت خودگردان فلسطینی ظرف روزهای آینده به واشنگتن سفر کند و پروژه های اقتصادی ای که حکومت خودگردان قصد انجام آنها را دارد را به طرف امریکایی بدهد و مراحل تامین بودجه آن را آغاز کند.
تلاش کردستان عراق برای تشکیل نیروی هوایی
کردستان عراق تلاش دارد با کمک آمریکا، انگلیس و آلمان، شاکله پیشمرگه را بازسازی کند.
ژنرال بختیار محمد از فرماندهان بلندپایه پیشمرگه می گوید که تلاش هایی در حال صورت گرفتن است تا پیشمرگه دارای نیروی هوایی شود و همچنین سازماندهی آن به مثابه یک ارتش کلاسیک تغییر یابد. این فرمانده پیشمرگه در گفت و گو با پایگاه خبری کردستان ۲۴، گفت که تلاش می شود شاکله پیشمرگه همانند ارتش کشورهای عضو ناتو شود. به گفته وی در این راه یک تیم نظامی ویژه از وزارت دفاع آمریکا، انگلیس و آلمان، به پیشمرگه کمک می کنند و خرید بالگردهای نظامی مهم ترین گام برای بازسازی پیشمرگه است.
او افزود: این گام همچنان منتظر موافقت ریاست اقلیم کردستان عراق است و پس از موافقت وی وارد فاز اجرایی خواهد شد و نیروهای ائتلاف بین المللی پس از آن به ما بالگردهای نظامی خواهند داد.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :