ایران در کانون کنفرانس امنیتی «هرتزلیا» در اسرائیل
تهدید یا عدم تهدید ایران برای رژیم صهیونیستی، بحران سوریه و ائتلاف اسرائیل با عربستان سعودی علیه ایران، محوری ترین بحث های انجام شده در کنفرانس امنیتی «هرتزلیا» بود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، شانزدهمین کنفرانس سالانه امنیتی «هرتزلیا» در سرزمین اشغالی روز چهارشنبه آغاز شد و همان طور که پیش بینی می شد، مهم ترین بحث ها همچون سال های گذشته، مربوط به ایران بود.
برنامه هسته ای ایران و موضوع سوریه و حزب الله و همکاری با کشورهای عربی علیه جمهوری اسلامی ایران، مهم ترین سر فصل های سخنان مقامات و شخصیت های حاضر در کنفرانس بود.
«موشه یعلون» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی از افرادی بود که در صحبت های خود به برنامه هسته ای ایران اشاره کرد و مدعی شد که برنامه هسته ای ایران به دلیل اینکه تحت مفاد توافق هسته ای منجمد شده است، فعلا تهدیدی برای این رژیم محسوب نمی شود.
او در این باره افرود: برنامه هسته ای ایران تا پایان مدت برنامه جامع اقدام مشترک، محدود شده و اسرائیل وقت دارد تا خود را برای اتفاقات آینده آماده کند.
با وجود سخنان و ادعای موشه یعلون، اما «گیلعاد اردان» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که ایران بزرگترین تهدید برای رژیم صهیونیستی بوده و هست.
او در این باره گفت: حزب الله می تواند به زیرساخت ها، فرودگاه ها، بنادر و منابع انرژی رژیم صهیونیستی صدمه وارد کند ...ایران هر اقدامی را برای ارسال سلاح های پیچیده به حزب الله انجام می دهد.
بحران سوریه و ارتباط آن با ایران موضوع مهمی دیگر بود که برخی سخنرانان همچون رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی به آن پرداختند.
«هرتزی هالیوی» رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه ادعاهای خود، با اشاره به «تلفات ایران در جنگ سوریه» مدعی شد: «آنها 250 نفر که این تعداد فقط شامل جنگجویان آنها از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، از دست دادند و این رقم شامل شبه نظامیان شیعه نمی شود که توسط ایران مدیریت می شوند».
رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه این سخنرانی مدعی شده که ایران «60 درصد بودجه» حماس، حزب الله و جهاد اسلامی فلسطین را تامین می کند.
اما بخش مهم و قابل توجه این کنفرانس اعترافی بود که برخی شخصیت های امنیتی اسرائیل در رابطه با ائتلاف این رژیم با برخی کشورهای عربی به خصوص عربستان سعودی علیه ایران، به زبان آوردند.
«هرتزی هالیوی» رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی با استقبال از تقابل کشورهای عربی سُنی شامل برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربستان سعودی با ایران، آنها را «سُنی های عملگرا» خواند.
هالیوی درباره عربستان سعودی هم گفت: «این عربستان سعودی همان عربستان سعودی که ما یک سال و نیم قبل دیدیم، نیست. عربستان سعودی فعالتر شده و در تلاش برای رهبری اردوگاه سنی در خاورمیانه است. این کشوری است که شاید وضعیت را باثبات کرده و در جنگش با ایران، قوی تر شده است».
رئیس اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی افزود: «برخی از منافع کشورهای سنی عملگرا در حال نزدیک شدن به منافع ما است. این تحولی جالب است و در آن فرصتی وجود دارد
«دور گولد» سرپرست وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اما صرح تر در این باره صحبت کرد گفت: میان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و اسرائیل، همگرایی منافع وجود دارد.
گولد طی سخنرانی در شانزدهمین کنفرانس امنیتی «هرتزلیا» دلیل اصلی این همگرایی را نگرانی بر سر تمایلات ایران در خاورمیانه عنوان و تاکید کرد که موضوع فلسطین دیگر به هیچ وجه عنوان موضوع اصلی در منطقه نیست.
وی با بیان اینکه دیگر حل مناقشات فلسطین-اسرائیل پایه ای برای ایجاد روابط با دنیای عرب نیست، گفت: «مهم است که این روابط را قطعه به قطعه و در فضایی بسته ایجاد کرد تا پوشش رسانه ای نیر بر آن نباشد.»
سرپرست وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در انتها گفت: «شاید فرصت های جدیدی پیش روی ما باشد، (که آنهم) اساسا بخاطر ترس کشورهای زیادی از قدرت گرفتن ایران است.»
نظر شما :