اسرائیل برای امنیت خود روی روسیه حساب کرده است

تغییر ارزیابی‌های تلاویو با پیروزی‌های اخیر ارتش سوریه

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۲۰:۵۳ کد : ۱۹۵۸۵۱۷ اخبار اصلی خاورمیانه
اسرائیلی‌ها معتقدند که حفظ اعتماد و احترام و روابط عمیق با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه می‌تواند تضمین‌کننده امنیت آنها و حفاظت از مرزهایشان باشد.
تغییر ارزیابی‌های تلاویو با پیروزی‌های اخیر ارتش سوریه

دیپلماسی ایرانی: در طول پنج سالی که از جنگ داخلی سوریه می گذرد، اسرائیل تقریبا گوشه ای دست بسته نشست و نظاره گر بود. خطوط قرمزی برای خود کشید که تقریبا کاملا روشن بودند، هدف از آن خطوط قرمز جلوگیری از بزرگ شدن قدرت نظامی حزب الله بود و همچنین تحرکات نظامی حزب الله در داخل سوریه که کاملا احساس می شود که حزب الله به هیچ کدام از این خطوط قرمز اعتنا نکرده و واقعا این خطوط را زیر پا گذاشته است.

واقعیت این است که صحنه ای که در سوریه مشاهده می شد حاکی از آن بود که خون بسیاری از سوری ها، نیروهای حزب الله و ایرانی ها ریخته شده و این گونه به نظر می رسید که ارتش سوریه در آستانه فروپاشی است و کشور سوریه در حال تجزیه است، صحنه ای که زیاد اسرائیلی ها را نگران نکرد و حتی می توان گفت خدمت بزرگی برای آنها محسوب می شد تا زمانی که دامنه این جنگ به داخل خاک اسرائیل کشیده نمی شد. اما تحولات اخیر در سوریه همه ارزیابی های اسرائیلی ها را تغییر داد و نگرش متفاوتی را نسبت به امور پیش روی آنها به نمایش گذاشت. بعد از آن که عده ای این گونه ارزیابی کردند که جنگ سوریه مدتی طولانی بدون این که پایان بیابد، ادامه خواهد یافت، اکنون ارزیابی تازه ای مطرح شده مبنی بر این که ممکن است توافقی در این کشور حاصل شود. به ویژه بهد از مداخله نظامی روسیه در سوریه و دستاوردهای نظامی ای که ارتش سوریه در کنار گروه های نظامی مورد حمایت آن در ماه های اخیر به دست آورد، همچنین روشن شد که امکان پیروزی بر داعش بدون دخالت نظامی زمینی خارجی وجود دارد. همچنین این باور حاصل شده که آتش بس و مذاکرات سیاسی میان طرف های نزاع در سوریه دریچه ای برای ورود به راه حل سیاسی است. با وجود همه اینها، اسرائیلی ها معتقد نیستند که سوریه به همان جایگاه سابق خود بازگردد، و این گونه ارزیابی می کنند که رسیدن به راه حل نهایی زمانی طولانی خواهد برد و چه بسا این کشور را در نهایت به حکومت فدرالی که هر بخش نوعی خودمختاری داشته باشد، برساند. آنها همچنین ترجیح می دهد که اسد برای مدت طولانی منصبش را حفظ کند و اگر هم جانشینی برای او در نظر گرفته شود، برآمده از پیمانی باشد که همه قدرت ها در آن مشارکت داشته باشند و علوی ها بخش مهمی از آن باشند. اسرائیلی ها همچنین به این باور رسیده اند که تمام این دستاوردها اگر روسیه در جنگ داخلی سوریه دخالت نمی کرد و مسیر جنگ را تغییر نمی داد به دست نمی آمد. برای همین دخالت روسیه از این دریچه نقشی اساسی در تغییر مواضع اسرائیل نسبت به سوریه داشته است.

واقعیت این است که تفاهم و هماهنگی نظامی ای که میان روس ها با همه در مورد سوریه به وجود آمد، باعث تشدید نگرانی ها نزد اسرائیلی ها شد مبنی بر این که سوریه به یک پناهگاه امنی برای ایرانی ها تبدیل شده است که حزب الله می تواند از بلندی های جولان آن به عنوان یک پایگاه خط مقدم برای حمله به اسرائیل استفاده کند. اسرائیلی ها معتقدند که حفظ اعتماد و احترام و روابط عمیق با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه می تواند تضمین کننده امنیت آنها و حفاظت از مرزهایشان باشد.  

از همه اینها مهمتر، به اعتقاد اسرائیلی ها، جنگ سوریه سبب شد تا اولویت های حزب الله تغییر کند. این حزب اکنون غرق درگیری های جاری در سوریه شده و در حال حاضر تمایلی برای رویارویی جدید با وجود این که به شدت قدرت گرفته است، ندارد. با گذشته نزدیک به 10 سال از جنگ 33 روزه به نظر می رسد جنگ آینده به بعد از پایان جنگ با سوریه موکول شده است.

منبع: النهار / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: روسیه سوریه اسرائیل


نظر شما :