انتقاد صریح منتقدان دولت سوسیالیست پاریس
آقای اولاند امنیت فرانسه را به دلارهای اعراب فروختید
دیپلماسی ایرانی: با حملات خونین پاریس که به 11 سپتامبر فرانسوی ها تعبیر شده است، چشمان ظنین جامعه جهانی به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دوخته شده است. کشورهایی که متهم به حمایت از تروریسم و داعش هستند. در فرانسه بسیاری فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری این کشور را متهم می کنند که با همکاری امنیتی خود با کشورهایی نظیر قطر و عربستان در حقیقت اطلاعات امنیتی کشور را در اختیار تروریست ها و داعش قرار داده است. منتقدان می گویند پاریس برای دریافت دلارهای نفتی این کشورها حاضر به تعاملات امنیتی با آنها شده و این مساله سبب شده است تا امنیت ملی فرانسه به خطر بیفتد، چرا که این کشورها از تروریسم در خاورمیانه حمایت می کنند و حامیان مالی آنها هستند. به ویژه داعش که به اعتقاد بسیاری مورد حمایت غیر مستقیم قطر و عربستان است.
به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، این روزها وضعیت دولت سوسیالیست فرانسه به هیچ وجه خوب نیست. احزاب تندرو و افراطی دولت اولاند را در معرض پرسش های سختی قرار داده اند که پاسخ دادن به آنها برایش چندان آسان نیست. مثلا مارین لوپن، رهبر حزب راست گرای افراطی جبهه ملی فرانسه روابط بسیار خوب فرانسه با کشورهایی که به گفته او حامیان مالی اصلی تروریسم هستند را به شدت مورد انتقاد قرار داده است و می گوید: «چرا باید دولت پاریس با کشورهایی که از گروه های تندرو در سوریه حمایت مالی می کنند و با حملات خونین پاریس ارتباطات تنگاتنگ دارند، حمایت کند. آیا باید برای مصالح اقتصادی امنیت ملی کشور را به خطر انداخت؟»
منتقدان می گویند دولت فرانسه برای دریافت ده ها میلیارد دلار سرمایه اعراب حوزه خلیج فارس امنیت ملی را فراموش کرده است. آنها می گویند ثروتمندانی که از کشورهای قطر و عربستان اقدام به سرمایه گذاری در فرانسه می کنند و پول های خود را به این کشور می آورند در حمایت مالی گروه های تندرو در سوریه دست دارند.
عربستان و قطر قاطعانه این اتهامات را رد می کنند و می گویند به هیچ وجه با داعش که حوادث خونین پاریس را رقم زد، ارتباط ندارند و رسما با داعش می جنگند. آنها به پیوستن خود به ائتلاف مبارزه با داعش به رهبری ایالات متحده امریکا در سوریه در سال 2014 اشاره می کنند و می گویند به همراه جنگنده های این ائتلاف در حمله به مواضع داعش اقدام کرده اند.
چهار روز بعد از حوادث خونین پاریس که به مرگ دست کم 130 نفر و زخمی شدن 350 نفر دیگر انجامید، شیخ عبدالله بن ناصر آل ثانی، نخست وزیر قطر به فرانسه رفت و در کاخ الیزه ضمن دیدار با مانوئل والس، نخست وزیر این کشور بر حمایت کامل از پاریس در جنگ با تندروها تاکید کرد. صبح همان روز و قبل از دیدار با نخست وزیر قطر بود که والس درباره ارتباط بعضی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با داعش پرسش هایی را مطرح کرده بود. او در گفت وگو با رادیو فرانسه گفت: «شکی نیست که عربستان و قطر علیه داعش می جنگند. در این شکی نیست. و نمی توانیم هیچ گونه ملامتی را متوجه دولت های این دو کشور کنیم. اما آیا ثروتمندان این دو کشور نیز ارتباطاتی با گروه های تروریستی ندارند؟ آیا ارتباطات آنها مشکوک نیست؟ البته ما هر وقت درباره منابع حمایت های مالی تروریست ها سخن گفته ایم جواب روشنی نگرفته ایم. امور خاورمیانه همیشه پیچیده بوده است.»
فرانسه روابط بسیار نزدیکی با عربستان سعودی و قطر دارد. البته قطر از اخوان المسلمین حمایت می کند و حمایت های او در این رابطه همواره پرسش برانگیز بوده است. این کشور غنی از گاز در مه گذشته اعلام کرد که 24 فروند جنگنده رافائل به ارزش 6.3 میلیارد یورو از فرانسه می خرد.
در سال 2010 ویکی لیکس اسنادی را منتشر کرد که آن اسناد نشان می دادند که حمایت های مالی عربستان سعودی همچنان اصلی ترین منابع مالی گروه های تروریستی هستند. این اسناد به طور خاص به روابط ثروتمندان عربستان با القاعده اشاره می کردند. مشابه همین اسناد در ارتباطات قطر با گروه های تروریستی منتشر شد.
لوری بلوتکین بوگهارد، از اعضای مرکز «واشنگتن انستیتیوت» در این باره می گوید: «هیچ سند موثقی که ثابت کند دولت عربستان سعودی از گروه داعش حمایت مالی می کند، مشاهده نشده است. عربستان داعش را تهدیدی مستقیم برای امنیت خود می داند. اما اسناد ثابت می کنند که ثروتمندهای عربستان صدها میلیون دلار ظرف سال های گذشته به سوریه فرستاده اند که به خصوص به دست داعش و گروه های دیگر رسیده است.»
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :