ظریف: به دنبال روابط راهبردی بلندمدت با چین هستیم
وزیر امور خارجه که هفته گذشته به پکن سفر کرده بود، در مصاحبه با شبکه سی سی تی وی، گفت ایران به دنبال روابط بلندمدت راهبردی با چین است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، وزیر امور خارجه ایران که هفته گذشته به پکن سفر کرده بود، در مصاحبه با شبکه سی سی تی وی، گفت ایران به دنبال روابط بلندمدت راهبردی با چین است.
وی در پاسخ به این سوال که در دیدار با همتای چینی خود چه موضوعاتی را در دستور کار قرار دادید، گفت که ایران و چین روابط بسیار خوب دوجانبه ای را دارند و همچنین به دنبال روابط طولانی مدت استراتژیک بین دو کشور هستند و بنابراین مسائل زیادی در دستور کار نشست دو جانبه وی با وزیر خارجه چین قرار داشت که دو نفر قرار است با یکدیگر مورد بحث قرار دادند.
وزیر خارجه ایران اینگونه ادامه داد: «چین از سر لطف میزبان کشورهای قلب آسیا است، فرایند استانبول برای وضعیت افغانستان، و یکی از موضوعاتی که ما همیشه به بحث می گذاریم، افراط گرایی و تروریسم در منطقه است و درباره چگونگی رویارویی با آن و رویارویی با بی ثباتی ناشی از این مسئله بحث هایی صورت گرفت. ما همچنین درباره موضوعات دو جانبه بحث کردیم. ما روابط گسترده ای در زمینه اقتصادی، انرژی و زمینه های دیگر با چین داریم و در خصوص شیوه های بهبود این روابط بحث کردیم.»
محمد جواد ظریف همچنین تصریح کرد که در خصوص موضوع هسته ای با مقامات چینی گفت وگو کرده است و گفت: «چین یکی از اعضای گروه 1+5 است و ما معتقدیم که چین نقش سودمندی در پیشبرد این فرایند یافتن راه حل برنامه هسته ای ایران ایفا می کند و به این نقش فعال خود در مسئله هسته ای ادامه می دهد.ما در خصوص اینکه چگونه در یک ماه باقیمانده تا زمان رسیدن به راه حل جامع هسته ای می توانیم برای بهبود اوضاع همکاری کنیم و به توافق برسیم.»
محمد جواد ظریف در پاسخ به سوال خبرنگار این شبکه چینی در زمینه اختلافاتی که در مذاکرات هسته ای هنوز حل نشده باقی مانده است، گفت: «فکر نمی کنم که موانع جدی باشد. مردم ایران به غرب اعتماد ندارند زیرا وقتی بحث عمل به وعده ها و تعهدات پیش می آید، غرب تاریخچه خوبی در این زمینه ندارد و این یکی از مشکلات است. احتمالات و راهها و ابزارالات زیادی وجود دارد که من تضمین می کنم که برنامه هسته ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی می ماند و در عین حال تضمین شود که تمام محدودیت هایی که به نظر ما به صورت ناعادلانه در روابط ایران با کشورهای دیگر محدودیت به وجود آورده، برداشته شود و فکر می کنم این دشوار نباشد و چین می تواند نقش موثری را در توانمندی سازی افرادی که در در میز مذاکرات قرار دارند برای رسیدن به توافق هسته ای ایفا کند.»
نظر شما :