ناگفتههای هفته از زبان دیپلماسی ایرانی:
از عضویت تروریستهای چینی در داعش تا تقضای تسلیحاتی لبنان از اردن
دیپلماسی ایرانی: "ناگفته های هفته از زبان دیپلماسی ایرانی" نام مجموعه تازه ای است که هر آخرهفته منتشر می شود. در این مجموعه اخباری که عموما در مقاله ها، یادداشت ها، منابع خبری، روزنامه ها و پایگاه های خبری جهان منتشر می شوند و از چشم بسیاری از خبرگزاری ها و منابع خبری دور می مانند، استخراج شده و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد:
تروریست های چین در میان داعش
یک منبع امنیتی در استان کرکوک خبر داد که حدود بیست شبه نظامی دارای تابعیت چین در میان تروریست های داعش در جنوب غربی کرکوک حضور دارند.
به گزارش پایگاه خبری الاین، این منبع گفته که این افراد در مناطق تحت کنترل داعش در شهرهای حویجه و ریاض و رشاد و بخش هایی از داقوق در استان صلاح الدین حضور دارند و تاکنون سه نفر از آنان در بمباران های هوایی به هلاکت رسیده اند.
این منبع هم چنین گفته که تروریست هایی با تابعیت های گوناگون 12 کشور در میان داعشی های مستقر در استان صلاح الدین هستند.
شکسته شدن حریم هوایی اقلیم کردستان توسط دو هواپیمای ناشناس
پایگاه خبری اتحاد میهنی کردستان از شکسته شدن حریم هوایی اقلیم کردستان عراق توسط دو هواپیمای ناشناس خبر داد.
در گزارش این پایگاه که روز سه شنبه منتشر شده آمده که دو هواپیمای ناشناس در ساعت 11:30 صبح روز سه شنبه حریم هوایی اقلیم کردستان عراق در مناطق خواکورک و جبل قندیل را شکسته اند.
این گزارش احتمال این را که این هواپیماها از ترکیه آمده باشد بالا دانست و افزود که این موضوع مایه نگرانی شدید ساکنان این مناطق شده است.
بازداشت بیش از 400 خانوار در جرف الصخر به اتهام همکاری با داعش
یک منبع مطلع در استان بابل از بازداشت بیش از 400 خانوار در جرف الصخر به اتهام همکاری با گروه های تروریستی داعش خبر داد.
این منبع که نخواسته نامش فاش شود به خبرگزاری عین العراق گفته که حدود 400 خانوار در منطقه جرف الصخر تحت بازداشت به سر می برند و اتهامشان همکاری و وابستگی به گروه های تروریستی است.
به گفته این منبع زنان این خانوارها برای تروریست ها غذا تهیه می کرده و در آن چه جهاد نکاح نامیده می شود مشارکت داشته اند.
او افزوده که این افراد تحت بازجویی هستند و پس از ارائه بازجویی شان به دستگاه قضایی این دستگاه درباره شان حکم می کند.
تغییر نام جرف الصخر به جرف النصر
شورای استان داری بابل در عراق تغییر اسم منطقه جرف الصخر به جرف النصر را تصویب کرد.
احمد الغریباوی، عضو شورای استان داری بابل، گفت که این شورا در نشست روز سه شنبه خود که در منطقه آزادشده جرف الصخر انجام شد موضوع تغییر نام این منطقه را بررسی کرد و در نهایت نام جدید جرف النصر تصویب شد.
او گفت که این نشست با حضور اکثریت اعضای شورا برگزار و در آن درباره برخی مسائل مربوط به استان بحث و بررسی شد.
ثبت نام 18هزار داوطلب سنی در پی فتوای رئیس هیئت افتای اهل سنت
هیئت افتای اهل سنت و جماعت در عراق خبر داد که در پی صدور فتوای شیخ مهدی الصمیدعی، رئیس هیئت افتای اهل سنت عراق، درباره پیوستن نیروهای داوطلب به جنگ با تروریسم، تاکنون 18هزار نفر در دفاتر ثبت نام داوطلبان نام نویسی کرده اند.
لیث الحیانی، مدیر دفتر رئیس هیئت افتای اهل سنت و جماعت عراق، گفت که این داوطلبان از بغداد و دیگر مناطق عراق به فتوای شیخ مهدی الصمیدعی لبیک گفته و در دفاتر مربوطه ثبت نام کرده اند و افزوده شده که صدهزار نفر نیز درخواست ثبت نام داده اند که نام نویسی شان باید روند اداری لازم را طی کند.
او افزود که ثبت نام این داوطلبان در هماهنگی کامل با دولت عراق است و افزود که پس از بررسی هر یک از داوطلبان چگونگی همکاری آنان با ارتش و پلیس عراق مشخص خواهد شد.
شیخ مهدی الصمیدعی در ماه سپتامبر گذشته فتوای جهاد با تروریست های داعش و ضرورت پیوستن داوطلبان به جنگ با تروریست ها را صادر کرده بود.
فرار مسئولان «بیت المال» داعش در موصل
یک منبع امنیتی خبر داد که دوتن از رهبران داعش که مسئول «بیت المال» در موصل بوده اند با اموالی که در «بیت المال» ذخیره شده بود ناپدید شده اند.
این منبع امنیتی گفت که این دو فرد تابعیت عربی غیر عراقی داشته و مسئول «بیت المال» در موصل بوده اند که میلیون ها دلار از اموال تروریست ها را در موصل به سرقت برده و فرار کرده اند.
او افزود که داعش با افزایش بازرسی های خود در پی یافتن این افراد است.
درخواست میانجی گری اسد از السیسی برای رابطه با عربستان
سرکیس نعوم، روزنامه نگار مشهور لبنانی در یادداشتی در روزنامه النهار که دیپلماسی ایرانی نیز آن را منتشر کرد، نوشت که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر خواسته است که میان او با ملک عبدالله، پادشاه عربستان میانجی گری کند.
به نوشته نعوم دولت مصر هنوز به این درخواست پاسخ نداده و اسد همچنان منتظر پاسخ دولت مصر است.
نعوم می نویسد که بشار اسد به اطلاع مصری ها رسانده است که آن طور که عربستان هم فکر می کند گوش به فرمان ایران نیست و می تواند روابط خود را با عربستان عادی کند. به نوشته نعوم السیسی چندان به اظهارات اسد در رابطه با ایران باور ندارد.
تاکید اوباما بر رسیدن به توافق نهایی با ایران در دیدار با العبادی
یک منبع آگاه به دیپلماسی ایرانی گفت که باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا در دیدار با حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در نیویورک به او گفته است که تمایل شدیدی دارد که با ایران بر سر برنامه هسته ای اش به توافق نهایی برسد و همه تلاش خود را می کند که توافق حاصل شود.
به گفته این منبع آگاه باراک اوباما به العبادی گفته مساله این است که باید اعضای 1+5 مطمئن شوند که برنامه هسته ای ایران به سمت تولید سلاح هسته ای متمایل نخواهد شد.
این منبع همچنین می گوید که باراک اوباما تقصیر تاخیر در رسیدن به توافق نهایی را به گردن دیگر اعضای 1+5 انداخته و گفته است که باید آنها در این رابطه مطمئن شوند.
تقاضای نظامی لبنان از اردن
در حالی که ارتش لبنان در مبارزه با داعش روزهای سختی را می گذراند و کمک های نظامی وعده داده شده به آن از سوی غرب تا به این لحظه به دستش نرسیده است، روزنامه السفیر، گزارش داد که ارتش لبنان از ارتش اردن تقضا کرده که در تامین نیازهای نظامی اش به آن کمک کند.
این در حالی است که هفته گذشته سمیر مقبل، وزیر دفاع لبنان به ایران سفر کرد و تفاهم نامه برای دریافت هدیه تسلیحاتی ایران را امضا کرد اما چون فشارها به دولت لبنان چه داخلی چه خارجی بالا است، احتمال این که دریافت این هدیه به تعویق بیفتد، وجود دارد. حالا روزنامه السفیر می نویسد ارتش لبنان در نظر دارد برای رفع نیازهای مقطعی و فوری خود از ارتش اردن کمک بگیرد.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :