تحریم ها فردو را به تعطیلی کشاند نه سوریه
رئیس سابق اطلاعات نظامی وزارت جنگ اسرائیل ادعای اخیر نشریه اشپیگل درباره آمادگی ایران برای بستن سایت فردو را نتیجه تحریم های اقتصادی دانست نه بحران اخیر سوریه.
به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از روزنامه «تایمز اسرائیل»، آموس یادلین سه شنبه در گفت وگو با رادیو ارتش اسرائیل مدعی شد: منفعت آشکار ایران در بستن تاسیسات هسته ای فردو، نتیجه تحریم های فلج کننده علیه جمهوری اسلامی است و به بحران اخیر در سوریه ارتباطی ندارد.
وی افزود: تمایل منتسب به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران مبنی بر بستن راکتور هسته ای نزدیک به شهر قم (فردو) به خاطر آنچه در سوریه رخ داده نیست، بلکه نتیجه آسیبی است که تحریم ها به شهروندان ایرانی وارد کرده است.
اشاره یادلین به گزارش دوشنبه نشریه اشپیگل است که مدعی شده، ایران مایل است در قبال کاهش تحریم های غرب، تاسیسات هسته ای فردو را ببندد. از این رو بود که یادلین گفت: تحریم های «عظیم» علیه ایران که در سال 2012 افزایش یافت، تاثیر مخربی بر اقتصاد ایران داشته از این رو، رئیس جمهور جدید ایران از بررسی مجدد درخواست های بین المللی در قبال برنامه هسته ای خود حمایت می کند.
رئیس سابق اطلاعات نظامی وزارت جنگ اسرائیل در ادامه ادعاهای خود افزود: ارتباط میان سوریه و ایران ضعیف تر از آن چیزی است که جهان فکر می کند و اتفاق اخیر احتمالا به خاطر این است که روحانی در تلاش است بعد از اینکه با درخواست های بیهوده، پای میز مذاکره با غرب نشست، مسیر را تغییر دهد تا با کمترین میزان توافق، به تحریم ها پایان دهد.
او این اقدام را نخستین گام در آزمودن شرایط، پیش از شروع دور جدید مذاکرات می داند و ایرانی ها را مذاکره کنندگانی ماهر، با تجربه ای بسیار توصیف می کند.
یادلین با اشاره به توافق بالقوه روسیه – آمریکا با سوریه، گفت، اگر این توافقنامه به اجرا در آید، توافقنامه خوبی خواهد بود. وی با بیان این مطلب افزود: اسرائیل نباید در مخالفت با توافقنامه سوریه تعجیل کند چراکه ممکن است برای ما خوب باشد. از این رو، کابینه باید مفاد آن را بررسی کند. این توافقنامه می تواند مانع حمله آمریکا و نیز مانع حمله شورشیان به دمشق شود.
یادلین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ذخایر تسلیحاتی برای بشار اسد، رئیس جمهور سوریه بسیار حائز اهمیت هستند و این تسلیحات «سیاست ضمانت» او علیه دخالت خارجی است.
او همچنین متذکر شد، وابستگی اسد به روسیه در حال حاضر زیاد است و توافق آمریکا – روسیه حتی شامل موافقت سوریه نیست چراکه آنها موافقت سوریه را به عنوان فرض تلقی می کنند. به علاوه، نتیجه مثبتی که این توافق می تواند برای روسیه، آمریکا، سوریه و اسرائیل داشته باشد، شرایط برد-برد-برد-برد را رقم خواهد زد.
با این حال، وی شانس توافق را اندک دانست و همچنین متذکر شد، لازم است سوریه تا نوامبر، به بازرسان اجازه دسترسی کامل به سایت های تسلیحات شیمیایی را بدهد. به زودی خواهیم فهمید آیا سوری ها مایل به همکاری هستند یا صرفا می خواهند زمان بخرند.
نظر شما :