بازتاب اختلاف نظر اوباما و کنگره بر سر ایران در رسانه های جهان
عدم دعوت ایران از آمریکا و رژیم اسرائیل برای شرکت در مراسم تحلیف روحانی، واکنش ایران به قرار گرفتن نام حزب الله در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا، اختلاف نظر اوباما و کنگره آمریکا بر اعمال تحریم های جدید علیه ایران، تصمیم برخی گروه های کرد برای برگزاری یک کنگره مشترک و لزوم توافق آمریکا با ایران و روسیه برای پایان دادن به بحران سوریه، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، بخشی از مطالب امروز مطبوعات بین المللی درباره ایران، به بازتاب سخنان و موضع گیری های رسمی جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات مختلف اختصاص دارد. در این زمینه، روزنامه «واشنگتن پست» با اشاره به سخنان روز گذشته عباس عراقچی، سخنگوی وزارت خارجه می نویسد آمریکا و رژیم اسرائیل به مراسم تحلیف حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران دعوت نشده اند. این روزنامه می نویسد که به گفته عراقچی، سران همه کشورهای دیگر، از جمله انگلیس، برای شرکت در این مراسم دعوت شده اند. واشنگتن پست اشاره می کند که جمهوری اسلامی ایران اصولاً اسرائیل را به عنوان یک کشور به رسمیت نمی شناسد.
واکنش ایران به تصمیم اتحادیه اروپا در قرار دادن نام حزب الله در لیست گروه های تروریستی، از جمله دیگر موضوعاتی است که در شماری از مطبوعات بین المللی بازتاب یافته است. روزنامه «واشنگتن تایمز» در این زمینه می نویسد مقامات ایرانی روز گذشته رأی اتحادیه اروپا در قرار دادن نام حزب الله در فهرست ترویستی را محکوم کرده اند. این روزنامه می نویسد عباس عراقچی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، این تصمیم را عجیب و نسنجیده خوانده و گفته چنین تصمیمی تنها به نفع اسرائیل است و به ناآرامی و پیچیدگی های سیاسی بیشتر در خاورمیانه منجر خواهد شد. عراقچی همچنین اشاره کرده که این اقدام اتحادیه اروپا، در هویت مردمی و عدالت خواه حزب الله تغییری ایجاد نمی کند.
خبر اختلاف نظر رئیس جمهور آمریکا و کنگره این کشور بر سر اعمال تحریم های جدید علیه ایران، از جمله دیگر موضوعاتی است که از روز گذشته تاکنون در شماری از مطبوعات جهان مورد توجه بوده است. روزنامه «تودی زمان» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و می نویسد کنگره آمریکا در پی تدوین مجموعه ای جدید از تحریم هاست که همه چیز ایران، از معدن و ساختمان سازی گرفته تا بخش های دیگری از صنعت نفت را هدف قرار دهد. با این حال، اوباما نگران است که تصویب چنین تحریم هایی، به مذاکرات هسته ای با ایران آسیب وارد کند. به نوشته این روزنامه، دولت اوباما می خواهد به دولت جدید ایران فرصت داده و منتظر مشاهده این امر بماند که آیا در سیاست های ایران تغییری ایجاد خواهد شد یا خیر.
اما در پی انتشار اخباری مبنی بر تلاش گروهک «پ.ک.ک» برای ایجاد فرماندهی مشترک میان عراق، ایران، ترکیه و سوریه، خبرگزاری «رویترز» نیز گزارشی را منتشر کرده که به نوعی تأییدکننده این اخبار است. به نوشته این خبرگزاری، برخی گروه های کرد از این چهار کشور، تصمیم گرفته اند با برگزاری کنگره ای، درصدد بهره گیری از اوضاع منطقه ای به نفع خود برآیند. بر اساس این گزارش، نمایندگان 39 گروه کرد با برگزاری نشستی نمادین در مرکز اقلیم خودمختار کردستان عراق، بر برگزاری چنین کنگره ای توافق کرده اند. هرچند هنوز زمان برگزاری این کنگره مشخص نشده، اما احتمال می رود این اتفاق ماه آینده رخ بدهد.
در نهایت، سایت نشریه آمریکایی «نیشن» در مطلبی به تحلیل اوضاع سوریه و راه حل های پایان دادن به بحران در این کشور پرداخته و می نویسد بدین منظور، رسیدن به توافقی با ایران و روسیه ضروری است. به نوشته این سایت، با نگاهی به اوضاع سوریه می توان دریافت که ایران و روسیه در حال کسب یک پیروزی مهم در این کشور هستند، زیرا ارتش سوریه توانسته اخیراً پیشرفت های چشمگیری را در مقابل مخالفان به دست بیاورد. بر این اساس، زمان آن فرا رسیده که ایالات متحده تحرکی به سیاست خود در قبال سوریه بخشیده و با تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران و روسیه، زمینه پایان درگیری ها در این کشور را فراهم نماید.
نظر شما :