ادعای تشکیل محور ایران- حزب الله- رژیم اسرائیل در منطقه، اظهارات وزیر خارجه عربستان سعودی علیه ایران، مخالفت فرانسه با مشارکت ایران در کنفرانس حل بحران سوریه، حمله تروریستی علیه زائران ایرانی در عراق و ادعای قاچاق اسلحه از سوی ایران و از مسیر سوریه برای حزب الله، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، ادعاهای برخی از رسانه ها و مقامات کشورهای منطقه علیه ایران، امروز نیز در صدر اخبار و مطالب مطبوعات بین المللی درباره ایران جای دارد. در این رابطه، روزنامه «تودی زمان» با انتشار مطلبی مدعی شکل گیری محور «ایران- حزب الله- اسرائیل» در سوریه شده است. تحلیلگر تودی زمان در توضیح این ادعای عجیب خود استدلال می کند که در پی انقلاب های عربی، کشورهای سنی مذهب منطقه در حال «دموکراتیک شدن» هستند و ایران و وابستگان شیعی این کشور، از یک سو در مقابل کشورهای سنی و از سوی دیگر در مقابل این موج دموکراتیک قرار می گیرند. در طرف دیگر ماجرا، رژیم اسرائیل نیز از کشورهای عرب منطقه احساس تهدید می کند و در پی ایجاد یک منطقه حائل برای خود است. بر این اساس، تودی زمان مدعی است که اشتراک منافع، ایران، حزب الله و رژیم اسرائیل را در سوریه در یک صف قرار داده است.
در همین حال، وزیر خارجه عربستان سعودی نیز اظهاراتی علیه ایران مطرح کرده و مدعی شده برنامه هسته ای ایران تهدیدی برای منطقه است. «واشنگتن پست» می نویسد سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان نسبت به آنچه تهدید برنامه هسته ای ایران خوانده، هشدار داده و گفته ایران نباید نباید همسایگان خود را تهدید کند؛ زیرا آن ها هیچ گونه نیت سوئی نسبت به ایران ندارند. وی در این زمینه گفته: «ما بر خطر برنامه هسته ای ایران برای امنیت کل منطقه تأکید می کنیم». واشنگتن پست اشاره می کند که دولت سعودی چند روز پیش نیز مدعی شد چند جاسوس وابسته به ایران را دستگیر کرده است. سعود الفیصل درباره سوریه نیز سخن گفته و اظهار داشته بشار اسد و دولت وی نباید جایی در آینده سوریه داشته باشند.
در مطلب دیگری درباره سوریه، برخی مطبوعات منطقه، از جمله «گالف تودی» از مخالفت دولت فرانسه با حضور ایران در کنفرانس بین المللی حل بحران سوریه خبر داده اند. به نوشته این روزنامه، وزیر خارجه فرانسه روز گذشته مشارکت ایران در این کنفرانس را رد کرده و مدعی شده ایران خود در منازعه سوریه درگیر است و تمایلی به صلح ندارد. علاوه بر این، در شرایطی که ایران هرگونه حضور نیروهای خود در درگیری های سوریه را رد کرده، لورن فابیوس مدعی شده افسران ایرانی در سوریه مشغول انجام عملیات هستند و نیروهای حزب الله نیز آن ها را همراهی می کنند و به همین سبب، ایران در پی برقراری صلح نیست. وی با اشاره به تأکید روسیه بر ضرورت حضور ایران در کنفرانس ژنو، مخالفت صریح فرانسه را با این ایده ابراز کرده است.
اما در میان دیگر موضوعات، خبر جان بختن تعدادی از زائران ایرانی در عراق، موضوعی است که بازتاب کم و بیش گسترده ای در مطبوعات و رسانه های بین المللی داشته است. خبرگزاری کویت در این زمینه می نویسد شش زائر ایرانی در جریان انفجار یک خودرو در استان صلاح الدین در شمال بغداد جان باخته اند. این انفجار در مسیر حرکت این زائران به سوی سامرا برای زیارت رخ داده و سبب زخمی شدن 19 تن دیگر نیز شده است. خبرگزاری کویت اشاره می کند که به جز سامرا، مکان های مذهبی در کوفه، نجف و کربلا نیز از دیگر مکان های زیارتی زائران ایرانی در عراق است. البته این خبرگزاری در مطلب خود از این ایرانیان با لفظ «گردشگر» یاد کرده و در متن خبر نیز اصطلاح «گردشگر مذهبی» را مورد استفاده قرار داده است.
در نهایت، روزنامه «جروزالم پست» با انتشار مطلبی مفصل، به بررسی موضوعی پرداخته که آن را انتقال تسلیحات از سوی ایران برای سوریه می خواند. این روزنامه مدعی است طی 20 سال اخیر، دستگاه اطلاعاتی رژیم اسرائیل مشغول یک بازی موش و گربه علیه قاچاق اسلحه در محور ایران، سوریه و حزب الله بوده است و در این زمینه از هر روشی استفاده کرده است. در این مطلب ضمن بیان توضیحاتی درباره مسیر و مقصد این سلاح ها، درباره نوع آن ها نیز مطالبی مطرح و ادعا شده که محموله های تسلیحاتی قاچاق، طیفی از کلاشنیکف تا M600 را شامل می شود.
نظر شما :