شلیک هر تیر در خلیج فارس یعنی مصیبت

۲۸ آذر ۱۳۹۱ | ۱۳:۰۲ کد : ۱۹۱۰۵۰۵ سرخط اخبار

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شلیک هر تیر در خلیج فارس را برای جهان مصیبت بار خواند.

 

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار فدوی که در دومین همایش «جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت» در تالار وزارت کشور سخن می گفت، با اشاره به این که ایران هزار سال است که کشوری بری بوده و تاریخ این سرزمین نشان داده که تاثیرپذیر از سیاست بری بوده است، اظهار کرد: طی 100 سال گذشته تهدیدات این جغرافیا از زمین بوده است و این عاملی موثر در سمت و سوی کشور در جهت گیری های خود بوده است.

 

 

وی با بیان این که به نظر می رسد سمت و سوی تهدیدات تغییر کرده است، افزود: در حال حاضر کسی مدعی تهدید جمهوری اسلامی در منطقه نیست ،غیر از آمریکا. و کسی تهدید خود را در قد و اندازه ای نمی داند که عنوان کند یک جغرافیا و نظامی مثل جمهوری اسلامی را مدنظر دارد و فقط آمریکا این ادعا را دارد.

 

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با اشاره به این که آمریکایی ها فاصله طولانی با خلیج فارس دارند، گفت: در طول سال های طولانی آمریکایی ها تبدیل به یک توانمندی نظامی دریاپایه شده اند و در واقع توانمندی خود را در پشت ناوها گذاشته اند و با اتکا به آنها در جای جای دنیا می خواهند حضور داشته باشند و به دنبال اهداف خود از جمله ادامه سلطه بر دنیا هستند.

 

 

فدوی با بیان این که آمریکایی ها بعد از جنگ جهانی دوم ابزاری پیدا کرده اند که بر دنیا سلطه پیدا کنند، گفت: آمریکایی ها برنده جنگ بودند، در حالی که کمترین آسیب را دیدند و اقتصاد آنها برخلاف دیگر کشورها رشد کرده بود، بنابراین در شرایط برتری مطلق بودند و سلطه خود را بر دنیا اعمال کردند و قریب به 50 الی 60 سال آمریکایی ها پیش بینی کردند می توانند با همان ابزار بر دنیا سلطه داشته باشند، اما از اواخر دهه 80 کارشناسان استراتژیک پیش بینی کردند که آمریکا نمی تواند با ابزار قبلی به سلطه خود ادامه دهد.

 

 

وی با بیان این که آمریکایی ها می دانستند عامل اقتصادی در اختیار آمریکا نخواهد ماند، چون اقتصادهای دنیا شروع به رشد کرده بود، افزود: حضور کشورهایی مثل چین و برزیل، ژاپن و آلمان در این زمینه گواه است و در حال حاضر کسی قائل نیست که سلطه اقتصادی آمریکا سلطه ای است که می تواند عاملی برای اقتدار آنها باشد.

 

وی همچنین تصریح کرد: عامل دیگر سلطه آمریکا، عامل نظامی بوده است در شرایط فعلی کسی قائل به ابزار نظامی سلطه آمریکا نیست پس بدون سلطه اقتصادی و نظامی، ابزارهای سیاسی و علمی نیز اثر خود را ندارند.

 

 

فدوی با اشاره به این که 1300 میلیارد بشکه نفت در دنیا تولید می شود که 800 بشکه آن در خلیج فارس است که اکثر کشورهای آن شیعه هستند، اظهار کرد:آمریکا دنبال کنترل تولید، قیمت و مصرف بود که در مصرف توفیق نداشت، اما در کنترل تولید و قیمت توفیق هایی حاصل کرد و البته به دنبال جایگزینی برای نفت بود.

 

 

وی با اشاره به این که در شرایط فعلی سهم نفت در انرژی های مصرفی دنیا به 65 درصد رسیده و آمریکا به دنبال جایگزین کردن انرژی های خورشیدی، اتمی و گاز است، گفت: انرژی خورشیدی بسیار گران تمام می شود و در موضوع اتمی نیز پارسال تا به حال بسیاری از این نیروگاه ها متوقف شده اند، پس سهم جایگزینی گاز برای نفت زیاد شده است که گاز هم فقط در سه کشور تولید می شود ،یعنی بیش از 70 درصد گاز دنیا در ایران، قطر و روسیه است و 30 درصد آن در نقاط حاشیه ای از دنیا تقسیم شده است، پس انحصار گاز بیشتر از نفت است که مربوط به خلیج فارس و روسیه می شود که غرب بر آنها تسلط کامل ندارد.

 

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با اشاره به این که آمریکا برنامه ریزی کرده است، آخر دهه 80 به صورت فیزیکی در خلیج فارس سرباز آمریکایی بر سر منابع حضور داشته باشد، گفت: این برنامه متعلق به دهه 70 است که استقرار آمریکایی ها در خلیج فارس قطعی بوده است و مقر استقرار آنها نیز شمال خلیج فارس یعنی ایران بوده است، اما به برکت انقلاب اسلامی محل استقرار به جنوب خلیج فارس منتقل شده است و بر اساس اسناد قرار بود این بخش به عربستان منتقل شود و آمریکا در این راستا سرمایه گذاری های طولانی کرده بود، اما به خاطر حوادثی که اتفاق افتاد آمریکا قید همه سرمایه گذاری های خود را زد.

 

 

فدوی با اشاره به این که آمریکا عامل ادامه سلطه خود بر دنیا را بودن در خلیج فارس دیده است، خاطرنشان کرد: آمریکا می خواهد بتواند شرق آسیا، چین و اروپا را تحت کنترل قرار دهد، در حالی که شاید ابتدا به نظر برسد به دنبال تامین انرژی خود است.

 

 

وی با اشاره به جملاتی که آمریکایی ها در مورد خلیج فارس دارند، گفت: یکی از این جملات این بود که اگر از اروپا عقب نشینی کنیم، جایی برای دفاع داریم، اما اگر از خلیج فارس مجبور به عقب نشینی شویم جایی جز سرزمین آمریکا برای دفاع نداریم، همچنین جمله دیگر معروف آمریکا این است که آمریکا از خلیج فارس به عنوان جایی که منافع حیاتی و امنیت ملی آمریکا در آنجا هست، یاد می کند.

 

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با طرح این پرسش که آیا آمریکایی ها قادر هستند با بودن در خلیج فارس، منافعی که دنبال آن هستند را پیدا کنند، گفت: آمار و ارقام و تاریخ نشان می دهد که آمریکایی ها نمی توانند به منافع شان دست پیدا کنند، چون انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است و در انقلاب اسلامی، مجموعه ای مثل سپاه وجود دارد و در غیر این صورت اگر آمریکا می توانست بر منابع انرژی در خلیج فارس دستیابی داشته باشد برای مدت 100 سال می توانست به ادامه سلطه خود بر دنیا امیدوار باشد.

 

 

فدوی با اشاره به این که آمریکا از سال 1853 در خلیج فارس حضور دارد، ولی حضور آمریکا در خلیج فارس به صورت کاملا متفاوت با قبل شده است، گفت: برای آمریکا مشخص شد که جنگ هشت ساله ایران و عراق قالب و مغلوب دارد، پس برای به وجود آوردن امنیت خطوط کشتیرانی در خلیج فارس تلاش کرد، اما در طول هشت سال جنگ 550 کشتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار می گیرد که 52 درصد آنها در یک و نیم سال آخر جنگ و زمانی که آمریکا مدعی حفظ امنیت خلیج فارس شد، اتفاق افتاد یعنی زمانی که 86 ناو جنگی آمریکا در خلیج فارس بود و در شش و نیم سال قبل 48 درصد از کشتی ها مورد اصابت قرار گرفته بودند.

 

 

وی با طرح این پرسش که آیا آمریکایی ها از زمانی که مدعی حفظ امنیت خطوط کشتیرانی در خلیج فارس شدند حتی قادر به حفظ امنیت ناوهای خود بودند؟ گفت: برخی ناوهای آمریکایی در همین ایام منهدم شد و بسیاری از کشتی ها با مین مورد اصابت قرار گرفتند، پس وقتی آمریکا قادر نیست برای نیروی دریایی خود امنیت ایجاد کند، چطور می خواهد در منطقه امنیت ایجاد کند و آمریکا نه تنها با این توان و حتی با توان 10 برابر این به خاطر مشخصات جغرافیا و منطقه قادر به اثبات ادعایش نیست، بلکه حتی برعکس می شود.

 

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با اشاره به این که آمریکا به دنبال ناامنی گزینشی و امنیت گزینشی است، توضیح داد: آمریکا ناامنی گزینشی برای ما و امنیت گزینشی را برای اهداف خود می خواهد، اما با اطمینان می توان گفت با توجه به گذشته، حال و آینده خلیج فارس، هر روز از توانمندی هایی که مدعی هستند، کم می شود که این موضوع در پیشرفت های نظامی هم مثل موضوع اقتصادی است.

 

 

فدوی به مقایسه رشد توانمندی نظامی ایران و آمریکا از سال 67 تا 91 پرداخت و گفت: رشد توانمندی نظامی ایران از سال 67 تا به امروز شیب تندی داشته است و اصلا قابل قیاس نیست، اما توانمندی آمریکا در طول این سال ها رشد ملایم و کمی داشته است.

 

 

وی با اشاره به رزمایش اخیر آمریکا، گفت: این رزمایش را به صورت دقیق رصد کردیم و مشخص شد تفاوت خیلی کمی بین توانمندی فعلی آمریکا با توانمندی آن در سال 67 وجود دارد یعنی اگر در سال 67 آمریکا با آن وضع ما نتوانست به اهداف خود برسد، حالا که قابلیت های ایران به این سطح رسیده است چطور می خواهد با توجه به حساسیت های منطقه حمله را شروع کند.

 

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تاکید کرد: آمریکا سال هاست در خلیج فارس در موضع دفاعی است و نه تهاجمی چون هر یک از تصمیمات جمهوری اسلامی که قرار شده به اجرا در آید و به اجرا در آمده است، آمریکا تمکین کرده است.

 

وی با طرح این پرسش که آیا سهم عامل انرژی در دنیا قابل تغییر است؟ اظهار کرد: در طول 24 سال عبور تعداد بشکه های نفت از تنگه هرمز از 9 میلیون به 19 میلیون رسیده است و پیش بینی می شود در سال 2020 به 35 تا 40 میلیون بشکه برسد یعنی میزان تامین انرژی دنیا از خلیج فارس رو به افزایش است که این موضوع در سال های بعدی نیز افزایش بیشتری خواهد داشت و البته موضوع گاز نیز به نفت اضافه خواهد شد.

 

 

فدوی با طرح این پرسش که آیا می شود صددرصد نفت خلیج فارس را از طریق خط لوله خارج کرد؟ گفت: حتی اگر این اتفاق بیفتد، خط لوله در داخل خلیج فارس بیرون می آید و در این موضوع این اظهارنظر وجود دارد که آمریکایی ها چاره ای ندارند جز این که خلیج فارس را منتقل کنند و این امکان پذیر نیست.

 

 

وی تاکید کرد: به هیچ وجه نقش خلیج فارس و تنگه هرمز نه تنها کم نمی شود، بلکه روزانه به این نقش افزوده خواهد شد.

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران به شرایط ژئوپلتیکی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: بستر خلیج فارس ادامه فلات عربستان و فلات ایران است و دسترسی به جنوب خلیج فارس بیشتر از هفده منطقه امکان پذیر نمی باشد که همه نقاط جنوب خلیج فارس متکی به کانال ها هستند و برای دسترسی به این مناطق از خارج کانال ها نه تنها کشتی های نفتی، بلکه شناورهای نظامی جرات نخواهند نداشت.

 

 

فدوی با اشاره به این که این کانال ها از 10 کیلومتر تا 140 کیلومتر هستند، گفت: 140 کیلومتر کشتی ها باید درون کانال ها عبور کنند یعنی اگر 17 کانال در جنوب خلیج فارس نباشد دسترسی به آن امکان پذیر نیست.

 

 

وی خاطر نشان کرد: ما در وضعی هستیم که در شرایط طبیعی، عدالت محور و منطقی به دنبال ایجاد یک امنیت پایدار و جایی که امنیت جهان به آن وابسته است، هستیم. چون مسلمان هستیم و دستور اولیه اسلام این است که کاری کنید تا مردم دنیا در شرایط بهتری باشند و اگر انرژی خلیج فارس در دنیا نباشد مردم در بدبختی قرار خواهند گرفت.

 

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران اضافه کرد: در نظریه آمریکایی با اختیار بر منابع به دنبال ادامه سلطه تحقیرآمیز بر کشورهای دنیا هستند، اما نظر انقلاب اسلامی این است که تعامل منطقی، طبیعی، عدالت محور و اقتصادی وجود داشته باشد که عامل امنیت برای آن چیزی شود که همه دنیا می خواهند از آن بهره مند شوند و این تفاوت دیدگاه وجود دارد.

 

 

فدوی افزود: آمریکا هم قادر نیست امنیت ایجاد کند و هم به دنبال چیزی است که هیچ کس طالب آن نیست در حالی که کشورهای مسلمان خلیج فارس می توانند شرایطی را ایجاد کنند و امنیت را به وجود بیاورند، اگر باور به وعده خداوند داشته باشند ؛چرا که وعده خدا قطعی و حق است.

 

وی اظهار کرد: به برکت وجود امام (ره)، خون شهدا و نظام ولایی خیلی از مردم ما این شروط را محقق کرده اند و وعده الهی تا به حال محقق شده است.

 

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تصریح کرد: شرایطی که داریم شرایط انفعالی نیست و ما منفعل اقدامات آمریکا در خلیج فارس و تنگه هرمز نیستیم.

 

فدوی خلیج فارس، وجود انرژی و توانمندی ها را فرصت دانست و گفت: باید به فرصت هایی که وجود دارد توجه و در زمان مقرر از آنها استفاده کرد و این که کشورهای مستکبر به رهبری آمریکا دنبال موضوع تحریم نفتی ما رفته اند به این معنی است که ما فرصت هایمان را غنیمت نشمرده ایم.

 

وی با اشاره به این که 27 مهر 66 بعد از سال 1929 بزرگ ترین بحران اقتصادی دنیا به وجود آمد، خاطرنشان کرد: در این تاریخ سرعت سقوط ارزش سهام بسیار بود و روزی بود که آمریکا به یکی از سکوهای ما حمله کرد و در آن زمان نامه ای به آقای هاشمی که مسئول جنگ بود نوشتم و گفتم این کار آمریکا باعث بزرگ ترین بحران در بازار بورس شده است پس اگر اجازه دهید درگیری صوری با آمریکا داشته باشیم این بحران به بانک ها کشیده می شود.

 

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با اشاره به این که امروز تیر زدن در خلیج فارس توسط آمریکا یعنی فروپاشی اقتصاد دنیا، خاطرنشان کرد: در سال 66 وضعیت اقتصادی برقرار بود و مثل امروز نبود، پس اگر امروز در خلیج فارس تیری شلیک شود مصیبتی در دنیا به وجود خواهد آمد و آمریکا این مطلب را می داند.

 

به گزارش ایسنا، فرمانده نیروی دریایی سپاه همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران، در پاسخ به این پرسش که "آیا احتمال می دهید تنگه هرمز بسته شود؟" گفت: خلیج فارس و تنگه هرمز برای تمام دنیا اهمیت حیاتی دارد و این آمریکاست که می خواهد با سوءاستفاده از آن بر دنیا مسلط شود و این مغایر با روال طبیعی منافع سایر کشورهاست.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سردار فدوی در حاشیه در همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت (فرصت ها و چالش های خلیج فارس و تنگه هرمز با چشم انداز آینده)، اظهار کرد: اقدامات آمریکا اگر تشدیدکننده ناامنی باشد، مانند آن چیزی که در سال های 66 و 67 اتفاق افتاد و مسلما امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را به خطر می اندازد و این برای اقتصاد دنیا قابل قبول نیست، چراکه شوکی بسیار سخت و عظیم را به خود می بیند.

 

وی افزود: البته آمریکایی ها خود مراقبت می کنند و می دانند که نباید دست به حماقت بزنند اما اگر روند استکباری خود را در پیش بگیرند برای جامعه جهانی خطر به وجود می آورند.

 

فدوی درباره شکار پهپاد «اسکن ایگل» نیز گفت: این هواپیما رکوردهای بالایی در ساعت پرواز دارد به طوری که می تواند 30 ساعت به صورت مداوم پرواز کند و پهپادی که ما شکار کردیم، یک و نیم میلیون ساعت پرواز را تجربه کرده است؛ البته این اولین پهپاد از این نوع نبود که شکار کردیم بلکه سومین آن بود که تصمیم گرفتیم خبری کنیم و در اولین باری که آن را شکار کردیم توانستیم تکنولوژی آن را انتقال دهیم و هم اکنون خط تولید آن را در کشور داریم و در نیروی دریایی و سایر نهادهایی که به آن نیاز دارند از این پهپاد استفاده می شود.

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره رزمایش این نیرو نیز اظهار کرد: ما هر سال یک رزمایش را اعلام می کنیم که برگزار خواهیم کرد و البته علاوه بر آن تمرینات نظامی زیادی را انجام می دهیم. امسال نیز تا آخر سال رزمایشی را در تنگه هرمز برگزار خواهیم کرد که زمان دقیق آن را به زودی اعلام می کنیم.

 

فدوی در ادامه درباره دستاوردهایی که در دهه فجر رونمایی خواهد شد گفت: ما همواره بخش کمی از دستاوردهای خود را رونمایی می کنیم و بسیاری از دستاوردهایمان را نمی گوییم و در برخی موارد دشمنان حتی از موضوعات آن نیز اطلاع ندارند. به طور کلی دشمنان نسبت به توانمندی های نیروهای ما اطلاع ندارند.

 

وی همچنین، با تاکید بر ضرورت حفظ امنیت تنگه هرمز اظهار کرد: وضعیت اقتصادی دنیا ناپایدار است و امروز حتی از سال هایی که در بحران اقتصادی فرو رفته بود بیشتر نیاز به انرژی خلیج فارس دارد و اگر خدشه ای بر این امنیت وارد شود و روند انتقال انرژی مختل شود، اقتصاد دنیا در شوکی کشنده و مخرب قرار خواهد گرفت.

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه در بخش دیگری از گفت وگوی خود با خبرنگاران، درباره تاثیر چنین همایش هایی بر دیدگاه های حاکم بر نیروی دریایی اظهار کرد: چنین همایش هایی و همچنین ارتباط با دانشگاه ها می تواند رویکرد کشور را از بری به بحری تغییر دهد و با توجه به اینکه هم اکنون تهدیدات ما بیشتر از ناحیه دریاست و همین طور بزرگ ترین منبع اقتصادی ما که درآمدهای نفتی است از طریق دریا به دست می آید، باید رویکردها را در کشورمان که با سابقه ای چندین هزار ساله خشکی محور است به دریامحور تغییر دهیم و این همایش ها می تواند روند این تغییر را سرعت ببخشد. ما هم اکنون در یک فرصت تاریخی هستیم که بتوانیم عقب ماندگی چند هزار ساله خود را در دریا جبران کنیم.

 

فدوی یادآور شد: کشور ما دارای سواحل زیادی در دریاست و متاسفانه جمعیت کمی در کنار دریا زندگی می کنند که ما باید امکانات بیشتری فراهم کنیم تا جمعیت بیشتری به سواحل بروند و توسعه در سواحل ما بیشتر اتفاق بیفتد.

 

وی به انتقال ستاد فرماندهی نیروی دریایی سپاه به بندرعباس اشاره کرد و گفت: در همان روزی که من وارد این نیرو شدم این اتفاق افتاد و البته بر اساس فرامین امام خامنه ای، ستاد نیروی دریایی به بندرعباس منتقل شد و همین مساله منشاء اتفاقات خوبی در جنوب شده است به طوری که ما ساخت 300 موج شکن را در دستور کار داریم که تاکنون توانسته ایم نزدیک به 60 موج شکن در ساحل درست کنیم و این رکوردها در طول تاریخ ایران بی سابقه است.

 

فرمانده نیروی دریایی سپاه در پایان تاکید کرد: ما باید به استان های جنوبی نگاهی فرااستانی و فراملی داشته باشیم چرا که آنها برای ما اهمیت بسیار زیادی دارند.

کلید واژه ها: خلیج خلیج فارس آمریکا دنیا نیروی دریایی امنیت در خلیج فارس در خلیج سپاه نیروی دریایی سپاه دریایی سپاه سلطه آمریکایی ها با اشاره به این اشاره به این که اشاره به این انرژی پاسداران اقتصادی دریایی سپاه پاسداران توانمندی سپاه پاسداران نیروی دریایی سپاه پاسداران تنگه هرمز تنگه که آمریکا بر دنیا


نظر شما :