رامنی: فشارها بر ایران باید افزایش یاید

۱۸ مهر ۱۳۹۱ | ۰۲:۵۹ کد : ۱۹۰۷۷۶۱ سرخط اخبار

با نزدیک تر شدن هرچه بیشتر به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تلاش دو کاندیدا برای تشریح بیشتر برنامه های خود و متمایز جلوه دادن آن با سیاست های رقیب، بیشتر می شود. اینک در یکی از مهمترین حوزه ها، یعنی سیاست خارجی، میت رامنی خواهان در پیش گرفتن سیاستی تهاجمی تر در قبال ایران، سوریه و مسئله منازعه اعراب و رژیم اسرائیل است.

 
به گزارش «تابناک»، میت رامنی، کاندیدای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در موسسه نظامی ویرجینیا در «لکزینکتون» سخن می گفت، اشاره کرده که سیاست وی، بازتاب دهنده آن چیزی است که دکترین «صلح از طریق توانمندی» خوانده می شود و روسای جمهور قبلی، از هری ترومن تا رونالد ریگان و سپس بیل کلینتون، آن را تعقیب می کردند.
 
خبرگزاری «رویترز» ضمن انتشار این خبر نوشته این سخنرانی رامنی، عرصه را برای دومین مناظره وی با اوباما که قرار است روز 16 اکتبر برگزار شود، آماده خواهد کرد. در مناظره آتی، هم مسائل داخلی و هم مسائل مربوط به سیاست خارجی مورد بحث قرار خواهد گرفت.
 
به اعتقاد تحلیلگران، رامنی در مناظره اول پیروز بوده و همین امر، موجب بیشتر شدن اقبال عمومی به وی در نظرسنجی ها شده و اعتماد به نفس بیشتری را نیز در نزدیکی انتخابات در وی برانگیخته است. در مناظره آتی، رامنی، به احتمال زیاد رامنی رقیب خود را متهم خواهد کرد که به جای همکاری با متحدان آمریکا در منطقه، راهبرد انفعال را در پیش گرفته است.
 
در پیش نویس سخنرانی رامنی برای مناظره آتی که توسط تیم انتخاباتی اش آمده، اشاره شده: «من می دانم که رئیس جمهور به خاورمیانه ای امن تر، آزادتر و شکوفاتر که با آمریکا متحد باشد، امید بسته است. من نیز این امید را دارم. اما امید، یک راهبرد نیست».  
 
علاوه بر این، بر اساس پیش نویس مذکور، رامنی وعده خواهد داد که در صورت انتخاب به ریاست جمهوری، کسانی که موجب قتل سفیر این کشور در لیبی شدند را تحت تعقیب قرار خواهد داد. وی همچنین خواهان افزایش تحریم های ایران بر سر برنامه هسته ای است و معتقد است باید به منظور اعمال فشار بر ایران، کشتی های جنگی آمریکایی به منطقه اعزام شوند.
 
وی همچنین طرفدار افزایش کمک نظامی و همکاری های نظامی با رژیم اسرائیل است.
 
در رابطه با سوریه، رامنی وعده خواهد داد که دولت وی، عناصری از مخالفین سوری را که با آمریکا همراهند، پیدا خواهد کرد و با ارسال اسلحه برای آن ها، زمینه سرنگونی دولت بشار اسد را فراهم خواهد آورد.
 
علاوه بر این، در ماجرای فلسطین و اسرائیل، رامنی وعده ایجاد یک فرصت دوباره برای حصول توافق صلح میان فلسطینی ها و اسرائیلی ها را مطرح خواهد کرد. البته وی خود طرفدار سرسخت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل به شمار می رود.
 
در مجموع، به نوشته رویترز، آن گونه که از متن پیش نویس سخنان رامنی در مناظره پیش رو پیداست، وی در پی آن است که با طرح اصول یک سیاست خارجی تهاجمی تر، از سیاست کنونی دولت آمریکا فاصله گرفته و نظرات خود را به گونه ای متمایز از اوباما مطرح نماید.

کلید واژه ها: رامنی آمریکا اسرائیل


نظر شما :