بسترسازی مجلس برای دولت در عرصه سیاست خارجی

۰۷ آبان ۱۳۸۷ | ۰۱:۳۵ کد : ۳۰۲۸ گفتگو
گفت‌وگو با محسن کوهکن، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی
بسترسازی مجلس برای دولت در عرصه سیاست خارجی
نمايندگان مجلس شوراى اسلامى صبح امروز پيش از شروع جلسه علنى امروز مجلس در جلسه‌اى غير علنى به مدت 15 دقيقه گزارش سفر هاى اخير رئيس مجلس شوراى اسلامى به کشور سوئيس و شرکت در يکصد و نوزدهمين اجلاس اتحاديه بين المجالس، کشور فنلاند و بحرين را استماع کردند. 
با توجه به اهمیت دیدارها و گفت و گوهای علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی با مقامات چند کشور اروپایی و خاورمیانه ای در حاشیه اجلاس بین المجالس و نقش قوه مقننه در عرصه سیاست خارجی، گفت و گویی با محسن کوهکن، سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی انجام دادیم که در ادامه می خوانید:
 
- دستاورد سفرهای هفته گذشته آقای لاریجانی و گفت و گوی ایشان با برخی مقامات اروپایی و خاورمیانه ای را چگونه ارزیابی می کنید؟
اجلاس بین المجالس با برگزاری نشست های دوره ای به صورت طبیعی بستر ساز مراودات و تعاملاتی بین مقامات کشورهای شرکت کننده است و مقامات حاضر به تناسب اثر پذیری دولت ها از پارلمان های خود، در تلاش برای کسب نتیجه مورد نظر برای کشورهایشان هستند.
 
یکی از نکات قابل توجه این مجموعه آن است که اساسا شرکت کنندگان در اجلاس بین المجالس نمایندگان مردم هستند و بر این اساس باید دقت بیشتری در مقایسه با دولت ها به واقعیت های موجود در عرصه جهانی داشته باشند، در همین اجلاس، پارلمان فلسطین علی رغم مخالفت های نماینده رژیم صهیونیستی با رای بالایی به عضویت این مجموعه درآمد.
 
در اجلاس اخیر، نگرانی های مطرح به خصوص از جانب نمایندگان پارلمان های کشورهای اروپایی، ناشی از تحولات اقتصادی و رکود بازار جهانی بود، در این خصوص مباحث جدی مطرح شد و حضور ایران نیز در این اجلاس در سطحی بالا، فعال و پویا بود.
 
در این راستا آقای لاریجانی ملاقات هایی نیز در حاشیه اجلاس با روسای پارلمان های برخی کشورهای دنیا داشتند و سفر بعدی ایشان نیز به بحرین بود که در نزدیکی دیدگاه های مقامات دو کشور نسبت به تحولات منطقه و جهان، اثر گذار است.
 
- به نظر می رسد مجلس هشتم نقش فعال تری را در عرصه سیاست خارجی نسبت به سایر قوا در کشور بازی می کند و این امر در سفرهای اخیر آقای لاریجانی بیشتر مشهود بود، نظر شما چیست؟
به صورت طبیعی نقش مجالس در سیاست خارجی، بستر سازی برای دیپلماسی رسمی کشور است، در واقع مجالس شرایطی را در دیدارها و گفت و گو با همتایان خود از دیگر کشورها فراهم می کنند که به دنبال آن باید دولت ها و مشخصا وزارتخانه های خارجه کشورها، خط را گرفته و از فضای ایجاد شده بیشترین بهره را کسب کنند.
 
ارتباطات پارلمانی بستر را برای فعال تر شدن دولت ها در عرصه سیاست خارجی فراهم ساخته و فرایند برداشتن گام های بلند برای تحقق منافع ملی را تسریع می کند.
 
- بنابراین می توان نتیجه گرفت که مجلس هشتم عزم راسخی برای فعالیت در حوزه سیاست خارجی ایران دارد؟
این ارزیابی باید مثبت باشد، این نقش مجلس هشتم تا حدودی نیز به حساسیت ها و پیگیری های شخص آقای لاریجانی همچنین اعضای کمیسیون سیاست خارجی مجلس که در قالب تشکل های مختلف پارلمانی فرا ملی فعال هستند؛ بر می گردد.

نظر شما :