ویتکاف: ایران بیشتر از ۳.۶۷ درصد غنیسازی نکند
نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای ضمن صحبت درباره غنیسازی ایران، علیه برنامه موشکی این کشور موضع گرفت.
به گزارش بازار، استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز ضمن صحبت درباره غنیسازی ایران گفت: «دیدار اول (با ایران در عمان) مثبت بود اما شیطان در جزئیات قرار دارد.» این را ویتکاف به فاکس نیوز گفت.مجری فاکس نیوز شان هنیتی در این مصاحبه گفت: «آیا ایرانیها در حال تلاش برای خریدن زمان هستند؟ هم شما و رئیسجمهور گفتهاید که ایرانیها نمیتوانند بمب اتمی داشته باشند.»
ویتکاف جواب داد: «پیام رئیسجمهور مبنی بر صلح از طریق قدرت در سراسر جهان انعکاس یافته است. این حرف، تهدید از طرف من نیست بلکه فقط یک حقیقت ساده است. رئیسجمهور حرفی که میزند بدان باور دارد که حرف او این است: آنها نمیتوانند بمب (اتمی) داشته باشند. گفتوگوها با ایرانیها بیشتر روی دو موضوع حیاتی خواهد بود: اول، غنی سازی. همانطور که شما میدانید آنها نیازی به غنی سازی بالاتر از ۳.۶۷ درصد ندارند، (در حال حاضر آنها) در برخی شرایط ۶۰ درصد، در برخی دیگر از مواقع ۲۰ درصد (غنی سازی کردهاند)، اما وضعیت نمیتواند اینطور بماند و شما نیاز ندارید آنطوری که آنها ادعا میکنند برنامه هستهای صلح آمیز دارند، بالاتر از ۳.۶۷ درصد غنی سازی داشته باشید. در نتیجه، موضوع بیشتر درباره راستی آزمایی در قبال برنامه غنی سازی است و در نهایت(دوم)، راستی آزمایی درباره نظامی کردن برنامه هستهای شان که شامل موشکها، انواع موشکهایی که آنها آنجا جمع آوری کردهاند...من فکر میکنم که ما اینجاییم که همانطور که رئیس جمهور اعلام کرده و من هر روز دستورالعملهایم را از او میگیرم، ما اینجاییم که ببینیم که میتوانیم این وضعیت را به صورت دیپلماتیک و از طریق گفتوگو حل کنیم. دیدار اول، مثبت، سازنده و متقاعدکننده بود.»
مجری فاکس نیوز پرسید: «آیا این موضوع شامل بازرسی هر مکان و هر زمان توسط بازرسان ایالات متحده خواهد شد؟ نه بازرسان سازمان ملل؟ من به سازمان ملل اعتماد ندارم و فکر نمیکنم شما هم اعتماد داشته باشید.»
نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور غرب آسیا در جواب گفت: «ببینید، همانطور که میدانید، شیطان در جزئیات است، شیطان در جزئیات سند خواهد بود و امیدواریم که ما این مشکل مهم را در پیشنویس یک سند داشته باشیم اما راستی آزمایی یک نکته محوری در این توافق خواهد بود اگر ما فرصت رسیدن به آن نقطه را داشته باشیم و ما باید راستی آزمایی بسیار سفت و سختی داشته باشیم. اقدامات زیادی درباره راستی آزمایی طی چند سال اخیر قبل از دولت ما وجود نداشته است. این روند باید عوض شود و اگر تغییر یابد ما پایه و اساس را برای مذاکرات مثبت خواهیم داشت و اگر تغییر نکند، در آن صورت ما باید به دنبال راه های جایگزین باشیم که برای هیچ کس خوب نخواهد بود.»
نظر شما :