ترور دانشمندان نقض آشکار حق توسعه ایران است
همسر شهید علیمحمدی به تاثیرات مخرب ترور دانشمندان در حق توسعه ایران اشاره کرد و گفت: ترور سیستماتیک دانشمندان ایرانی، به ویژه توسط موساد و گروه تروریستی منافقین، نقض آشکار حق توسعه ایران است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی، در همایش بینالمللی «پیشنویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم 25 سال بعد»، که امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، در خصوص نقش تروریسم در توسعه کشور سخنرانی کرد.
کرمی در این سخنرانی به تلاشهای همسرش برای توسعه و پیشرفت کشور اشاره کرد و گفت: همسرم همواره برای توسعه و پیشرفت کشورش تلاش میکرد و همیشه به مردمش عشق میورزید. یادم هست که او همیشه میگفت که این حق مردم ماست که مطابق با تمامی کشورهای دنیا وضعیت بهتری داشته باشند. ما میتوانیم این وضعیت را تغییر دهیم.
وی ادامه داد: اما یک صبح سرد زمستانی در سال 2010، تمام آمال و آرزوهای همسرم و فرزندانم به تاریکی و غم تبدیل شد. اسرائیل با کمک سازمان تروریستی مجاهدین خلق همسر مرا ترور کرد و عشق، آرزو و تمام زندگیام را جلوی دیدگانم بر باد داد. این قصه تلخ همچنین برای چند تن دیگر از دانشمندان مانند دکتر مجید شهریاری، دکتر داریوش رضایینژاد و دکتر محسن فخریزاده نیز اتفاق افتاد و به بسیاری از مردم ایران که بالای 23000 قربانی ترور دارند، آسیب رسانده است.
همسر شهید علیمحمدی به تاثیرات مخرب ترور دانشمندان در حق توسعه ایران اشاره کرد و گفت: ترور سیستماتیک دانشمندان ایرانی، به ویژه توسط موساد و گروه تروریستی منافقین، نقض آشکار حق توسعه ایران است. این ترورها که از سال 2010 تاکنون ادامه دارد، تلاشی برای تضعیف پیشرفت علمی و فناوری کشور محسوب میشود.
وی افزود: حق توسعه یک اصل حقوقی بینالمللی است که در اعلامیه سازمان ملل در سال 1986 به رسمیت شناخته شده و تضمین میکند که ملتها بدون دخالت خارجی مسیر پیشرفت خود را طی کنند.
کرمی همچنین تصریح کرد: ترور دانشمندان ایرانی نمونهای از تروریسم است که هدف آن جلوگیری از استقلال علمی ایران است. پیامدهای این ترورها شامل توقف تحقیقات علمی، از بین رفتن دههها دانش تخصصی، ترس و ارعاب در میان دانشمندان جوان، تشدید فرار مغزها و عقبماندگی فناوری در حوزههای استراتژیک است.
وی در پایان بر لزوم پاسخگویی جامعه بینالمللی و اقدام مشترک برای محکومیت این ترورها تأکید کرد و گفت: جامعه بینالمللی باید این ترورها را محکوم کرده و عاملان آن را پاسخگو کند. همچنین تحریمهای علمی ظالمانه علیه ایران باید پایان یابد. پیشرفت ایران، علیرغم تمام فشارها، نشان میدهد که ترور و تحریم نمیتوانند مسیر توسعه را متوقف کنند. حق توسعه غیرقابل مذاکره است و جهان باید در برابر استعمار علمی بایستد.
محمدرضا ویژه رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این همایش به بررسی ابعاد مختلف پدیده تروریسم پرداخت.
ویژه با ابراز خرسندی از برگزاری این همایش در دانشکده حقوق و علوم سیاسی، بر لزوم تداوم همکاریها در راستای رصد کنوانسیونها و اقدامات داخلی مرتبط با مبارزه با تروریسم تأکید کرد.
وی با اشاره به تجربیات تاریخی، ترورهای دهه 60 توسط گروهک منافقین را نمونهای از ناآگاهی و عدم شناخت تروریستها از اهداف خود دانست.
رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی با طرح این سوال که چرا با وجود مخالفت تمام کشورها با تروریسم، این پدیده همچنان وجود دارد، اظهار داشت: اینجا بحثی فراتر از حقوق مطرح میشود و ما نمیتوانیم صرفاً به نگاه حقوقی به این پدیده بپردازیم.
وی انگیزههای سیاسی، قومی و مذهبی و همچنین حمایت کشورهای امپریالیستی از برخی گروهها را از جمله عوامل پیچیدهکننده مبارزه با تروریسم برشمرد.
ویژه با تأکید بر اهمیت حقیقتیابی در حوزه حقوق، گفت: ما به عنوان حقوقدانان باید به دنبال حقیقت باشیم، چه در عرصه بینالملل و چه در عرصه داخلی. نباید از این موضوع بترسیم که به ما انگ بزنند که واقعگرا نیستیم.
وی ضمن اشاره به همکاریهای بینالمللی در مبارزه با چالشها، خواستار ارائه راهکارهای مؤثر در عرصه حقوقی برای مقابله با تروریسم شد.
در پایان، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی از دانشجویان و دستاندرکاران همایش تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که این نشستها و همکاریها در راستای حل مشکلات موجود تداوم یابد.
به گزارش تسنیم، در این مراسم همچنین «بن سائول» گزارشگر ویژه سازمان ملل در حقوق بشر و مبارزه با تروریسم و «فلاویو باستوس» حقوقدان بینالملل و دبیر کل سازمان مشورتی حقوقی، آسیایی و آفریقایی (AALCO) به صورت ویدئو کنفرانس به بیان مطالب و سخنرانی خود پرداختند.
نظر شما :