سلاح نجات‌دهنده انگلیسی‌ها

سلاح‌های ضد پهپادی که انگلیس و امریکا ساخته‌اند

۱۵ دی ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۳۰۳۰۹ اخبار اصلی اروپا
وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد که آزمایش «سلاح انرژی هدایت فرکانس رادیویی» را با موفقیت آزمایش کرده است. به گفته وزارت دفاع بریتانیا این سلاح جدید می تواند انبوهی از پهپادها را با هزینه کمتر از یک بسته کیک سرنگون کند. 
سلاح‌های ضد پهپادی که انگلیس و امریکا ساخته‌اند

دیپلماسی ایرانی: انگلیسی ها سلاح جدیدی را با موفقیت آزمایش کرده اند که مبتنی بر ایجاد فرکانس بالای امواج رادیویی است و به ادعای آن‌ها، هزینه این سلاح کمتر از قیمت یک بسته کیک است. 

وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد که آزمایش «سلاح انرژی هدایت فرکانس رادیویی» را با موفقیت آزمایش کرده است. به گفته وزارت دفاع بریتانیا این سلاح جدید می تواند انبوهی از پهپادها را با هزینه کمتر از یک بسته کیک سرنگون کند. 

وزارت دفاع بریتانیا در این بیانیه خود اعلام کرده است: «اخیراً آزمایش تازه‌ای را توسط واحد آزمایش و توسعه توپخانه سلطنتی ارتش بریتانیا و گروه دفاع هوایی را در منطقه غرب ولز با موفقیت انجام دادیم.» همان طور که گفته شد، این سلاح به نام «سلاح انرژی هدایت فرکانس رادیویی» معرفی شده است. « Energy weapon Radio Freguency Directed» که به اختصار «REDEW» نامیده می‌شود. وزارت دفاع بریتانیا اعلام کرد که برد این سلاح یک‌هزار متر و هزینه تخمینی برای هر شلیک حدود 10 پنی یا 0.13 دلار قیمت گذاری شده است. 

RFDEW  از امواج رادیویی با فرکانسِ بالا برای شناسایی، ردیابی و سپس خنثی سازی اجزای الکترونیک حیاتی در پهپادها استفاده می‌کند. 

بریتانیا مدعی است که این سلاح می تواند در زمین، هوا و دریا مستقر شود و برای اهداف چند منظوره مورد استفاده قرار بگیرد. 

وزارت دفاع بریتانیا از ماه مه پروژه توسعه این سلاح را آغاز کرد و مدعی شد که RFDEW  جایگزینِ ارزان‌تری نسبت به سیستم های سنتی پدافندی مبتنی بر موشک و توپخانه است. 

مقامات بریتانیا گفتند که RFDEW یک سلاح خودکار است، بدین معنی که یک نفر به تنهایی می تواند آن را به کار بگیرد و بر پشت یک خودروی نظامی نصب کند. 

هم‌زمان بریتانیا در حال توسعه پروژه پرتوی لیزری است که روی خودرو نصب می شود و هر یک از شلیک های آن معادل 10 پنی قیمت دارد و به گفته آن‎ها برد آن 1000 متر است. 

دو سیستم ذکر شده در چارچوب برنامه مشترک وزارت دفاع با شرکت‌های خصوصی مثل Raytheon, Teledyne e2v  توسعه یافته‌اند. 

همچنین بریتانیا حدود 126 میلیون دلار برای توسعه دراگون فایر، سامانه لیزری دیگری که از پرتوهای متمرکزتر برای سرنگونی پهپادها با هزینه کمتر از 13 دلار برای هر شلیک در نظر گرفته است. 

هم‌زمان آمریکا نیز در حال کار بر سلاحی مانند RFDEW  است که از امواج ماکرویو برای داغ کردن اجزای پهپادها استفاده می کند. به نظر می رسد که این سلاح شبیه به بشقاب ماهواره است و با نام انگلیسی « Tactical High-power Operational Responder» یا به اختصار «THOR» شناخته می‌شود. در آوریل 2023, نیروی هوایی آمریکا گفت که THOR را با موفقیت آزمایش کرده است. این فناوری آرام آرام در جنگ اوکراین نیز خود را به نمایش می‌گذارد. 

در اوکراین شرکت فناوری Kvertus، یک تفنگ ضد پهپاد می فروشد، دستگاهی دستی که مدعی هستند می تواند هواپیماهای بدون سرنشین را با فرکانس های رادیویی ساقط کند.

منبع: معاریو / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: بریتانیا انگلیس پهپاد امریکا ایالات متحده امریکا سلاح ضد پهپاد جنگ اوکراین


( ۱۱ )

نظر شما :