بی بی از اول هم به دنبال توافق نبود

حمله به رفح اسرا را آزاد می کند؟!

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۶:۰۰ کد : ۲۰۲۵۹۹۴ اخبار داخلی خاورمیانه
با وجود آنکه حماس با پیشنهاد آتش بس و تبادل اسرا موافقت کرد، اما رژیم صهیونیستی کماکان موضوع کوچاندن اجباری ساکنان رفح، بستن گذرگاه این شهر و حمله به آن را ر دستور کار دارد که نشان می‌دهد صهیونیست‌ها و مشخصاً بنیامین نتانیاهو از همان ابتدا به دنبال مذاکره و مهم‌تر از آن، توافق نبوده است. بلکه سعی داشته با یک ژست دیپلماتیک از یک سو افکار عمومی و رسانه‌ها در اراضی اشغالی را مشغول کند و از سوی دیگر تا حدی بتواند یک وجهه صلح طلب را در مقابل جنایت‌های بی‌پایان رژیم صهیونیستی از خود به نماایش بگذارد. 
حمله به رفح اسرا را آزاد می کند؟!

حسین فاطمی، روزنامه نگار

دیپلماسی ایرانی: با وجود آنکه حماس با پیشنهاد آتش بس و تبادل اسرا موافقت کرد، اما رژیم صهیونیستی کماکان موضوع کوچاندن اجباری ساکنان رفح، بستن گذرگاه این شهر و حمله به آن را ر دستور کار دارد که نشان می‌دهد صهیونیست‌ها و مشخصاً بنیامین نتانیاهو از همان ابتدا به دنبال مذاکره و مهم‌تر از آن، توافق نبوده است. بلکه سعی داشته با یک ژست دیپلماتیک از یک سو افکار عمومی و رسانه‌ها در اراضی اشغالی را مشغول کند و از سوی دیگر تا حدی بتواند یک وجهه صلح طلب را در مقابل جنایت‌های بی‌پایان رژیم صهیونیستی از خود به نماایش بگذارد. 

اکنون که توپ در زمین صهیونیست‌ها افتاده و بدون توجه به روندهای سیاسی و دیپلماتیک حمله به رفح را آغاز کردند، موید آن است که برخلاف تمام ادعاها طرح شده توسط مقامات غربی، حماس نه تنها دست به کارشکنی و عهد شکنی یا تاخیر در روند مذاکرات نزده است، بلکه تمام تاکیدات این گروه فلسطینی مبنی بر آنکه هیچ تضمینی برای گفت وگو و توافق با صهیونیست‌ها وجود ندارد، به خوبی نشان داده شد.  

به جز عرصه سیاسی و دیپلماتیک، در عرصه میدانی هم حمله به رفح با مقاومت گروه های فلسطین همراه بوده است؛ چنانی که در دویست و پانزدهمین روز نبرد غزه، در حالیکه منابع پزشکی فلسطینی اعلام کردند ۳۵ شهید و ۱۲۹ زخمی ظرف ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستان الکویت در رفح منتقل شدند، بالگردهای رژیم صهیونیستی به مناطق شرقی رفح حمله کردند. جنگنده‌های رژیم صهیونیستی هم با بمب‌های فسفری حملات فشرده‌ای به شرق رفح انجام دادند، اما گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس دیروز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد نیروهایش وارد درگیری‌های شدیدی با نیروهای رژیم اشغالگر در شرق شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه شدند. البته دیروز چهارشنبه، رژیم صهیونیستی از بازگشایی گذرگاه «کرم ابوسالم» برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه خبر داد.

-    واکنش ها به حمله به رفح

اقدام رژیم صهیونیستی در بستن گذرگاه رفع و آغاز حمله به این شهر با واکنش‌های گسترده منطقه ای و جهانی همراه بوده است؛ طیفی آن را محکوم کرده و طیفی هم حمله به رفح را بر خلاف تمام اصول حقوق بین المللی قلمداد می‌کنند و از طرف دیگر برخی این حمله را تشدید کننده درگیری‌ها و ناامنی می‌دانند. عده ای هم نگران وضعیت انسانی و بهداشتی در این شهر هستند. چنانی که سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد حمله به رفح پیامدهای فاجعه‌باری برای بیش از یک میلیون فلسطینی خواهد داشت.

 مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه هم دیروز چهارشنبه، ضمن محکومیت حمله به رفح، اعلام کرد که دستور رژیم صهیونیستی برای بسته شدن گذرگاه رفح و عملیات زمینی در آن موجب کشته شدن افراد بیشتر و کوچ اجباری تعداد بیشتری از ساکنان خواهد شد.  سازمان پزشکان بدون مرز هم اعلام کرد حمله به رفح پیامدهای فاجعه‌باری برای بیش از یک میلیون فلسطینی خواهد داشت. «آندره دی دومینیکو» هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل در فلسطین اشغالی نیز در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک با اشاره به اتمام قریب‌الوقوع سوخت نهادها و نیروهای امدادرسان در غزه، هشدار داد که حمله به رفح موجب توقف فعالیت‌های این سازمان از جمله توزیع غذا و درمان کودکان خواهد شد.

 «عبدالله دوم» پادشاه اردن که در سفری به آمریکا در نشست کنگره این کشور حاضر شد و در سخنانی اظهار کرد، تسلط اسرائیل بر بخش فلسطینی گذرگاه رفح و بسته شدن آن برای ورود کمک‌ها فاجعه انسانی در نوار غزه را تشدید خواهد کرد. معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح، واقع در جنوب نوار غزه منجر به فاجعه انسانی در منطقه خواهد شد. در پی تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین به‌ویژه یورش آن به رفح، وزارت خارجه قطر اعلام کرد کوچ اجباری غیرنظامیان از رفح نقض جدی قوانین بین‌المللی به‌شمار می‌آید. الازهر حمله ارتش رژیم صهیونیستی به گذرگاه زمینی رفح را محکوم کرد و آن را تلاشی برای محاصره کامل غزه و قطع ارتباط آن با جهان خارج دانست.

در پی انتشار اخباری مبنی بر سپردن مدیریت گذرگاه «رفح» به یک شرکت آمریکایی، گروه‌های مقاومت فلسطین هم در بیانیه‌ای مخالفت قاطع خود را با چنین اقدام احتمالی اعلام کردند. جبهه مردمی برای آزادی فلسطین هشدار داد که حضور هر گروه غیر فلسطینی در مدیریت گذرگاه رفح به عنوان یک نیروی اشغالگر و یک هدف مشروع برای مقاومت تلقی خواهد شد. جبهه مردمی برای آزادی فلسطین نیز هشدار داد که حضور هر گروه غیر فلسطینی در مدیریت گذرگاه رفح به عنوان یک نیروی اشغالگر و یک هدف مشروع برای مقاومت تلقی خواهد شد.

-    حمله به رفح اسرا را آزاد نمی کند

اما نکته مهم‌تری که باید به آن اشاره کرد این است که آیا حمبه به رفح می تواند بی بی را به اهدافش برساند؟ اگر این را در نظر بگیریم که یکی ازمهم ترین اهداف حمله به رفح آزادی اسرا باشد، که بی شک عملیات زمینی در این شهر (رفح) اسرا را باز نمی‌گرداند. این را  روزنامه هاآرتص گفته و ذیل آن، بر لزوم توافق با مقاومت فلسطین تأکید و اعلام کرد این تنها راه برای آزادی اسرای صهیونیست است، حتی اگر بهای آن برای تل‌آویو دردناک باشد. ایسنا که بخش هایی از سرمقاله دیروز (چهارشنبه) روزنامه هاآرتص را منتشر کرده بود، به نقل از این روزنامه عبری نوشت که، ـجنگ در رفح اسرای ما را از غزه آزاد نخواهد کرد بلکه احتمال آن را از بین می‌برد. تنها راه برای آزادی اسرای ما از نوار غزه امضای یک معامله با جنبش حماس است حتی اگر بهای آن برای اسرائیل دردآور باشد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تهدید به اشغال رفح را به گرفتن موافقت حماس با پیشنهاد میانجی‌ها در مذاکرات و تبدیل آن به یک معامله برای آزادی تمام اسرا، ترجیح می‌دهد.»

هاآرتص اداهم داد که زمانی که دفتر نتانیاهو اعلام کرد کابینه جنگ تصمیم به ادامه عملیات در رفح با هدف فشار نظامی بر حماس برای پیشبرد موضوع تبادل اسرا و اهداف دیگر جنگ گرفت، هیچکس غافلگیر نشد. ما از اینکه بنی گانتس، عضو کابینه جنگ که اختلافات بین وی و نتانیاهو بالا گرفته است این دروغ را تکرار کرد، متاسف هستیم. بنی گانتس گفت این عملیات نظامی بخشی جدایی‌ناپذیر از تلاش‌های مستمر اسرائیل و تعهد آن برای آزادی اسرا و تغییر واقعیت امنیتی در جنوب غزه است. این روزنامه نوشت، «کسانی که بهای این سیاست را می‌پردازند، خود اسرا هستند. چراکه این جنگ منجر به کشته شدن برخی از آن‌ها شده است. برخی اسرا به دست خود ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. کسانی هم که زنده هستند با خطر مواجهند.» روزنامه هاآرتص به ادعای رژیم اشغالگر که تاکید کرده جنگ در رفح در این مرحله محدود خواهد بود و آمریکا و مصر را نیز در جریان این مسئله گذاشته است، پرداخت. این روزنامه عبری‌زبان، گزارش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال آمریکا را ذکر کرد مبنی بر اینکه دولت واشنگتن فروش هزاران سلاح پیشرفته به تل‌آویو را به تاخیر انداخته است.

این روزنامه نوشت، «این مسئله یک اقدام غیرعادی در زمان جنگ است. علاوه بر این عملیات نظامی علیه رفح روابط دیپلماتیک با مصر و اردن را در معرض خطر قرار می‌دهد و احتمالا عادی‌سازی روابط با عربستان را ناکام می‌گذارد. در حالی که آمریکایی‌ها می‌گویند می‌توان اختلافات بین اسرائیل و حماس را حل کرد، اکنون فرصتی برای این مسئله وجود دارد چرا که در حال حاضر هیئت اسرائیل و هیئت حماس در قاهره هستند و می‌توانند به توافق برسند. این همان لحظه مناسب برای کنار گذاشتن ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی و اعضای دیگر حزب راست تندرو در کابینه برای اتخاذ تصمیم درست، یعنی امضای معامله است.»

کلید واژه ها: اسرائیل نتانیاهو حماس نوار غزه رفح


( ۷ )

نظر شما :