زلنسکی: ماکرون بیاید نسل کشی را ببیند
رئیس جمهوری اوکراین در مصاحبهای گفت که از امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی خود دعوت کرده است برای مشاهده "نسل کشی" روسیه در این کشور به اوکراین سفر کند؛ اصطلاحی که ماکرون تاکنون از استفاده آن خودداری کرده است.
به گزارش ایسنا، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در مصاحبهای با شبکه سی ان ان گفت: "من با امانوئل صحبت کردم. فکر میکنم او میخواهد اطمینان یابد که روسیه وارد گفتگو میشود."
رئیس جمهور فرانسه برخلاف جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تاکنون از استفاده از اصطلاح "نسل کشی" در اوکراین خودداری کرده و معتقد است که تعیین "نسل کشی" کار وکلا است نه سیاستمداران.
رئیس جمهور اوکراین این امتناع ماکرون را "بسیار دردناک" ارزیابی کرد.
زلنسکی به سیانان گفت: "من به او گفتم میخواهم بفهمد که این یک جنگ نیست، این چیزی جز نسل کشی نیست. مطمئنم او متوجه خواهد شد."
ماکرون پنجشنبه در توضیح دلیل عدم استفاده از واژه "نسل کشی" گفت که "تشدید لفاظیها" به اوکراین کمکی نمیکند و میتواند باعث مداخله غرب شود.
وی افزود: کلمه نسل کشی بار معنایی خاصی دارد و باید کارشناسان حقوقی و نه سیاستمداران آن را تعیین کنند.
رئیس جمهور فرانسه خاطرنشان کرد: کشورهایی که اقدامات روسیه را "نسل کشی" میدانند باید بر اساس توافقات بین المللی وارد عمل شوند.
در این مصاحبه، رئیس جمهور اوکراین همچنین گفت که مشتاق است با جو بایدن در کشورش دیدار کند.
زلنسکی گفت که معتقد است رئیس جمهور آمریکا باید علیرغم وضعیت امنیتی به اوکراین سفر کند تا شاهد وحشت و درد واقعی تهاجم روسیه باشد.
او در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای استقبال از رئیسجمهور ایالات متحده دارد یا خیر، گفت: «فکر میکنم او این کار را خواهد کرد. البته این تصمیم اوست و آنها باید وضعیت ایمنی را در نظر بگیرند. اما من فکر می کنم که او رهبر ایالات متحده است و به همین دلیل است که باید به اینجا بیاید تا شاهد باشد.
رئیس جمهور اوکراین در طول مصاحبه خود گفت "شواهد قابل توجهی" وجود دارد که نشان می دهد نیروهای روسی مرتکب نسل کشی شده اند. او گفت: «آنها فقط در خیابان به مردم شلیک کردند. مردم دوچرخه سواری میکردند، سوار اتوبوس بودند یا فقط در خیابان راه میرفتند. جسدهایی در خیابان ها هست. اینها سرباز نبودند. آنها غیرنظامی بودند. ما شواهد قابلتوجه صوتی و تصویری داریم که نشان میدهد این یک نسلکشی، است در این نوارها در آن درباره اینکه چقدر از ما نفرت دارند صحبت میکنند.
او همچنین گفت که از ویدیوی دلخراشی که مادری جسد پسرش را شناسایی میکند، تقریباً شوکه شده است.
او گفت: این وحشتناک ترین چیزی است که در زندگی خود دیدهام. "من اول از همه به عنوان یک پدر به این موضوع نگاه می کنم. خیلی دردناک است. این یک تراژدی است. این یک رنج است. من نمی توانم مقیاس رنج این مردم، این زن را تصور کنم. تراژدی خانواده. این یک فاجعه است. این رویاها و زندگی است که شما به تازگی از دست داده اید. ما برای بچه هایمان زندگی می کنیم، این درست است. بچه ها بهترین چیزی هستند که خدا به ما داده است."
زلنسکی به سی ان ان گفت: متوجه هستم باید نقش دولتی خود را از زندگی شخصی خود در حین تماشای ویدئوهایی از این دست جدا کنم. این برای من درد بزرگی است. من نمی توانم به عنوان یک پدر آن را تماشا کنم، فقط به این دلیل که تمام چیزی که بعد از این می خواهید انتقام و کشتن است. من باید به عنوان رئیس جمهور ایالتی که بسیاری از مردم در آن حضور دارند آنها را ببینم. همه ما باید تمام تلاش خود را بکنیم تا جنگ بی پایان نباشد. هر چه طولانیتر باشد، بیشتر از دست خواهیم داد.
وی همچنین گفت روسیه به عمد در تلاش است تا هر کسی را که در ماریوپل حضور دارد نابود کند و اوکراین برای اینکه بتواند شانسی برای نجات این شهر بندری در کناره دریای آزوف داشته باشد فورا به سلاحهای سنگین بیشتری از سوی غرب نیاز دارد.
رئیسجمهور اوکراین گفت: «یا شرکای ما تمام هواپیماها و تسلیحات سنگین لازم را بدون اغراق به صورت فوری به اوکراین میدهند تا بتوانیم فشار اشغالگران بر ماریوپل را کاهش دهیم و محاصره را بشکنیم. یا این کار را از طریق مذاکره انجام میدهیم که در آن هم نقش شرکای ما باید تعیینکننده باشد.»
زلنسکی گفت که در جریان گلوله باران در چهار روز گذشته در شمال شرق شهر خارکیف، ۱۸ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ نفر زخمی شدهاند. این چیزی نیست جز ترور عمدی: خمپاره، توپخانه علیه محله های مسکونی معمولی، علیه غیرنظامیان عادی.
دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه سیبیاس گفت: از دیدن او(بایدن) در کشورمان خوشحال خواهیم شد و این پیام حمایتی مهمی برای ما خواهد بود.
وی همچنین عنوان داشت که "دیدار شخصی بین روسای جمهور آمریکا و اوکراین میتواند راه را برای انتقال تسلیحات جدید آمریکا به اوکراین و بحث در مورد راه حل سیاسی احتمالی این مناقشه هموار کند."
دولت آمریکا در حال بررسی اعزام نمایندهای به کییف است، اما کاخ سفید فعلاً احتمال سفر شخص رئیس جمهور را رد کرده است.
نظر شما :