تهدید به بستن تنگه هرمز عملی است؟

خط و نشان های امریکایی ها نسبت به تهدید ایران

۰۳ مرداد ۱۳۹۷ | ۲۲:۰۰ کد : ۱۹۷۸۰۳۱ اخبار اصلی آمریکا اقتصاد و انرژی
تهران تهدید کرده تحریم های اقتصادی آمریکا علیه صادرات نفت را با اقدام نظامی و بستن تنگه هرمز پاسخ می دهد، اما ایالات متحده از رویارویی نظامی روی گردان نخواهد بود و این مساله می تواند به جنگ در خلیج فارس بیانجامد. تحلیلگران بر این باورند که ایران به خوبی می داند که نمی تواند تنگه را بسته نگه دارد و از این بلوف برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کند.
خط و نشان های امریکایی ها نسبت به تهدید ایران

نویسنده: الکس لاکی

دیپلماسی ایرانی: دولت ترامپ پس از خروج از برجام از برنامه اعمال تحریم بر صادرات نفتی خبر داد. در مقابل، تهران تهدید کرده است تحریم های اقتصادی آمریکا بر صادرات نفت خود را با اقدام نظامی در جهت بستن تنگه هرمز پاسخ خواهد داد. اما 30 درصد از محموله های نفتی جهان از این مسیر آبی می گذرد و اگر ایران در جهت بستن تنگه اقدام کند، آمریکا ظرف چند روز آن را باز می کند.

سرلشکر محمد باقری، فرمانده نیروهای مسلح ایران گفت: «به عنوان قدرت مسلط در خلیج فارس و تنگه هرمز همواره ضامن امنیت کشتیرانی در این آب راه حیاتی و اقتصاد جهانی بوده و قدرت اعمال هر تدبیری دراین منطقه را داریم.»

تهدید ایران به بستن یک مسیر آبی بین المللی که برای تامین مواد غذایی و تجارت صدها میلیون نفر در منطقه حیاتی محسوب می شود، پس از آن صورت گرفت که روحانی آمریکا را به درگیر شدن در «مادر تمام جنگ ها» تهدید کرد.

اما ارتش ایران بیش از چند روز در برابر نیروهای آمریکا و متحدانش دوام نمی آورد و به گفته کارشناسان، ایران خود به خوبی از این مساله آگاه است و احتمالا همانند تهدیدهای گذشته به بستن تنگه هرمز، بلوف می زند. دریادار جیمز استاوریدیس روز دوشنبه به سی ان بی سی گفت: «در صورتی که ایران تصمیم بگیرد با استفاده از ارتش تنگه هرمز را ببندد، آمریکا و متحدان عربی ما در حاشیه خلیج فارس می توانند آن را ظرف چند روز باز کنند.» استاوریدیس که فرماندهی ارشد نیروهای ناتو در اروپا را نیز بر عهده داشته، افزود ایران احتمالا سعی خواهد کرد این مسیر آبی را مین گذاری کند تا مانع از رفت و آمد در آن شود و همچنین احتمال دارد در ماموریت های انتحاری از قایق های تندروی کوچک برای حمله به کشتی های نیروی دریایی آمریکا استفاده کند و خسارت هایی به بار آورد. اما آمریکا در این درگیری تنها نخواهد بود و ایران در فاصله اندکی می بیند که مینی در مسیر آبی نیست و قایق های تندروی کوچکش در قعر تنگه هستند و سکوهای پرتاب موشک ساحلی اش هم نابود شده اند.

در چنین شرایطی این سوال مطرح می شود که ایران با چنین بلوفی، چه هدفی را دنبال می کرده است؟ جیمز جفری، سفیر پیشین آمریکا در ترکیه گفت که خیلی بعید است ایران در جهت بستن تنگه هرمز اقدام کند، اما تنها تهدید به این مساله سبب افزایش قیمت نفت می شود. جفری افزود: «رئیس جمهوری حسن روحانی با هشدار به ترامپ درباره مادر همه جنگ ها نه تنها به ترامپ، بلکه به همه مشتریان نفت کشورش هشدار داد که اگر همگی در زمان اجرایی شدن تحریم های آمریکا در تاریخ 4 نوامبر دست از خرید از ایران بکشند، قیمت ها تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.»

جفری در ادامه گفت: «دستکاری در قیمت نفت و استفاده به جا از زیرساخت های گسترده تولید نفت همان اسلحه ای است که ایرانی ها می توانند به سادگی از آن در مقابله با تحریم های آمریکا استفاده کنند.» به جای نقض برجام یا همان توافق هسته ای، ایران ترجیح می دهد با اعمال فشار بر کل تولیدات نفتی کشورها را به تجارت با خود به رغم تحریم های آمریکا وادار سازد. سفیر پیشین آمریکا در ترکیه افزود: «اگر آنها برجام را نقض کنند، حمایت اروپای غربی را از دست می دهند. آنها به بستن تنگه هرمز تهدید می کنند تا مشتریان نفتی خود را بترسانند.»

منبع: بیزینس اینسایدر / مترجم: طلا تسلیمی

کلید واژه ها: تنگه هرمز افزایش قیمت نفت تهدید ایران به بستن تنگه هرمز تحریم های نفتی آمریکا عیه ایران


( ۷ )

نظر شما :

محمد حسین ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ | ۲۲:۱۴
یک بند انگشت «دیپلماسی خردمندانه» بیش از هزار گز « شاخ وشانه کشیدن با ادبیات ترامپیزه و متقابل آن » می تواند راهگشا باشد. نه جمهوری اسلامی ایران و نه آمریکا، با وجود چهل سال تنش کم نظیر، هنوز هیچیک به طور رسمی و واجد پیامدهای حقوقی، دیگری را کشور متخاصم یا درحال جنگ با خود معرفی نکرده اند. شکایت وزارت خارجه ی ایران از دولت آمریکا به دیوان لاهه و به استناد نقض یک توافق نامه بین دو کشور و مربوط به دوران پیش از انقلاب و ابلاغیه ی این دیوان به دولت آمریکا مبنی بر توقف هرگونه اقدام مربوط به این موصوع، نشان می دهد که به رغم همه ی بدعهدی ها و برخوردهای نامتعهدانه و قلدرمابانه از سوی هر دولتی، به هرحال هنوز و همچنان ،بهترین شیوه برای حل و فصل منازغات سیاسی میان کشورها، بهره گیری از سازوکارهای دیپلماتیک و صلح طلبانه است. من البته ذوق زده نیستم. فقط خواستم از دیپلماسی در برابر روش های پر هزینه ی دیگر، دفاع کنم.
saeed ۰۵ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۳:۳۲
خود آمریکا هم از سیاست چماق و هویچ در مقابل ماد استفاده می کنه اونوقت یک عده فقط توصیه می کنند ایران فقط از دیپلماسی استفاده کنه.