دلایل اهمیت اولین سفر اروپایی روحانی بعد از خروج آمریکا از برجام
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به اهمیت سفر رییس جمهور به دو کشور سوئیس و اتریش در هفته پیش رو، تصریح کرد: این سفر در مقطع کنونی می تواند بر روابط ایران با این دو کشور اروپایی و همچنین اتحادیه اروپا تاثیرمثبتی داشته باشد
بهرام قاسمی در گفت وگو با ایسنا ادامه داد: با توجه به استمرار استراتژی ضد ایرانی دولت ترامپ علیه ایران و خروج این کشور از این توافق بین المللی ، اکنون در شرایطی هستیم که دیگر اعضای برجام و اتحادیه اروپا باید در عمل تعهد خود به برجام و تامین منافع ایران از این توافق بین المللی را اثبات کنند.
وی با بیان اینکه رییس جمهور در روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در راس یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی و به دعوت روسای جمهور سوئیس و اتریش به برن و وین سفر خواهد کرد، تصریح کرد: این سفر سفری از پیش تعیین شده بود و دستور کارهای مهمی برای انجام رایزنی ها در جریان این سفر تعیین شده است.
این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به اینکه روابط ایران با کشورهای اروپایی از جمله دو کشور سوئیس و اتریش روابطی دیرینه، دیرپا و گسترده است، اظهار کرد: در سال جاری ایران و اتریش در آستانه فرا رسیدن صد و شصتمین سالگرد آغاز روابط دیپلماتیک شان قرار دارند از دیگر سو سابقه روابط دیپلماتیک ایران و سوئیس نیز به ده ها سال قبل باز می گردد.
وی به همکاری های ایران با دو کشور سوئیس و اتریش در حوزه اقتصادی و صنعتی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر کشور اتریش در بین کشورهای اروپایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است ، چنان که شاهد این هستیم که بسیاری از نهادهای بین المللی و وابسته به سازمان ملل از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی در این کشور قرار گرفته اند و می توان از اتریش به عنوان یکی از پایتخت های تاریخی دیپلماسی بین الملل یاد کرد.
قاسمی با اشاره به برگزاری چندین دور از مذاکرات هسته ای ایران با کشورهای 1+5 در اتریش، افزود : تمام مقامات این کشور از احزاب و گروه های سیاسی مختلف نگاه مثبتی به این گفت وگوها و برجام در طول مذاکرات و بعد از مذاکرات داشته اند و سیاست های یک جانبه آمریکا علیه این توافق بینالمللی را مورد انتقاد جدی قرار دادهاند .
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به نگاه سیاسی دولت سوئیس به مسائل جهانی، خاطرنشان کرد: سوئیس کشور مستقلی است و همواره این کشور حتی در دوران تحریم ها با توجه به نوع نگاهش تلاش کرده روابط خود را با ایران حفظ کند و از طرف دیگر شاهد این هستیم که دومین مقر مهم سازمان ملل متحد نیز در این کشور قرار دارد.
قاسمی در ادامه با اشاره به اینکه اتریش از چند روز آینده ( اول جولای ) ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده خواهد گرفت ، گفت: آقای روحانی اولین مقام بلندپایه ای است که بعد از واگذاری ریاست دورهای اتحادیه اروپا به اتریش، به این کشور سفر می کند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی که شاهد خروج آمریکا از برجام و انجام مذاکرات فشرده بین ایران و اروپا برای بررسی راهکارهای حفظ این توافق بین المللی با توجه به علاقه مندی جامعه جهانی و اتحادیه اروپا بر حفظ برجام ، هستیم این سفر اهمیت بسیار بالایی در تبیین ادامه مسیر این همکاری ها خواهد داشت.
قاسمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در ادامه سیاست تعاملی خود با کشورهای مختلف همواره تلاش کرده که در یک شرایط متوازن ، مفید و سازنده روابط خود را با سایر کشورهای جهان در سطوح عالی گسترش دهد، گفت: در این سفر مقامات جمهوری اسلامی ایران و دو کشور اروپایی اتریش و سوئیس ضمن مرور روند فعلی روابط ، پیرامون چگونگی گسترش روابط دوجانبه و همچنین تحولات منطقه ای و جهانی گفت وگو خواهند کرد و این سفر می تواند در برهه کنونی آثار مثبتی برای ایران، دو کشور اتریش و سوئیس و دیگر کشورهای اروپایی داشته باشد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که گویا قرار بود پیش از این سفر رییس جمهور به اتریش انجام شود ولی به تعویق افتاد، تصریح کرد: تنظیم اینگونه سفرها در چنین سطحی عموما می تواند با برخی از مسائل متعدد فنی و تشریفات همراه باشد چرا که انجام این سفرها مستلزم این است که تمام مقدمات و ملزومات لازم از سوی دو کشور در نظر گرفته شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: در مورد انجام این سفر پیش از این، یک بار دیگر بحث و گفت وگوهایی بین مقامات دو کشور صورت گرفته بود ولی نهایتا شرایط فنی لازم حاصل نشد و انجام سفر به زمان دیگری موکول شد. اکنون با توجه به رایزنی هایی که از سوی دو کشور صورت گرفته تاریخ انجام این سفر نهایی شده است.
قاسمی در بخش دیگری از صحبت های خود با خبرنگار ایسنا با تاکید بر اهمیت این سفر، خاطرنشان کرد: این اولین سفر رییس جمهور به اروپا برای خروج آمریکا از برجام است البته در این مدت تماس های گوناگونی در سطوح مختلف بین مقامات ایران و اتحادیه اروپا برقرار بوده است ولی این سفر در این سطح از اهمیت برجسته ای برخوردار است و می تواند راهکارها و تصویر و تصور دقیق تری را در برابر همکاری های ایران و کشورهای اروپایی قرار دهد.
وی با بیان اینکه روابط ایران و دو کشور اتریش و سوئیس روابطی آرام و بدون حاشیه است، تصریح کرد: رایزنی های سیاسی و اقتصادی در سطح کلان با مقامات این دو کشور در برهه کنونی (خروج آمریکا از برجام) و استمرار استراتژی ضد ایرانی مقامات کاخ سفید می تواند در شفافیت نگاه متعهدانه ایران به موازین بین المللی و تعهدات خود مفید باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد : دو کشور سوییس و اتریش همواره بر نقش سازنده و ثبات ساز ایران در منطقه و تلاش های جمهوری اسلامی ایران جهت مبارزه با تروریسم تاکید کرده اند .
قاسمی همچنین با بیان اینکه برخی محافل ضد ایرانی از جمله رژیم صهیونیستی و احتمالا دستگاه های هیات حاکمه آمریکا علاقه مند به انجام اینگونه سفرها و تعاملات بین ایران و کشورهای اروپایی نیستند در همین راستا افزود: در همین چارچوب دیدیم که در طول روزهای اخیر نمایندگانی از خزانه داری آمریکا به نمایندگی از دولت این کشور به اتریش سفر کرده بودند و با فشار بر دولت وین سعی داشتند که موانعی را در راستای همکاری های ایران و اتریش ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه در این سفر علاوه بر دیدار و رایزنی های مقامات عالیرتبه احتمالا اسناد کاری میان ایران و این دو کشور اروپایی نیز مورد توجه و بررسی قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: همانطور که اشاره کردم در این سفر هیاتی از مقامات بلندپایه سیاسی و اقتصادی آقای روحانی را همراهی می کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان این گفت وگو با اشاره به اصول سیاست خارجی ایران در عرصه بین المللی و تلاش جهت کمک در ایجاد صلح و ثبات در عرصهای منطقهای و بینالمللی تاکید کرد: ایران در راستای پیشبرد این هدف و ایجاد تفاهم بهتر بین ملتها همواره تلاش کرده از اهرم دیپلماسی بهترین نحو ممکن استفاده کند .
نظر شما :