اختلاف با ایران با گفت‌وگو حل می‌شود نه جنگ

۲۲ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۷:۱۸ کد : ۱۹۷۴۹۵۱ سرخط اخبار

وزیر خارجه قطر اتهامات عربستان به کشورش درباره حمایت از تروریسم را رد کرد و خطاب به عربستان گفت که اختلافات با ایران از راه گفت وگو قابل حل است نه از راه جنگ.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر امور خارجه قطر در گفت وگویی با شبکه خبری «سی.ان.ان»، در واکنش به انتقادهای عربستان و برخی کشورهای عربی اعلام کرد که کشورش با ایران «خیلی دوست» نیست و دوحه خواستار صلح برای کل منطقه است.

پیشتر وزیر خارجه قطر در جلسه ای در اتحادیه عرب در واکنش به انتقادهای عربستان در خصوص رابطه با ایران گفته بود که ایران کشوری شریف است و قطر ایران را کشور و همسایه ای مهم می داند. این موضع دوحه سبب انتقادهای شدید عربستان و متحدانش علیه قطر شد. 

محمد بن عبدالرحمن گفت: ما خیلی ابراز دوستی نمی کنیم در قبال ایران بلکه خواستار تحقق صلح برای کل منطقه هستیم. ما با ایران مرز داریم همانطور که با عربستان مرز داریم. ما اختلافاتی داریم درباره سیاست های ایران. ما با ایران حوزه مشترک نفتی و بزرگ ترین میدان گازی مشترک را داریم.

به گفته این مقام قطری، «اختلافات و کشمکش ها میان ما [کشورهای عربی با ایران] در منطقه، با گفت وگو حل می شود نه در میدان جنگ... آمریکا بخوبی می داند و شراکت با قطر در حوزه مبارزه با تروریسم را به رسمیت شناخته است. ما گفت وگوهای راهبردی انجام دادیم که بروشنی نشان می دهد که قطر شریکی مهم در مبارزه با تروریسم است و آمریکا این نقش (دوحه) را به رسمیت شناخته است. 

چهار کشور عربستان، امارات، مصر و بحرین از ژوئن 2017 روابط خود با قطر را قطع و این کشور را به حمایت از تروریسم در منطقه متهم کرده اند و وزیر خارجه قطر تلاش می کند همکاری این کشور با آمریکا را به رخ این چهار کشور بکشد. 

وزیر خارجه قطر همچنین اعلام کرد که «هیچ مدرکی دال بر صحت اتهامات [عربستان] در خصوص حمایت [قطر] از تروریسم وجود ندارد و آنها [چهار کشور عربی] هیچ دلیل یا مدرکی تاکنون در تأیید اتهاماتشان [به دوحه] ارائه نکرده اند. 

بحران روابط چهار کشور عربی عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر اندکی بعد از اولین سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به منطقه ایجاد شد زمانیکه چهار کشور عربی در پنجم ژوئن (2017) روابط دیپلماتیک با قطر را قطع کردند. در پی این اقدام، دولت مستعفی یمن، لیبی، مالدیو، موریتانی و جزایر کومور نیز به تبعیت از عربستان روابط خود با قطر را قطع کردند. جیبوتی و اردن نیز سطح روابط دیپلماتیک را با دوحه کاش دادند و «اَمان» مجوز دفتر الجزیره در اردن را لغو کرد. 

چهار کشور عربی قطر را به حمایت از تروریسم متهم کردند و برای عادی شدن روابط، خواستار قطع رابطه سیاسی با ایران و اخراج نظامیان ترکیه از قطر و تعطیلی شبکه الجزیره شدند هر چند که در مناسبات رسمی این شروط را انکار کردند. در پی این بحران، وزیر خارجه قطر در جلسه ای در اتحادیه عرب، ایران را کشوری شریف خواند و بعد از آن روابط تجاری قطر با ایران توسعه یافت و نظامیان بیشتری از ترکیه به قطر اعزام شد. 

عربستان و قطر پیش از این نیز دچار بحران بودند. در مارس 2014 عربستان، بحرین و امارات سفرای خود را از دوحه بیرون بردند و گفتند که دوحه به توافق هایی که در شورای همکاری شده پایبند نمانده است.  نوامبر 2014 سفرای این کشورها به قطر بازگشتند و قطر اعلام کرد که به آنچه عربستان مقررات شورای همکاری خوانده، عمل می کند.

کلید واژه ها: قطر دوحه با قطر قطر را وزیر خارجه قطر


نظر شما :