اقدام ایران نشانه گشایش قریب‌الوقوع در بحران اربیل-بغداد است

۱۳ دی ۱۳۹۶ | ۱۹:۱۰ کد : ۱۹۷۴۱۵۱ سرخط اخبار

سخنگوی دولت منطقه کردستان عراق، تصمیم مقامات ایرانی مبنی بر بازگشایی گذرگاه های مرزی با این منطقه را نشانه گشایش قریب الوقوع در بحران اربیل و بغداد دانست.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، پس از گذشت یک روز از انتشار خبر تصمیم مقامات ایرانی مبنی بر بازگشایی گذرگاه های مرزی با منطقه کردستان، «سفین دزی» سخنگوی دولت این منطقه، تاکید کرد که اربیل آماده گفت وگو با بغداد در چارچوب قانون اساسی درباره کلیه پرونده های مطرح است.

وی در گفت وگو با «العربی الجدید»، اظهار داشت: اقدام ایران در بازگشایی گذرگاه های مرزی با منطقه کردستان نشانه، گشایش قریب الوقوع در بحران میان بغداد و اربیل است. بویژه که این اقدام همزمان با اظهارات مثبت برادران مسئول در بغداد صورت گرفت.

در پی اقدام یکجانبه «مسعود بارزانی» رئیس سابق منطقه کردستان در برگزاری همه پرسی جدایی در 25 سپتامبر 2017، بغداد در چارچوب اعمال حاکمیت کامل خود در گذرگاه های مرزی و فرودگاه ها و با هدف تضمین وحدت و یکپارچگی ارضی عراق از تهران و آنکارا خواست مرزهای خود را به روی این منطقه ببندند. بنا به این درخواست، جمهوری اسلامی ایران، گذرگاه های مرزی رسمی با کردستان عراق را بست اما دیروز اعلام کرد که این گذرگاه ها را باز می کند.

دزی تصریح کرد: دولت کردستان از همین اکنون آماده مناقشه درباره پرونده های امنیتی، سیاسی و اقتصادی در چارچوب قانون اساسی و از طریق کمیته های تخصصی است.ما به حل و فصل قریب الوقوع بحران میان بغداد و اربیل خوشبینیم و گفت وگو هیچ جایگزینی ندارد. موضع ما آشکار است: گفت وگو در چارچوب قانون اساسی.

وی درباره اقدام اربیل در تحویل گذرگاه های مرزی و فرودگاه ها به بغداد گفت: درباره این پرونده ها می توان بحث کرد و برادران در بغداد، به طور رسمی نگفته اند که گذرگاه ها و فرودگاه ها را تحویل خواهند داد. اصل این است که سازکان هواپیمایی عراق، بر فرودگاه های منطقه کردستان نظارت داشت و در نهایت منطقه کردستان آماده اداره مشترک این مراکز با بغداد و در چارچوب قانون اساسی است. اظهارنظرهای اخیر مقامات در بغداد نیز بیانگر یک تحول مثبت در این مسیر است.

«زانا سعید» عضو ائتلاف کردستانی نیز گفت: نشانه های گشایش دیده می شود و بغداد فهرست کارمندان منتسب به دو وزارتخانه بهداشت و آموزش و پرورش و نیز کارمندان بخش های مربوط به سدها و آبها را خواسته است. کمیته های فنی کردستان نیز امروز (چهارشنبه) به بغداد می رسند تا امور فنی مختلف را با مقامات مسئول در دولت عراق بررسی کنند.

بعد از بالا گرفتن تنش میان بغداد و اربیل در پی برگزاری همه پرسی جدایی کردستان از عراق که بغداد آن را بر خلاف قانون اساسی دانست، دو طرف بر لزوم گفت وگو برای حل مشکلات میان دولت کردستان و دولت مرکزی عراق، تأکید دارند اما موانعی در این مسیر وجود دارد که به گفته مقامات منطقه کردستان، در حال رفع است.

کلید واژه ها: منطقه کردستان اربیل چارچوب قانون در چارچوب قانون


نظر شما :