با وجود این همه حمله به داعش
آیا توطئهای علیه سوریها در کار است؟
دیپلماسی ایرانی: مذاکرات ژنو را به اهالی اش می سپارم و می گویم که حکومت سوریه در حال حاضر در قوی ترین موقعیت از سال 2011 تا کنون است، همه می دانند که روسیه و ایران یاران آن هستند، اما مواضع ایالات متحده در حمایت از گروه های مخالف ملی چیست؟
ژنرال جوزف فوتیل، فرمانده پایگاه مرکزی به خبرنگاران همراهش گفت که ایالات متحده در منطقه برای شکست تروریست های داعش به نیروهای امریکایی بیشتر و سلاح های قوی تر در سوریه نیاز دارد.
نیروهای امریکایی در حال بمباران تروریست ها هستند تا تمهیدات لازم برای حمله به رقه فراهم شود، اما نتایج اندک هستند، وقتی که ژنرال فوتیل درباره نیازهای بیشتر صحبت می کند، و از سازمان امنیت مرکزی امریکا، سی آی ای، می شنویم که می گوید کمک ها را به مخالفان در شمال شرق سوریه متوقف کرده است، در حالی که می دانیم نیروهای خودشان چقدر آنها را آموزش و سازمان دهی کردند و مهمات و موشک های ضد تانک در اختیارشان قرار دادند. هم زمان می خوانیم که آنها این کار را کردند برای این که می ترسیدند کمک های امریکایی به دست داعش بیفتد. اما تجربه به من می گوید که ایالات متحده، به ویژه با وجود دونالد ترامپ در سمت ریاست جمهوری این کشور، یک چیز می گوید و یک کار دیگر می کند. شاید در سوریه هم می خواهد به این ترتیب به روسیه کمک کند، کما این در اوکراین نیز موافقت کرد با عملیات صلحی موافقت کند که زیر نظر روس ها انجام می شود.
اوکراین را برای اهالی آن کشور رها می کنم و با اهالی سوریه می مانم، کشورهایی که وارد جنگ سوریه شدند گفتند که هدفشان مبارزه با داعش، این شبکه تروریستی جنایتکار است. اما این شبکه همچنان وجود دارد، سوالی که در این جا مطرح می شود این است که یعنی داعش این قدر قدرتمند است که در برابر ایالات متحده و روسیه و ایران و سازمان های شبه نظامی دیگر می تواند مقاومت کند یا کاسه ای زیر نیم کاسه است.
«دیده بان حقوق بشر سوریه» می گوید که پیمان بین المللی مبارزه با داعش به رهبری امریکا در بمباران های هوایی خود علیه این شبکه تروریستی که شامل شمال سوریه و شمال شرق آن می شود، طی 29 ماه گذشته 7 هزار نفر را کشته که از میان آنها 876 نفر شهروندان عادی و 5700 نفر از عناصر داعش هستند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است که بیش از 30 هزار نفر از عناصر داعش را از زمانی که در سپتامبر 2015 وارد فاز نظامی مستقیم در سوریه شده از پا در آورده است. البته روسیه همه گروه های مخالف را «داعشی» می خواند. مسکو می گوید که این ورود مستقیم نظامی اش حکومت سوریه را از سقوط نجات داد.
ترکیه از عملیات «سپر فرات» حمایت کرد تا بر شهر الباب و اطراف حلب شمالی تحت عنوان مبارزه با داعش مسلط شود.
امریکا از کردها حمایت می کند و طرفدار ایجاد اقلیم های کردی در شمال سوریه و شمال شرق آن است و سه فرودگاه تحت عنوان مبارزه با داعش در این مناطق ایجاد کرده است. کارشناسان و مزدورهای سازمان های امنیتی امریکایی و بریتانیایی و فرانسوی نیز در سوریه هستند که تحت عنوان پیمان بین المللی مبارزه با داعش که شامل بیش از 60 کشور می شود، فعالیت می کنند.
اسرائیل هم همچنان مناطقی را در جنوب سوریه تحت عنوان مبارزه با داعش بمباران می کند در حالی که روشن است می خواهد تا آن جا که در توان دارد تحت شعارهای دروغ ویران کند.
همچنین، ایران هم با گروه های مسلح از افغانستان و عراق و ایران تحت عنوان مبارزه با داعش از حکومت سوریه دفاع می کند، در حالی که عملا از اول هم به دنبال حمایت از این حکومت بود.
فضای سوریه مملو از پرواز جنگنده ها و بشکه های منفجره است، و به ناگزیر هماهنگی ای میان نیروهای هوایی روسیه و امریکا و بریتانیا و ترکیه و اسرائیل و دانمارک وجود دارد تا برخوردی میانشان به وجود نیاید.
بهانه هم داعش است، اما همچنان می بینیم که این شبکه تروریستی بر تدمر و رقه و دیر الزور مسلط است و تسلطش تا اطراف درعا ادامه دارد. همچنین بر فرات و چاه های نفت و گاز در حمص و شرق سوریه مسلط است. همچنین محصولات کشاورزی و آب این مناطق را تحت کنترل خود دارد.
آیا توطئه ای غربی – شرقی علیه اهالی سوریه وجود دارد؟ سازمان ملل کجاست؟ عرب ها کجا هستند؟ چرا باید بپرسم.
منبع: الحیات / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :