افشای ارتباط تیم ترامپ با روسها
پس از آنکه مشخص شد رئیس جمهور آمریکا به رغم اطلاع از رسوایی مشاور امنیت ملی دولتش، در اخراج وی تعلل کرده، حالا ترامپ تحت فشار است تا درباره روابط با روسیه پاسخگو باشد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، مایکل فلن، مشاور امنیت ملی دولت ترامپ دوشنبه شب مجبور شد تا از سمت مشاور امنیت ملی آمریکا استعفا دهد.
فلن تنها ۲۴ ساعت پس از آن استعفا کرد که مشخص شد او پیش از روی کار آمدن ترامپ به عنوان رئیس جمهوری درباره تحریم ها با سفیر روسیه در واشنگتن صحبت کرده و معاون ترامپ و سایرین را درباره محتویات مکالمات خودش گمراه کرده است. نیویورک تایمز هم گزارش داد، عوامل اف بی آی اندکی پس از مراسم تحلیف ترامپ از فلن بازجویی کردند.
پیش از استعفای فلن گزارش هایی منتشر شد که احتمال می داد او هدف اخاذی مسکو قرار بگیرد.
همزمان با افشای اطلاع قبلی ترامپ از رسوایی فلن، دموکرات های آمریکا خواستار تحقیقات مستقل درباره تماس های تلفنی فلن با سفیر روسیه شدند و اینکه مشخص شود ترامپ چه چیزهایی می دانسته و چه زمانی.
یکی از جمهوری خواهان ارشد وعده داده تا این مساله را به طور "جامع" بررسی کند اما هم حزبی های او چندان تمایلی ندارند.
شون اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید در توضیح چگونگی استعفای مایکل فلن و آنچه روی داده گفت: از بین رفتن اعتماد که نتیجه این شرایط و یک سری حوادث سوال برانگیز دیگر بود، منجر شد تا رئیس جمهوری آمریکا از ژنرال فلن بخواهد استعفا دهد. هیچ چیزی وجود ندارد که ژنرال فلن انجام داده باشد و نقض قوانین محسوب شود. این اتفاقات به دلیل از دست رفتن اعتماد است.
مقام های کاخ سفید در حالی یک ماه پس از رئیس جمهوری شدن ترامپ درگیر رسوایی شدند که گزارش هایی از بی نظمی و اختلال عملکرد در کاخ سفید منتشر می شود. آنها همچنین مورد سوال قرار گرفتند که چرا همان دو هفته پیش که متوجه شدند، اقدامی انجام ندادند؛ خصوصا آنکه وزارت دادگستری آمریکا هشدار داده بود ممکن است این ژنرال بازنشسته هدف اخاذی روس ها قرار بگیرد.
سخنگوی کاخ سفید گفته است که ترامپ اولین بار در ۲۶ ژانویه (هفتم بهمن) از ماجرای فلن و اینکه او مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا را گمراه کرده، آگاه شده است. به گفته شون اسپایسر، مایکل فلن تا ۱۳ فوریه به اطلاعات فوق محرمانه دسترسی داشته است.
رسوایی نفوذ روسیه در کاخ سفید، سه شنبه شب پس از آن بالا گرفت که مشخص شد برخی از مشاوران کارزار انتخاباتی ترامپ گاها تماس هایی با مقام های اطلاعاتی روسیه داشته اند.
روزنامه نیویورک تایمز حدود ۲۴ ساعت پس از استعفای مایکل فلن، به نقل از چهار مقام اطلاعاتی کنونی و سابق آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود گزارش داد که "تاکنون" هیچ مدرکی از تماس تلفنی مقام های کمپین ترامپ به دست نیامده که نشان دهد آنها با مقام های اطلاعاتی روسیه همکاری داشتند. با این حال آنها نگفتند که محتویات این مکالمات چه بوده است.
در همین حال شبکه خبری سی ان ان گزارش داد، مشاوران عالی رتبه نزدیک به دونالد ترامپ در طول کمپین های انتخاباتی مکررا با روس هایی که برای مقام های اطلاعاتی آمریکا شناخته شده بودند، تماس داشتند.
نظر شما :