اتهام برده‌داری مدرن به کره‌ شمالی

۱۸ آبان ۱۳۹۳ | ۱۶:۳۲ کد : ۱۹۴۰۶۰۷ سرخط اخبار
کره شمالی به قطر کارگرانی می فرستد که بیشتر دستمزد آنها نصیب دولت می شود. سازمان های مدافع حقوق بشر این نوع صادرات انسان توسط کره شمالی را "برده داری مدرن" خوانده اند.
 
به گزارش ایسنا هزاران کارگر اهل کره شمالی سال هاست که در قطر به کارهای پرمشقت مشغول هستند. بیشتر آنها در ساختمان هایی کار می کنند که قرار است برای مسابقات جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ آماده شوند. اما بیشتر دستمزد کارگران به جیب دولت کره شمالی سرازیر می شود. بنا به گزارش روزنامه گاردین یکی از کارگران به خبرنگار این نشریه گفته است: «وظیفه ما این است که برای ملت خود ارز به دست آوریم.»
 
هر کارگری به طور معمول سه سال در قطر می گذراند، با این امید که هنگام بازگشت به کره شمالی کل دستمزد خود را دریافت کند، اما گواهان گفته اند که کارگران کمتر از 10 درصد از دسترنج خود را دریافت می کنند و بیشتر حقوق آنها به دولت می رسد.
 
کره شمالی بر اثر انزوای بین المللی، اقتصادی نابسامان دارد و بیش از هر چیز از کمبود ارز خارجی رنج می برد. تحریم های اقتصادی که به خاطر برنامه اتمی به این کشور تحمیل شده، کشور را بیش از پیش با بحران مالی روبرو کرده است.
 
بردگان "دولت کارگری"
 
دولت قطر در بیابان شنی شمال پایتخت شهرکی مدرن می سازد که قرار است در سال ۲۰۲۲ میزبان مسابقات جهانی فوتبال باشد. این مسئله اما امری قطعی نیست.
 
هزاران کارگر کره شمالی از بام تا شام در شنزار داغ عرق می ریزند. حتی وقتی که سایر کارگران، به تعطیلی و استراحت می روند، آنها همچنان سرگرم کار و کسب پول هستند، اما دستمزدی که به دست می آورند نصیب دولت می شود نه خود آنها.
 
از این رو کارگران به شدت فقیر و همیشه گرسنه هستند و مایحتاج خود را از دیگران تکدی می کنند. سازمان بین المللی پیکار با بردگی، که قدیمی ترین سازمان حقوق بشر جهان شناخته می شود، عملکرد کره شمالی، که خود را دولتی کارگری و سوسیالیستی می داند، را "برده داری مدرن" نامیده و آن را محکوم کرده است.
 
صدور بازوی کار
 
دولت کره شمالی که به کسب ارز نیاز مبرم دارد، به سراسر جهان کارگر صادر می کند. حدود ۶۵ هزار کارگر تبعه این کشور هم اکنون در کشورهایی مانند روسیه، چین، مغولستان و خاورمیانه مشغول کار هستند. گفته می شود که بیش از ۳۰۰۰ کارگر کره ای در قطر حضور دارند.
 
به گزارش دویچه وله یکی از مخالفان دولت کره شمالی که با وضعیت این کشور آشنایی دارد، معتقد است که حدود ۷۰ درصد دستمزد کارگرانی که در خارج مشغول هستند، به دولت می رسد. با کسر هزینه خوراک و مسکن، کارگران تنها 10 درصد از حقوق خود را دریافت می کنند.
 
برخی از دفترهای کاریابی در قطر تائید کرده اند که کارگران کره شمالی شخصا حقوق خود را دریافت نمی کنند، بلکه بیشتر آن "برای خانواده هایشان به کره شمالی" فرستاده می شود.
 
کره شمالی به رهبری کیم جونگ اون، برای کسب ارز خارجی به فشارهای غیرانسانی بر شهروندان خود روی آورده است. چند ماه پیش وزارت خارجه ایالات متحده از کره شمالی انتقاد کرد که برای تحصیل ارز به "تحمیلات، مراقبت، ارعاب و فشار" شهروندان خود دست می زند.
 
"بهبود نسبی"
 
رسانه های جمعی تاکنون بارها از وضعیت ناگوار و غیرانسانی کارگران خارجی در قطر گزارش داده اند. به خاطر افشای موارد متعدد مرگ و نقص عضو کارگران، دولت قطر قوانینی برای بهبود شرایط کار و زندگی کارگران خارجی تصویب کرده است. گفته می شود که در ماه های گذشته شرایط کار و زندگی کارگران به طور نسبی تا حدی بهبود یافته است.
 
یک سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی قطر به گاردین گفته است: «برای ما اهمیت فراوان دارد که همه کارگران دستمزد کامل خود را دریافت کنند. در حال حاضر ۲۸۰۰ کارگر کره شمالی در قطر کار می کنند اما تا امروز هیچ شکایتی از کارگران دایر بر عدم دریافت دستمزد به ما نرسیده است.»

کلید واژه ها: قطر


نظر شما :