درخواست رئیس جمهوری افغانستان از طالبان

۱۰ آبان ۱۳۹۳ | ۰۴:۰۴ کد : ۱۹۴۰۲۹۸ سرخط اخبار

رئیس جمهوری افغانستان از گروه طالبان دعوت کرده که در گفت وگویی بین الافغانی شرکت کند.

به گزارش ایسنا با توجه به مواد پیمان همکاری های راهبردی میان افغانستان و آمریکا و از سوی دیگر اختلافات میان آمریکا با چین و ایران، محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان که به پکن رفته است یکبار دیگر به همسایه هایش به ویژه ایران و چین اطمینان داد که اجازه نخواهد داد از کشورش علیه آنان استفاده شود.

به گزارش بی.بی.سی از سوی دیگر نزدیکی بیش از حد افغانستان به چین به ویژه همکاری های راهبردی میان این دو، می تواند دولت افغانستان را در موقعیت دشواری در روابط بین المللی اش قرار دهد.

اشرف غنی در این سفر تلاش دارد مقام های چینی را متقاعد کند که کشورش می تواند مسیر خوبی برای ترانزیت کالا های چینی باشد و می تواند بهترین شریک برای پکن در منطقه باشد.

از سوی دیگر رئیس جمهور افغانستان درصدد آن است که از نفوذ چین بر پاکستان استفاده کند تا گروه طالبان را برای از سرگیری گفت وگوهای صلح ترغیب کند.

چین نسبت به از سرگیری گفت وگوهای صلح در افغانستان امیدوار است و حاضر است در میانجی گری برای آغاز دوباره آن سهم داشته باشد.

غنی که در مراسم گشایش چهارمین نشست وزرای خارجه قلب آسیا (پروسه استانبول) در شهر پکن چین سخنرانی می کرد از جامعه جهانی خواست که از این روند افغانی پشتیبانی کند.

این نخستین بار است که اشرف غنی به عنوان رئیس جمهوری افغانستان چنین پیشنهادی را به طالبان مطرح کرده است. غنی پیش از این ازگروه طالبان به عنوان مخالفان سیاسی نام برده و تاکید کرده بود که "صلح آرزوی نخستین" افغان ها است.

رئیس جمهوری افغانستان هم چنین از کمک های جامعه جهانی برای افغانستان سپاسگزاری کرد و گفت که به تعهداتش مبنی بر آوردن صلح و ثبات، اصلاحات و توسعه متعهد است.

حامد کرزای، رئیس جمهوری قبلی افغانستان در 13 سال حکومت خود همواره از گروه طالبان می خواست که از جنگ دست بردارند و به صلح بپیوندند اما این تلاش ها نتیجه ای در پی نداشت.

غنی گفت: "اصلاحات در ادرات دولتی به میان خواهد آمد، اقتصاد ما وارد فصل جدیدی شده است. وقتی کار را به عنوان رئیس جمهوری آغاز کردم، بودجه کشور با مشکل و کمبود مواجه بود، حالا ما به نظام اقتصادیِ متعهد هستیم که به ما اجازه دهد آب، زمین و معادن را توسعه دهیم."

رئیس جمهوری افغانستان تاکید کرد که از جامعه جهانی "خیرات" (صدقه) نمی خواهد بلکه می خواهد از تلاش افغان ها برای ساختن کشورشان حمایت کند.

غنی در ادامه صحبت های خود گفت که اجازه نمی دهد از کشورش علیه قلمرو کشور دیگری استفاده شود و از همسایه های افغانستان خواست که در رسیدن این کشور به صلح کمک صادقانه کنند.

وانگ ای، نخست وزیر چین هم در سخنرانی خود گفت که امیدوار است نشست قلب آسیا، حاوی پیامی واضح حاکی از پشتیبانی قوی کشورهای جهان از افغانستان باشد.

وانگ ای با اشاره به یک ضرب المثل چینی گفت که "دادن ماهی برای خوردن آن برای یک روز کفایت می کند اما آموختن ماهیگیری برای همیشه است" و تاکید کرد که صلح در افغانستان امری حتمی است و نیاز به پشتیبانی سخاوتمندانه جهانی دارد. او گفت که آرزو دارد همه امور توسط افغان ها به پیش برده شود.

نشست قلب آسیا یا روند و پروسه استانبول در دوم نوامبر ۲۰۱۱ شکل گرفت.

در آن زمان وزاری خارجه ۱۴ کشور آسیای مرکزی، شرق میانه و جنوب آسیا به شمول افغانستان، آذربایجان، چین، هند، ایران، قزاقستان، قرغیزستان، پاکستان، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان و امارات متحده عرب گردهم آمدند و در مورد امنیت و همکاری های منطقه ای برای ثبات در افغانستان روندی را کلید زدند.

استرالیا، کانادا، دانمارک، مصر، فرانسه، فنلاند، آلمان، عراق، آیتالیا، ژاپن، نروژ، لهستان، اسپانیا، سوئد، انگلیس و آمریکا هم کشورهای حامی این روند هستنند و ۱۲ سازمان بین المللی نیز از این روند پشتیبانی کرده اند.

در نشست امروز قرار است پیشرفت ‎های روند استانبول در بخش های امنیت در منطقه و همکاری های منطقه ای بررسی شود و پیشنهادهای جدیدی طرح گردد. 

کلید واژه ها: چین آسیا


نظر شما :