بشار: تاریخ اخوان مملو از خیانت و منفعت‌طلبی است

۲۲ مهر ۱۳۹۲ | ۱۹:۵۰ کد : ۱۹۲۲۹۰۰ سرخط اخبار
رئیس جمهور سوریه در گفتگویی که اخیرا با برخی رسانه ها داشته با ابراز بدبینی نسبت برگزاری نشست ژنو 2 در ماه نوامبر اظهار داشت: این نشست شاید فقط در راستای تمایل مسکو در زمینه دور کردن سایه جنگ از سوریه برگزار شود، البته دمشق مشکلی با حضور در این نشست ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه اخیرا جمعی از اصحاب رسانه را کاخ ریاست جمهوری به حضور پذیرفت و پاسخگوی سوالات مختلف آنها شد.

اسد با تمجید از مواضع مستحکم روسیه در قبال تحولات سوریه تاکید کرد: روسیه از ملت، دولت و رئیس جمهور سوریه حمایت نمی کند، بلکه از خود دفاع می کنند.

وی با اشاره به تصمیم سوریه در زمینه امحای تسلیحات شیمیایی خود تاکید کرد: سوریه بیش از موضوع تسلیحاتی، از لحاظ سیاسی مورد حمایت قرار دارد.

رئیس جمهور سوریه با اشاره به سه وتوی روسیه و چین علیه قطعنامه های ضدسوری در شورای امنیت افزود: تسلیحات شیمیایی کارایی خود را از دست داده اند، و  هم اکنون توان موشکی سوریه تا حدی پیشرفت کرده که می تواند از این توانمندی بالا از لحظه نخست آغاز جنگ استفاده کند.

اسد با تاکید بر این مسئله که سوریه از سال 1997 ساخت تسلیحات شیمیایی را متوقف کرده است، اظهار داشت: تسلیحات جنگی اصلی ترین عامل تعیین کننده پیروز در نبردهای میدانی است و ما در تلاش بوده ایم طی این سالها توان خود را در این زمینه بالا ببریم.

رئیس جمهور سوریه همچنین با ابراز بدبینی نسبت برگزاری نشست ژنو 2 در ماه نوامبر گفت : این نشست شاید فقط در راستای تمایل مسکو در زمینه دور کردن سایه جنگ از سوریه برگزار شود. البته دمشق مشکلی با حضور در این نشست ندارد.

وی افزود: البته ما دو خواسته مشخص داریم ؛ نخست اینکه صندوق رای گیری مبدا تصمیم گیری درباره سوریه باشد و دوم اینکه حمایت از تروریستها متوقف شود. مورد نخست برای رسیدن به توافق درباره انتخاب رئیس جمهور آینده کشور و مورد دوم نیز برای توقف جنگ. البته باید این نکته را بگویم که در شرایط کنونی ما هر گاه هزار تروریست را به هلاکت می رسانیم، دو هزار تروریست دیگر از مرزها وارد سوریه می شوند.

بشار اسد با ابراز خرسندی از موفقیتها و پیشروی ارتش سوریه در نقاط مختلف افزود: جنگ در سوریه به صورت تعقیب و گریز دنبال می شود، گاهی یک منطقه را تحت کنترل قرار می دهیم و گاهی منطقه دیگر را از دست می دهیم، اما به طور کلی پیشروی ارتش سوریه واضح است.

رئیس جمهور سوریه در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از برخی مواضع رهبران حماس، تاکید کرد: تاریخ گروه اخوان المسلیمین طی 80 سال اخیر با خیانت، منفعت طلبی و تزلزل در اتخاذ موضع استوار گره خورده است. البته دمشق در ابتدا به حماس به عنوان جنبشی که وابسته به اخوان المسلمین است، نگاه نمی کرد. هر زمانی که اروپایی ها می آمدند و می گفتند حماس در سوریه چه می کند، می گفتیم آنها جزئی از گروههای مقاومت هستند. حماس در این سالها در آغوش سوریه و تحت حمایت و پشتیبانی ما قرار داشت.

وی با اشاره به مواضع سوال برانگیز حماس در قبال تحولات داخلی سوریه، افزود: حماس در نهایت تصمیم گرفت از محور مقاومت خارج شده و جزئی از گروه اخوان المسلمین باشد. البته این نخستین بار نبود که آنها خیانت می کردند، بلکه این مسئله در سالهای 2007 و 2009 نیز در رابط با سوریه تکرار شده بود. آنها از روز اول تحولات سوریه تصمیم گرفتند علیه ما باشند و این گزینه را انتخاب کنند. من دیگر معتقد نیستم آنها دوباره به محور مقاومت بازگردند.

اسد با ابراز رضایت از مواضع بغداد در قبال بحران سوریه افزود: البته برخی مواضع از سوی "هوشیار زیباری" وزیر خارجه عراق اتخاذ شد اما در مجموع مواضع عراق را خوب ارزیابی می کنیم.

وی درباره مصر نیز با اشاره به اینکه اوضاع این کشور را پیگیری می کند، افزود: مصر همچون دژ و سنگر اعراب است و روابط دمشق و قاهره در حال حاضر حتی از دوران حسنی مبارک هم بهتر است. ما پیش از این وزارت خارجه مصر را وزارت خارجه آمریکا می پنداشتیم، البته در همان زمان و حتی دوران ریاست جمهور محمد مرسی هم روابط خود را قطع نکردیم و کانالهای روابط اطلاعاتی و نظامی میان دو کشور همواره برقرار بود. البته هم اکنون روابطمان با مصر از دو دهه پیش بهتر است.

رئیس جمهور سوریه با انتقاد از سیاستهای عربستان سعودی تاکید کرد: عربستان سعودی کشور قبیله ای و اشخاص است و روابط میان افراد، تصمیمات را مشخص می کند.

وی همچنین درباره روابط دمشق و آنکارا اظهار داشت: مشکل ترکیه شخص رجب طیب اردوغان است، ملت ترکیه مخالف سیاستهای وی در قبال سوریه هستند و آخرین نظرسنجیها نشان می دهد که اکثریت قریب به اتفاق مردم ترکیه مخالف حمله به سوریه هستند.

کلید واژه ها: حماس مصر


نظر شما :