دستور برخی بانک های ترکیه برای بستن حساب های ایرانیان
تعدادی از بانک های ترکیه به مشتریان ایرانی خود خواسته اند حساب بانکی خود را تخلیه کنند و در غیر این صورت، پول آنها بلوکه خواهد شد.
به گزارش عصر ایران، روزنامه شرق نوشت: فعالان اقتصادی معتقدند این اقدام ترکیه همسو با مواضع آمریکا در منطقه است که به ضرر هر دو کشور یعنی ایران و ترکیه خواهد بود.
روزنامه دولتی «تودیززمان» می نویسد: به یک ایرانی که 10 سال است در ترکیه سکونت دارد گفته شده حساب بانکی شخصی اش را ببندد؛ ظاهرا به منظور همراهی با تحریم های ایالات متحده و اتحادیه اروپا و به استناد بخشنامه ای که «آژانس مقررات بانکی و نظارتی» صادر کرده است.
مطابق مطلبی که دوشنبه در روزنامه «شفق» منتشر شد برخی بانک های ترک از مشتریان خود خواسته اند تا 17 آوریل (امروز) پول خود را خارج کنند وگرنه دارایی شان مصادره خواهد شد.
«الف. ج.» که برای تحصیل به ترکیه آمده، مجبور شده است 15000 دلار سپرده خود را از بانک «یاپی کردی» خارج کند.
او در اعتراض به این کار می گوید: «با من به گونه ای رفتار کردند گویی همه ایرانی ها در خانه خود در حال غنی سازی اورانیوم هستند. من شهروندی هستم که درآمدی داشته و آن را، اینجا، در بانک های ترکیه سپرده گذاری کرده ام.»
وی معتقد است بی دلیل قربانی این رفتار بانک شده است و می خواهد به دادگاه شکایت کند. یک مقام رسمی در یکی از شعب بانک «یاپی کردی» در محله «گالاتاسرای» استانبول، که یکی از موسسات مالی است که از مشتریان ایرانی خود خواسته حساب خود را مسدود کنند، به «شفق» می گوید: «این کار مطابق بخشنامه آژانس مقررات بانکی و نظارتی است که از بانک ها می خواهد از ارایه خدمات به شهروندان کشورهایی که هدف تحریم قرار دارند خودداری کنند.» از طرف دیگر، بنا به نوشته «شفق»، این آژانس منکر صدور چنین بخشنامه ای شده است.
الف. ج. می گوید: «گارانتی بانک» دیگر بانکی است که با مشتریان ایرانی و سوری خود تماس گرفته و به آنها اعلام کرده حساب خود را ببندند. مقام های رسمی سه بانک دیگر – فینانس بانک، وکیف بانک، هالک بانک - به «شفق» گفته اند از صدور چنین بخشنامه ای از سوی «آژانس مقررات بانکی و نظارتی» بی اطلاع هستند.
الف. ج. که پول مورد بحث را از «یاپی کردی» بیرون کشیده و به بانکی دیگر سپرده است، می گوید این کار بی معنی است. می گوید در میان ایرانی ها و سوری هایی که به ترکیه می آیند دانشجو و مریض هم هست و آنها هم در بانک های ترکیه حساب دارند: «کسانی که با ایران مشکل دارند مشکل شان را با ایران حل کنند نه با شهروندانی مثل ما.» وی می افزاید: «من شهروندی هستم که در بانک های ترکیه حساب دارد. این هیچ ربطی به سازمان ملل ندارد، هیچ ربطی به ناتو ندارد.»
اتاق بازرگانی ایران: بستن حساب ها، سیاسی است
محسن بهرامی که رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی ایران است در تحلیل این موضوع به «شرق» می گوید: «از زمانی که دوبی همسو با آمریکا هرگونه ارتباط با بانک های ایرانی را تحریم کرد، بسیاری از فعالان اقتصادی دفاتر و حساب های بانکی خود را به ترکیه منتقل کردند.
وی افزود: تجار ایرانی از ترکیه ال سی گشایش می کردند و حتی وجوه خود را از طریق ترکیه به سایر بانک های اروپایی منتقل می کردند. در واقع این کشور خلأ امارات را پر کرد و البته به سودهای قابل ملاحظه ای هم دست یافت.»
او گفت:«تبدیل ارزهایی مانند دلار و یورو به لیر منبع درآمدی خوبی برای این کشور بود. ضمن اینکه در انتقال وجوه به بانک های اروپایی مبلغی را به عنوان کارمزد از ایرانیان دریافت می کرد. برخی از شرکت های ترک هم با ایرانیان همکاری داشتند که این هم ممری برای درآمد ترک ها بود.»
به گفته بهرامی، حالا ترکیه همسو با مواضع آمریکا و البته همسو با مواضع سیاسی خود که در منطقه نیز هست، رویه اماراتی ها را در پیش گرفته و در گام نخست اقدام به بستن حساب ها ی ایرانیان کرده که در درجه نخست برای خود ترکیه ای ها اقدامی زیانده محسوب می شود که بعدها آثار آن هویدا خواهد شد. مانند آنچه که در مورد اماراتی ها رخ داد.
نظر شما :