تصمیم اروپا برای تشدید تحریم‌ کره شمالی

۲۹ بهمن ۱۳۹۱ | ۱۴:۰۰ کد : ۱۹۱۲۸۹۱ سرخط اخبار
دیپلمات های اتحادیه اروپا اعلام کردند که این اتحادیه قصد دارد در واکنش به سومین آزمایش هسته یی پیونگ یانگ، تحریم ها علیه کره شمالی را تشدید کند که شامل ممنوعیت تجارت طلا و الماس خواهد بود.
 
به گزارش ایسنا، دیپلمات های اتحادیه اروپا روز جمعه ا علام کردند که توافق درباره ی فهرست تحریم ها ا نجام شده است و این تحریم ها روز دوشنبه به طور رسمی توسط وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا تصویب می شود.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز یک دیپلمات اتحادیه اروپا گفت که علاوه بر آن انتظار می رود دیپلمات های انگلیس و چند کشور دیگر اتحادیه اروپا که در کره شمالی سفارت دارند ناخرسندی خود را با بایکوت کردن مراسم جشن تولد کیم جونگ ایل، رهبر فقیه کره شمالی که امروز (روز شنبه) برگزار می شود، نشان دهند.
 
کره شمالی هفته گذشته با انجام سومین آزمایش هسته یی اش محکومیت کشورهای بین المللی را برانگیخت.
 
رویترز گزارش داد که 27 کشور عضو اتحادیه اروپا قصد دارند تحریم هایی را که در ماه ژانویه توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده بود گسترش دهند، اما تحریم های خاص خود را نیز به آن اضافه خواهند کرد.
 
یک دیپلمات اتحادیه اروپا که خواست نامش فاش نشود، گفت که تحریم های جدید اتحادیه اروپا تجارت با کره شمالی را در زمینه ی برخی قطعاتی که می تواند در ساخت موشک های بالستیک مورد استفاده قرار گیرد، و نیز برخی "نمونه های خاص آلومینیوم که در سیستم های مربوط به موشک های بالستیک کاربرد دارد" ممنوع می کند.
 
اتحادیه اروپا در گذشته نیز تحریم های گسترده ای را علیه کره شمالی اعمال کرده است که شامل فن آوری مورد استفاده در برنامه های هسته یی یا موشک بالستیک است.
 
دیپلمات ها گفتند که تحریم های جدید اتحادیه اروپا تجارت در زمینه ی طلا و دیگر فلزات گرانبها و الماس را با نهادهای کره ی شمالی ممنوع می کند.
 
بانک های کره شمالی اجازه ی افتتاح شعبه های جدید در کشورهای عضو اتحادیه اروپا را ندارند و بانک های اتحادیه اروپا نیز نمی توانند در این کشور شعبه جدید باز کنند.
 
به گزارش ایسنا، آزمایش هسته یی جدید کره شمالی که روز سه شنبه هفته گذشته انجام شد با واکنش تند کشورهای جهان و نهادهای بین المللی روبه رو شد.
 
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن گفت که توکیو تحریم های خاص خود را علیه کره شمالی اعمال خواهد کرد.
 
آبه در پایان نشست شورای امنیتی ژاپن در جمع خبرنگاران گفت: من دستور دادم که ما همه روش های مربوط به برای پرداختن به این مساله از جمله تحریم های یک جانبه خود را در بین همکاری با سایر کشورها بررسی کنیم.
 
کره جنوبی نیز پس از تایید آزمایش هسته یی کره شمالی در سایت آزمایش های هسته یی اش در نزدیکی سواحل شرقی از پیونگ یانگ خواست برنامه هسته یی اش را کنار بگذارد.
 
چون یونگ وو، مشاور لی میونگ باک، رییس جمهور کره جنوبی در زمینه امنیت ملی گفت: کره شمالی تایید کرده است که دست به یک آزمایش هسته یی زده است. این چالشی مستقیم برای جامعه بین المللی و تهدیدی غیرقابل بخشش برای صلح و ثبات شبه جزیره کره و آسیای شمال شرقی است.
 
یک منبع وزارت امور خارجه روسیه نیز در گفت وگو با خبرگزاری اینترفکس اعلام کرد که مسکو قویا آزمایش هسته یی کره شمالی را که نقض وظایف بین المللی پیونگ یانگ بود، محکوم می کند.
 
این منبع وزارت امور خارجه روسیه گفت: ما چنین اقداماتی را توسط کره شمالی محکوم می کنیم و آن ها را در کنار آزمایش موشک بالستیک که در ماه دسامبر انجام شد نقض قطعنامه مربوطه شورای امنیت سازمان ملل می دانیم.
 
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نیز اعلام کرد که انگلیس خواستار یک "واکنش جدی" از جانب جامعه بین المللی و شورای امنیت سازمان ملل است.
 
باب کار، وزیر امور خارجه استرالیا نیز اعلام کرد: دولت استرالیا به شدیدالحن ترین شکل ممکن آزمایش هسته یی کره شمالی را محکوم می کند. آزمایش هسته یی کره شمالی به وضوح قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را که از این کشور می خواهد دست به آزمایش هسته یی جدیدی نزند، نقض می کند.
 
در ادامه این بیانیه آمده است: فعالیت های کره شمالی در زمینه توسعه تسلیحات هسته یی و موشک و اشاعه فن آروی های حساس، صلح و ثبات بین المللی را تهدید می کند.
 
خبرگزاری مرکزی کره شمالی اعلام کرد که در یک سایت زیرزمینی یک دستگاه هسته یی مینیاتوری را که "از نیروی انفجاری بیش تری" برخوردار است با موفقیت آزمایش کرده است.
 
این خبرگزاری اعلام کرد که یک آزمایش هسته یی سوم با موفقیت انجام شد. این آزمایش هسته یی به عنوان بخشی از اقدامات برای حفاظت از ایمنی ملی ما و استقلال مان در برابر خصومت آمریکا که حق جمهوری ما برای پرتاب صلح آمیز ماهواره را نقض کرده است، انجام شد.
 
تایید سومین آزمایش هسته یی کره شمالی توسط این کشور پس از آن انجام گرفت که برخی از بازرسان در سئول، ژاپن و آمریکا یک "زمین لرزه مصنوعی" را در ساعت 11:57 صبح سه شنبه به وقت کره تشخیص دادند.
 
خبرگزاری یونهاپ، خبرگزاری کره جنوبی اعلام کرد که این زمین لرزه 5.1 ریشتر بود و در شهر کیلجیو، محل سایت آزمایشات هسته یی پونگی ری قرار داشت.
 
منابع آمریکایی این زمین لرزه را 4.9 ریشتر و در عمق 0.6 مایلی تخمین زدند.
 
آزمایش هسته یی جدید کره شمالی نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل را نیز به دنبال داشت و این شورا پس از محکوم کردن سومین آزمایش هسته یی کره شمالی قول داد که علیه پیونگ یانگ دست به اقدام بزند.
 
کیم سونگ هوان، وزیر امور خارجه کره جنوبی که کشورش ریاست شورای امنیت سازمان ملل را در ماه میلادی جاری بر عهده دارد روز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: اعضای شورای امنیت این آزمایش را که نقض جدی قطعنامه های شورا است قویا محکوم کرده اند.
 
وی افزود که این شورا اکنون "اقدامات مناسب" را در نظر خواهد گرفت.
 
بیانیه شورای امنیت مورد تایید هر پانزده عضو شورا قرار گرفت.
 
سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت که واشنگتن و متحدانش خواستار این هستند که شورای امنیت قطعنامه ای را تصویب کند که رژیم تحریم هایی را که به دلیل آزمایشات هسته یی پیونگ یانگ در سال های 2006 و 2009 علیه این کشور اعمال شده است تقویت کند.
 
دیپلمات ها می گویند که مذاکرات درباره تحریم های جدید ممکن است چند هفته طول بکشد، زیرا احتمال دارد چین به دلیل نگرانی از اینکه تحریم های جدید به اقدامات انتقام جویانه بیشتری از جانب کره شمالی منجر شود، در برابر اقدامات جدید و شدید مقاومت کند.
 
پکن در گذشته پس از تلاش برای کاهش شدت تحریم هایی که تاکنون علیه پیونگ یانگ اعمال شده بود، همه قطعنامه های قبلی را تصویب کرد.
 
بسیاری از دیپلمات های شورای امنیت گفتند که آمریکا و متحدانش خواستار تحریم های جدید و شدید خواهند شد، نه این که تنها اقداماتی را که پس از آزمایشات هسته یی سال 2006 و 2009 علیه پیونگ یانگ اعمال شد، گسترش دهند.
 
پس از آن که کیم جونگ اون، رهبر 30 ساله کره شمالی به دنبال مرگ پدرش کیم جونگ ایل، در دسامبر سال 2011 قدرت را به دست گرفت، برخی کشورها امیدوار شدند که چین اصلاحات جدید را برای این کشور به ارمغان آورد و به سیاست های نظامی اش خاتمه دهد کره شمالی که به اقتصادش نسبت به بیست سال گذشته وضعیت وخیم تری دارد و طبق گزارشات یک سوم بچه هایش از سوء تغذیه رنج می برند ظاهرا در یک چرخه تحریم ها به دنبال اقدامات تحریک آمیز بیش تر گیر کرده اند.
 
چین همواره مخالفتش را با آزمایش هسته یی جدید کره شمالی اعلام کرده بود و دیپلمات های سازمان ملل پیش بینی کردند که این کشور احتمالا در نهایت تحریم های جدید را تایید خواهد کرد، گرچه مشص نیست که پکن اجازه می دهد این اقدامات تا چه شدید باشند.

کلید واژه ها: کره شمالی آمریکا


نظر شما :