اوباما: رئیس جمهور شوم باز هم ایران را تحریم میکنم
نجاه و هفتمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تاریخ 16 آبان ماه (6 نوامبر 2012) برگزار می شود.
این در حالی است که در کمتر از سه هفته مانده به برگزاری این انتخابات؛ دو رقیب آمریکایی یعنی باراک اوباما و میت رامنی به همراه حامیانشان پا به عرصه مناظره های سیاسی گذاشته اند تا مواضع خود را شفاف کنند.
در این میان اما یکی از داغ ترین مباحثی که در مناظرات این دو گروه مطرح می شود مسئله "ایران" است.
هیچیک از دو کاندیدا، هیچ موضع مثبتی نسبت به جمهوری اسلامی ایران ندارند اما در عین حال، کیفیت های مختلف و متفاوتی را برای اعمال دشمنی علیه ایران اسلامی را طرح می کنند. این مسئله از سوی هواداران و معاونان رامنی و اوباما نیز بصورت ویژه مورد تأکید قرار می گیرد.
چندی قبل بود که در یکی از چهار مناظره مقرر میان دو رقیب انتخاباتی، معاونان آن دو یعنی "جو بایدن" از طرف اوباما و "پل رایان" از طرف رامنی در پای میزهای مناظره نشستند.
رایان در این مناظره و هنگامیکه بحث به "ایران" رسید؛ دولت اوباما را به کم کاری در قبال توقف برنامه هسته ای ایران متهم کرد.
اما جو بایدن معروف با دفاع از اقدامات دولت کنونی آمریکا در قبال ایران، اعمال تحریم ها را بهترین نوع خود در تاریخ! دانست.
معاون رامنی، دولت اوباما را به جدی نگرفتن نگرانیهای نتانیاهو متهم کرد و دولت وی را عامل جلوگیری از تصویب تحریمهای شدیدتر علیه ایران دانست.
بایدن در پاسخ به این اظهارات رایان مدعی شد: تحریمهای اعمال شده علیه ایران شدیدترین تحریمها در تاریخ علیه این کشور است و استراتژی اوباما باعث شده جامعه بین المللی علیه ایران یکپارچه شوند.
معاون اوباما با رد اظهارات رایان درباره نزدیک شدن ایران به ساخت تسلیحات اتمی، تاکید کرد: سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل به دور بودن ایران از دستیابی به تسلیحات اتمی تاکید دارند.
*باید در هنگام اغتشاشات سبز در ایران، به اغتشاشگران کمک می کردیم!
البته در لابه لای گزارش هایی که رسانه های خارجی نیز از مناظره رایان و بایدن منتشر کرده اند؛ نکات ناگفته دیگری نیز وجود دارد.
واشنگتن پست در همین زمینه به نقل از رایان می نویسد: ما (آمریکا) باید در هنگام وقوع اغتشاشات سبز در ایران به آنها کمک می کردیم.
او درباره ضعف های اوباما در دشمنی ورزیدن علیه ایران نیز می گوید: شما خیال می کنید حتی اگر این تحریم ها زودتر اعمال شده بود چه اتفاقی رخ می داد؟ آیا ایران عقب می کشید؟ آنها حتی در سال گذشته هم می خواستند در ماجرای سفیر عربستان، یک عملیات تروریستی را در آمریکا طراحی کنند!
رایان همچنین در بخشی از صحبت هایش که توسط شبکه الجزیره منتشر شد، می گوید: دولت (اوباما) همواره می گوید که تمام گزینه ها علیه ایران روی میز است و منظور او از یکی از این گزینه ها نیز گزینه نظامی است اما باید قبول کرد که هیچگاه نمی توان در دولت اوباما به این گزینه بعنوان یک گزینه معتبر نگاه کرد و ایرانی ها هم چنین دیدگاهی ندارد.
بایدن نیز در بخشی از مناظره خطاب به رایان می گوید: ما احساس می کنیم که ضرباتی به ایران وارد خواهد شد.
او همچنین با تأکید بر اینکه ایران سلاح هسته ای در اختیار ندارد، می گوید: ایران از زمانی که اوباما رئیس جمهور شده، منزوی تر است.
*در مناظره های اوباما و رامنی چه گذشت؟!
اما همه منتظر بودند تا مهمترین صحبت ها پیرامون ایران را در مناظره رامنی و اوباما بشوند. رامنی و اوباما با مناظره دوشنبه شب؛ سومین و آخرین مناظره انتخاباتی خود را برگزار کردند.
بر اساس گزارش های موجود، در مناظره نخستین این دو، هیچ نامی از ایران برده نشده است و در مناظره دوم نیز رامنی تنها در یک جمله از این می گوید که دولت اوباما، جمهوری اسلامی ایران را به سلاح اتمی نزدیک تر کرده است.
اما سفره دل دو رقیب انتخاباتی علیه ایران در مناظره سوم در هفته جاری باز شد.
در این مناظره و در بخش مربوط به ایران؛ در حالیکه اوباما در پاسخ به سوال مجری مناظره، تروریسم را بزرگترین چالش آینده آمریکا دانست، رامنی گفت که به نظر او «ایران اتمی» بزرگترین مسأله آمریکاست.
رامنی در انتقاد از سیاست های اوباما در قبال ایران گفت که رئیس جمهوری آمریکا در مقابل ایران عملکرد ضعیفی داشته است و رویکرد اوباما برای تعامل با ایران را نادرست خواند و تأکید کرد که ایران در دوران ریاست جمهوری اوباما به سلاح اتمی نزدیک تر شده است.
اوباما در دفاع از سیاست های خود در قبال ایران تأکید کرد که تا زمانیکه در سمت ریاست جمهوری قرار دارد، ایران به سلاح های هسته ای دست پیدا نمی کند و تحمیل تحریم ها علیه ایران را رویکردی بسیار مناسب دانست و مدعی شد که نوسانات ارزی در ایران در نتیجه کارآمدی تحریم هایی بوده است که علیه ایران تحمیل شده است.
*اوباما: باز هم تحریم می کنیم
فرماندار سابق ایالت ماساچوست و نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز تصریح کرد که در صورتیکه به عنوان رئیس جمهوری آمریکا برگزیده شود، تحریم های فلج کننده ای را علیه ایران تشدید می بخشد!.
نقطه مشترک این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در خصوص مسئله ایران این بود که رامنی در بخشی از مناظره خود اعتراف کرد که تحریم های دولت اوباما تأثیر مخربی را بر اقتصاد ایران داشته است و هر دو نامزد به روشنی تاکید کردند که دست زدن به اقدام نظامی آخرین راه چاره و پس از به نتیجه نرسیدن همه راههای دیگر هم هست.
اوباما نیز در خصوص وجه اشتراک خود با رامنی در خصوص مسئله ایران گفت که سیاستهای رامنی در مورد ایران در واقع تکرار و تأیید سیاست های او است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در مناظره خود گزارش نیویورک تایمز در خصوص توافق ایران در خصوص برگزاری گفت وگوهای مستقیم را رد کرد.
به گزارش مشرق، دو رقیب انتخاباتی در آمریکا در مجموع 4 مناظره با یکدیگر برگزار کردند که سه مورد آن مختصّ به اوباما و رامنی و یک مناظره نیز مخصوص کاندیداهای معاون اولی یعنی بایدن و رایان بود.
این در حالی است که تحلیل های موجود و رصد رسانه های خارجی مؤید این نتیجه است که باراک اوباما به دلایل مختلف، برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود.
نظر شما :