سوریه قرارداد خرید بنزین و گازوئیل با ایران امضا میکند
مدیرعامل شرکت پالایش نفت و گاز سوریه از خرید سالانه 900 هزار تن گاز مایع از ایران خبر داد و گفت: دولت دمشق قصد امضای قرارداد خرید بنزین و گازوئیل از ایران را دارد.
به گزارش مهر، نزیه جوهره در حاشیه بازید از طرحهای گازی عسلویه با بیان اینکه سوریه سالانه دو میلیون تن بنزین و گازوییل وارد می کند، گفت: برای تامین و توزیع به هنگام این میزان فرآورده نفتی در سراسر کشور، پروژه احداث خطوط انتقال فرآوردههای نفتی، در دستور کار وزارت نفت سوریه قرار دارد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت و گاز سوریه با اعلام اینکه نخستین نشست مجمع عمومی پالایشگاه الفروقلوس در تهران برگزار شده است، تصریح کرد: سفر به عسلویه به منظور آشنایی با دستاوردها و پیشرفتهای ایران در زمینه صنعت گاز و پتروشیمی انجام شده است.
وی با اشاره به طرح های مهم صنعت نفت سوریه اظهار داشت: ساخت پالایشگاههای نفت و گاز، خطوط انتقال گاز، توسعه شبکه توزیع برق و صنایع مرتبط با صنعت پالایش نفت از جمله مهمترین پروژههای صنعت نفت سوریه است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت و گاز سوریه افزود: ترجیح می دهیم به منظور رفع کمبودها و نقاط ضعف خود به ویژه در مورد گسترش صنایع پالایشی نفت و محصولات میانی صنعت پالایشگاهی سوریه، با یکپارچگی و هماهنگی بیشتر از نظرات و پیشنهادها و راهکارهای ایران بهره مند شویم.
این مقام وزارت نفت سوریه از نیاز به واردات سالانه 900 هزار تن گاز مایع خبر داد و یادآور شد: هم اکنون نیاز گاز مایع سوریه توسط ایران تامین می شود.
به گزارش مهر، ساخت پالایشگاه 140 هزار بشکهای نفت خام در منطقه حمص با مشارکت سوریه، ونزوئلا و ایران یکی از محورهای اصلی مذاکرات ایران و سوریه در سالهای اخیر بوده است.
پیش از این توافقی دو جانبه بین ایران و ونزوئلا برای ساخت این پالایشگاه توسط شرکت مشترک ونیروک (شرکت مشترک نفت ایران و ونزوئلا) انجام شده بود که در صورت نهایی شدن مذاکرات امکان ساخت این واحد پالایشگاهی فراهم خواهد شد.
پالایشگاه الفروقلس نیز قرار است با ظرفیت پالایش روزانه 140 هزار بشکه نفت خام در نزدیکی شهر حمص در نواحی مرکزی سوریه ساخته شود.
خوراک این واحد پالایشگاهی از 20 درصد نفتخام سنگین صادراتی ایران، 30 درصد نفتخام فوق سنگین ونزوئلا، 25 درصد نفتخام سنگین سوریه و 25 درصد نفتخام سبک سوریه تشکیل می شود که براساس برآوردهای اولیه به 2.6 میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد.
بر اساس توافقهای پیشین تهران- دمشق- کاراکاس ساخت این پالایشگاه تا سال 1392 شمسی باید به پایان برسد که اساسنامه این شرکت پالایشگاهی (AOA) نیز نهایی شده و مراحل ثبت آن در حال انجام است.
در سالهای اخیر مطالعات زمین شناسی و نقشه برداری توسط ایران انجام شده و مطالعات امکان سنجی تکمیلی نیز توسط شرکت Nexant در حال انجام است.
نظر شما :