چرا اوباما طرفدار جنگ نیست؟

۲۰ خرداد ۱۳۸۷ | ۲۲:۳۴ کد : ۲۰۴۵ اخبار اصلی
تفاوت سنی 25 ساله میان جان مک کین و باراک اوباما باعث خواهد شد که در صورت راهیابی اوباما به دور نهایی رقابت با مک کین، تاریخ آمریکا برای اولین بار شاهد هم آوردی دو نامزد به نمایندگی از دو نسل کاملا متفاوت با دغدغه ها و علایق بعضا متناقض باشد
چرا اوباما طرفدار جنگ نیست؟
  در پی کناره گیری رسمی هیلاری کلینتون از ادامه رقابت باراک اوباما، رقیب هم حزبی خود در کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، هم اکنون همه چشم ها به نامزد سیه چرده دموکرات ها دوخته شده تا قدرت وی در برابر نامزد پا به سن گذاشته جمهوریخواهان در بوته آزمون قرار گیرد.
هیلاری کلینتون روز نهم ژوئن و در حالی که هنوز 11 هفته تا زمان برگزاری کمیته نمایندگان دموکرات باقی مانده است، اعلام کرد که باراک اوباما را مورد تایید قرار داده و تمام توان خود را در حمایت از وی به کار خواهد گرفت. وی با انتشار بیانیه ای اعلام داشت که کودکان آمریکایی امروز شاهد این هستند که یک آفریقایی—آمریکایی یا یک زن می تواند رئیس جمهور آمریکا شود.
در همین حال باراک اوباما طی اظهاراتی خرسندی خود را از حمایت کلینتون ابزار داشت و گفت از این که هیلاری کلینتون از وی پشتیبانی می کند، به خود می بالد. اوباما تاکید کرد که کلینتون بسیاری از موانع را به خاطر دختر و همسر او پشت سر گذاشت و باعث شد تا آنان به این باور برسند که برای رویاهایشان هیچ مانعی وجود ندارد.
اوباما پس از اعلام نتایج انتخابات اولیه در ایالت های داکوتای جنوبی و مونتانا توانست به 2118 رای مورد نیازش از نمایندگان حزب دموکرات پ دست یافته و بدین ترتیب به عنوان نامزد برتر این حزب به دور نهایی انتخابات 2008 آمریکا راه یابد. با وجودی که رای گیری اخیر کمیته تصمیم گیری حزب دموکرات در مورد دو ایالت میشیگان و فلوریدا بر موقعیت شکننده هیلاری کلینتون صحه گذاشته بود، اما باراک اوباما هنوز چند را تا حد نصاب تعداد نمایندگان مورد نیاز برای راهیابی به دور بعدی فاصله داشت، که انتخابات مقدماتی در داکوتای جنوبی و مونتانا تکلیف نهایی را روشن کرد. بدین ترتیب باید رقابت میان این دو نامزد را تمام شده فرض کرد و در انتظار رقابت نهایی اوباما و مک کین در ماه نوامبر نشست.
 
این وضعیت باعث شده است که از هم اکنون مقایسه توانایی های این دو نامزد در رسانه های آمریکایی آغاز شود. این مقایسه محورهای متفاوتی دارد. سیاه پوست بودن اوباما، کم تجربه بودن وی در امور سیاسی، سابقه تحصیل وی در برخی از مدارس مذهبی و ... از جمله جنبه هایی است که به عنوان نقاط ضربه پذیری اوباما مطرح شده اند. اما چیزی که بیش از همه مک کین را در مذان انتقاد مخالفین قرار داده است، توانایی جسمی او است.
 
این موضوع باعث شد تا تیم تبلیغاتی نامزد جمهوریخواهان چندی پیش سوابق پزشکی چند صد صفحه ای دال بر سلامت فیزیکی وی منتشر کنند. خبرنگاران اجازه پیدا کردند که به مدت چند ساعت این سوابق را بررسی کنند. به آنها اجازه داده نشد تا از مدارک مذبور کپی داشته باشند. اما چند روز پس از این اقدام گزارش های جدیدی در رسانه ها از ابتلای مک کین به چربی خون منتشر و باعث شد تا باردیگر حساسیت اذهان نسبت این موضوع برانگیخته شود.
برخی از تحلیلگران معتقدند این نقطه ضعفی است که تیم تبلیغاتی اوباما نمی تواند چندان بر روی آن مانور بدهد. زیرا او نیز در این مورد خاص نقاط دردخیزی دارد که می تواند برای وی مشکلاتی جدی به همراه آورد. یکی از این نقاط ابتلای مادر اوباما به بیماری سرطان در جوانی بوده است که در نهایت به مرگ وی منجر شد. بنابراین اگر قرار باشد موضوع سلامتی نامزدهای راه یافته به دور نهایی انتخابات 2008 آمریکا به یکی از مباحث حساس تبدیل شود، بدون شک مک کین تنها بازنده آن نخواهد بود.
 
به همین دلیل است که مشاوران اوباما به وی پیشنهاد داده اند که ابتلای مک کین به برخی امراض نمی تواند یکی از نقاط اتکای دموکرات ها در تبلیغات منفی علیه وی باشد و این امراض در واقع باید به عنوان نمادی از نمایندگی مک کین از نسلی که دورانش به پایان رسیده است ( و عقایدی نخ نما دارد ) مطرح و برجسته شود.
فاصله سنی 25 ساله میان مک کین و اوباما یکی از نقاط بارز تفاوت میان این دو نامزد است که به نظر می رسد بیش از سایر موارد مورد توجه قرار گیرد.
این تفاوت سنی باعث خواهد شد که در صورت راهیابی اوباما به دور نهایی رقابت با مک کین، تاریخ آمریکا برای اولین بار شاهد هم آوردی دو نامزد به نمایندگی از دو نسل کاملا متفاوت با یکدیگر باشد.
برخی معتقد هستند که شکاف نسلی 25 ساله مک کین با اوباما یکی از اصلی ترین نقاط ضربه پذیری وی در این هم آوردی است. شاید به همین دلیل باشد که اوباما از هم اکنون شعار "انتخاب از میان گذشته و آینده" را برای خود برگزیده است.
 
مک کین متعلق به نسلی است که خود را پیروز مسلم رقابت ابرقدرتی در جهان می داند. رقابتی که در عصر هسته ای به وقوع پیوست و این نحله فکری را که باید در هر عصر به دنبال مواجه با یک چالش بود، پایه ریزی کرد. او با تاسی به این نحله است که بارها بزرگترین چالش قرن بیست و یکم را تندورهای اسلامی خوانده است.
 
مک کین به پشتوانه این نوع تفکر است که تلاش می کند نقش کشورهای به اصطلاح حامی تروریسم را در این چالش بیش از پیش مورد توجه قرار داده و بدون هیچ نوع تفکیکی میان آنها، این کشورها را به مثابه قدرت واحدی که در مقابل آمریکا ایستاده است، ارزیابی کند. وجود همین خصیصه فکری است که گاهی باعث اشتباه وی در زمینه همکاری قدرت های به اصطلاح حامی تروریسم با یکدیگر می شود می شود. اشاره مکرر مک کین به همکاری ایران با القاعده یکی از نمونه های بارز چنین اشتباهی است.
این در حالی است که اوباما از نسلی می آید که جنگ و درگیری را به مثابه احیای خاطراتی تنفرآمیز در دوران نوجوانی و جوانی او است. زمانی که جنگ ویتنام به پایان رسید، اوباما 14 سال داشت. به عقیده اوباما جنگ های این چنین دیگر امروز معنایی ندارد و باید آنها در در گذشته دفن کرد و از تکرارشان جلوگیری نمود.
مثال هایی از این دست در مورد اختلاف فاحش فکری میان نسلی که اوباما به آن تعلق دارد و عصری که مک کین از آن آمده است، بسیار هستند. بنابراین سن و سال نامزدهای دور نهایی انتخابات آمریکا بی شک تاثیر عمقی را بر مبارزات انتخاباتی آنها در این دوره خواهد گذاشت. اما بعید به نظر می رسد که این تفاوت تنها با معیارهایی نظیر سلامتی جسمی سنجیده شوند و باید ملاک هایی نظیر تفکر سیاسی، فلسفه فکری و اندیشه های رایج در هر نسل را در رقابت نفس گیر آینده میان این دو نامزد تاثیرگذارتر تلقی کرد. 
 

نظر شما :