حق ایران در برخورد با تروریست‌ها

اقلیم پاسخگوی فعالیت گروه های ضدایرانی باشد

۰۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۶:۰۰ کد : ۲۰۰۵۵۰۳ خاورمیانه انتخاب سردبیر
سفیر پیشین ایران در نروژ گفت: ایران این حق  را دارد که در صورت عدم کنترل گروه های تروریستی توسط اقلیم کردستان، خود راسا وارد عمل شود و برخورد مناسب را در مقابل آنها انجام دهد.
اقلیم پاسخگوی فعالیت گروه های ضدایرانی باشد

دیپلماسی ایرانی: عبدالرضا فرجی راد، سفیر پیشین ایران در نروژ در گفت‌وگو با دیپلماسی ایرانی در خصوص اقدامات گروه های تروریستی و ضد انقلاب در خاک اقلیم کردستان عراق علیه منافع و امنیت ملی ایران و حق مشروع ایران در دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل، اظهار داشت: دولت مرکزی در نشست هایی که با ایران دارد بیان میکند که حتما این فعالیت ها را کنترل میکند اما در عمل اقدام موثری انجام نمی دهد البته بنده معتقدم تا حدی اقدامات موثر بوده و نوع فعالیت گروه های تروریستی در خاک اقلیم کردستان کاهش یافته اما به طور کامل تمام نشده و این فعالیت ها هرچند هم کم، امنیت ملی ما را به خطر می اندازد.
 
وی گفت: طبیعتا زمانی که شما یک اقلیم را از حاکمیت بغداد از نظر امنیتی جدا می کنید باید پاسخگو هم باشید. البته دولت ایران تا مدتی با این شرایط مدارا می‌کرد اما با توجه به شرایط و ساکن بودن گروه های تروریستی کُرد، داعش و سایر گروهک ها در اقلیم کردستان و بحث به خطر افتادن امنیت ملی، ایران نمی‌تواند نسبت به این مسئله بی تفاوت باشد.
 
فرجی راد تصریح کرد: ترکیه هم نسبت به این شرایط بی تفاوت نیست چرا که این منطقه به منطقه کردستان ترکیه و همچنین کردستان سوریه وصل است و بطور کلی اقلیم یک منطقه پرآشوبی است. دولت ایران هم تا انجایی که دولت مرکزی مانع این فعالیت ها بشود سکوت میکند و در غیر اینصورت خودش راسا وارد عمل خواهد شد.
 
سفیر پیشین ایران در مجارستان در خصوص علت سکوت مقامات دولت مرکزی عراق و اقلیم در برابر فعالیت گروه های تروریستی ساکن در اقلیم گفت: من این سکوت را علامت رضایت نمی دانم چرا که همین مشکل را ترکیه هم دارد و بالاخره پیوند فرهنگ کردی بین سه کشور وجود دارد و دولت مرکزی و اقلیم نمی خواهند با ورود به این مسئله تنش داخلی ایجاد کنند.

 وی ادامه داد: چرا که در اقلیم کردستان گروه ها و احزاب مختلفی وجود دارد و بعضی هم تمایل به این گروه های خرابکار دارند و چنانچه دولت مرکزی یا اقلیم بخواهند با اینها برخورد کنند طبیعتا بعضی احزاب مخالف خواهند بود و با توجه به اختلافات بین حزب دموکرات و حزب میهنی، دچار تنش داخلی خواهند شد. لذا به جهت جلوگیری از بروز اختلافات داخلی به کنترل این فعالیت ها با تذکر بسنده می کنند.

فرجی راد بیان کرد: حزب دموکرات دو سال پیش صراحتا اعلام کرد که با ایران وارد درگیری مسلحانه خواهد شد و طبیعتا وقتی چنین بیانیه ایی را صادر میکنند و در صدد تکذیب هم برنمی آیند ایران این حق  را دارد که در صورت عدم کنترل این گروه ها توسط اقلیم، خود راسا وارد عمل شود و برخورد مناسب را در مقابل این گروه ها انجام دهد.
 
سفیر پیشین ایران در نروژ تصریح کرد: دولت بغداد حتما با این فعالیت ها مخالف است، اما همانطور که میدانید هیچ امری در اقلیم تحت نظارت دولت بغداد نیست.

وی افزود: واقعیت این است که اقلیم تقریبا یک سوم از خاک عراق را در بر میگیرد، فقط پول نفت از دولت مرکزی میگیرد که چیزی حدود سی و هفت درصد است و همچنین در اعمال سیاست های این منطقه خودشان مستقل تصمیم گیری کرده و رفتار میکنند. متاسفانه کشورهایی که نسبت به جمهوری اسلامی ایران هم دارای موضع هستند بر اقلیم تاثیرگذارند مثل کشورهای عربی، دول غربی و رژیم صهیونیستی و همین ها موجب تشدید این مسئله می شود.
 
فرجی راد با اشاره به نزدیکی انتخابات عراق و تصویب طرح خروج نیروهای آمریکایی، گفت: فرضیه تصویب طرحی مبنی بر منع فعالیت گروه های تروریستی و ضد انقلاب در اقلیم با توجه به عدم ایجاد فدرالیسم واقعی در عراق، در صورت تصویب هم توسط اقلیم غیرقابل اجرا است و تصویب چنین طرحی موجب درگیری داخل می شود.

 این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: دولت مرکزی باید وارد گفتگوهای جدی با اقلیم شود تا این امر صورت پذیرد، البته از انجاییکه شرایط عراق هم به سمت ارامش پیش میرود پس کشورهایی که موجب ناآرامی میشدند روابطشان با بغداد  بهتر خواهدشد مثل بعضی کشورهای عربی که قبلا اقلیم را تحریک میکردند که از بغداد دور بشوند.

وی بیان کرد:  هرچقدر روابط بغداد با این کشوها خوب بشود و اعتمادسازی صورت بگیرد طبیعتا حمایت خودشان را از اشرار برمیدارند، اما در حال حاضر و با توجه به شرایط کنونی بنده تصور نمیکنم که پارلمان عراق بتواند به این سرعت بر روی کردها تاثیر بگذارد و اقلیم اختیارات امنیتی اش را به بغداد بدهد.

فرجی راد در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت آنکه باتوجه به روابط دوستانه ایی که ایران با دولت مرکزی عراق  و اقلیم کردستان دارد کلیت قضیه مسئولیتش با بغداد است اما اقلیم کردستان از زمانی که دولت بعثی سقوط کرد دارای یک نوع خودمختاری شد و به همین جهت اقلیم هم باید پاسخگوی این مسائل باشد.

کلید واژه ها: جمهوری اسلامی ایران کردستان اقلیم کردستان عراق تروریست پژاک


( ۱۱ )

نظر شما :

فدوی ۰۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۷:۱۳
واقع امر آنست که مشکل فعالیت گروه های مسلح خودسر در اقلیم ، نه صددرصد به دلیل ضعف حکومت مرکزی عراق و نه صددرصد به دلیل حمایتها و وسوسه های اسراییل و اعراب ، که علت عمده ی آن وجود نظامی های خارجی از جمله ترکیه در خاک اقلیم یا همان عراق است . شبه نظامیان مسلح از فضای جنگ آلود موجود حداکثر بهره را برای جذب نیرو ، تسلیحات و پول می برند . ترکیه که با تمام همسایگانش ( البته به جز ایران ) ترجیح می دهد به جای زبان دیپلماسی از زبان اسلحه استفاده کند ، خواسته یا ناخواسته یکی از اصلی ترین آتش بیارهای معرکه هایی همچون اقلیم کردستان عراق است . اسلحه نتنها هیچ گرهی را باز نمی کند بلکه گره ها را محکمتر نیز می نماید . اگر چاره ی کار بمب باران بود ، خب امریکا خیلی بهتر و بیشتر میبایست افغانستان را از دست گروه هایی مانند طالبان نجات داده باشد . در مورد ایران ، بهترین گزینه همان گسترش همکاریهای اقتصادی است البته اگر لازم شد گلگوله باران هم لازم است اما به گونه ای که بازدارنده باشد نه آنگونه که ترکیه انجام می دهد که اتفاقا افزاینده خشونت و کینه ها است .
مجید ۰۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۲۰:۰۲
امیدوارم این موضوع به زودی حل شود تا بار دیگر شاهد شهید شدن سربازان ۱۸ ساله به دست گروه های تروریستی در غرب و شمال غرب نباشیم
امیر ۰۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۲۱:۲۱
وقتی باکو جاده ترانزیتی ایران به ارمنستان میگیره و بار و مسافر را معطل می‌کنه و نه خم به ابرو مسولان ایرانی نمیاد اقلیم که حتی خود داره
مجاهدی ۰۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۲۲:۱۳
به نظرم دولت عراق قانونا حق دارد خودگردانی اقلیم را به دلیل تخطی از قوانین دولت مرکزی واعلان رفراندوم استقلال،دستور لغو خودگردانی ودستگیری سرکردگان اربیل وشخص مسعود بارزانی و محاکمه وبه دلیل خیانت به تمامیت کشور عراق به اشد مجازات محکوم کند، و ج.ا.ایران هم به علت پناه دادن به تروریستهای بین المللی توسط سردمداران اربیل نشین ،وهمکاری با رژیم اسرایل ،انهم زمانیکه دولت مرکزی عراق اسراییل را دشمن میشمارد، وهکذا همکاری با تروریستهای تجزیه طلب pyd,ypg که نصف سرزمین سوریه را با همکاری امریکا عملا تصرف واشغال وادعای استقلال دارند، ونفت سوریه را بن نفع امریکا استخراج میکنند،در حالی که مردم سوریه در ممالک بیگانه گدایی میکنند وبه نان شب محتاجند. ومهمتر از همه نقشه کردستان بزرگ که توسط بارزانیها در گوگل مپ هم چاپ شده ودر تلویزیون دولتی اربیل در ارم روداو تی ویrodaw t v به نمایش جهانی گذاشته شده با اینکه دولت ایران چندین بار اعتراض کتبی به این نقشه کردستان بزرگ نموده((که نزدیک ۳۰ در صد خاک ایران را ضمیمه کردستان بزرگ نموده اند وتا خلیج فارس امتداد دارد،جهت توصعه صنعت قاچاق وترو یسم)) لذا لازم است دولت عراق مختاریت اربیل را به شرطی تمدید کند که علاوه بر ابطال رفراندوم استقلال تعهد کند که هرگز منافی تمامیت عراق اقدامی نکند،وتمامی تروریستهای مخل امنیت همسایگان عراق را اخراج ،ومطیع دستورات دولت مرکزی باشد، والا اگر از طرف همسایگان به جهت مقابله با تروریسم اشغال گردد دولت عراق هیچ تعهدی در دفاع از عملکرد اربیل نخواهد داشت.
ناشناس ۰۸ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۸:۰۱
کردستان عراق با کمک ایران زمان صدام تونست خودمختار بشه تنها کشوری که کردستان عراق و کمک کرد ایران بود اما فردای خودمختاری به ایران پشت کرد و رفت سمت آمریکا چون برای قدرتمند شدن و همینطور استقلال فکر میکرد آمریکا ازش حمایت میکنه تا رفراندوم استقلال کردستان سال ۹۶ که آمریکا پست اقلیم و خالی کرد اما به طوز سنتی همکار آمریکاست فعالیتهای گروههای ضد ایرانی در کردستان از روی عقده نسبت به ایران نیست و برعکس جمهوری آذرباییجان و ترکیه که نابودی ایران و میخوان و منکر تاریخ باستان ایرانن کردستان عراق اینطور نیست اما به طور سنتی طرفدار آمریکاست و فکرمیکنه آمریکا ازش حمایت میکنه اگرچه در آینده باز هم آمریکا بهش خیانت خواهد کرد خواهشا از دشمن واقعی ترکیه و جمهوری آذرباییجان و تبلیغات ضد ایرانیشون غافل نشید
فرهاد ۰۸ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۱:۲۹
تعریف شما از گروه تروریستی با بقیه تفاوت دارد دوست عزیز. مگر شما پاسخگوی فعالیت گروه هایی که غرب تروریستی میداند هستید؟
امید درجواب ناشناس ۰۹ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۷:۳۶
اولا متن راجع کردهای عراق هست نه ترکیه و اذربایجان که نظرات مغرضانه شما ضد ترکها را ثابت میکنه ثانیا هرکس منکر تاریخ جعلی باستان و کوروش قلابی شد ضدایرانه ولی میشه ایران باستان خیالی را قبول کرد و برعلیه ایران امروز اسلحه برداشت و ادعای تجزیه طلبی کرد و اعمال تروریستی علیه هموطنان انجام داد مغرض نیست افرین به دیپلماسی پانکردی شما
فدوی ۰۹ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۲:۲۶
من آنی هستم که نیستم . این همان فضای مجازی است . بهترین مکان برای دعوا راه انداختن بین مردم ، اقوام و کشورها . اگر ناشناس و امید که به ناشناس جواب داد و حتی من که راجع به این دو نظر می دهم ، یک نفر باشیم انگاه تازه شده فضای مجازی واقعی
مسعود ۱۳ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۲:۳۲
فدوی عزیز راست می گویند ؛شاید با توصل به انواع سیاستها و لطایف الحیل و استفاده از مدرنترین سلاحها و ابزارهای جنگی موجود بتوان تا آخرین نفرشان را هم از پای در آورد .! لیکن با " اصل مسئله " چکار می کنید !؟