بررسی تحولات منطقه در گفت وگوی معاونین وزرای کشور ایران و ترکیه
ذوالفقاری در گفتگوی تلفنی با همتای ترکیه ای خود گفت: دو کشور نیازمند تقویت همکاریهای دو جانبه و تعریف مکانیسم مشارکتی در جهت مبارزه با تمامی عوامل برهم زننده نظم و امنیت در جدار مرز مشترک هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، حسین ذوالفقاری روز چهارشنبه در تماس تلفنی با محترم اینجه قائممقام وزارت کشور جمهوری ترکیه گفتگو کرد.
قائم مقام وزارت کشور جمهوری ترکیه در این گفتگوی تلفنی ضمن اشاره به نشست اخیر شورای عالی راهبردی ایران و ترکیه که به میزبانی تهران و به شکل ویدیو کنفرانس برگزار شد، گفت: امیدوارم نتایج برگزاری چنین نشست هایی به تقویت هرچه بیشتر همکاری های دو جانبه دو کشور به ویژه در زمینه تامین امنیت رفاه و آسایش دو ملت منتهی گردد.
محترم اینجه ضمن تقدیر از عملیات نظامی اخیر جمهوری اسلامی ایران علیه مواضع گروهکهای تروریست عنوان کرد: امیدوارم با تداوم چنین عملیاتهایی هدف دولت های متخاصم در بی ثبات سازی منطقه و از بین بردن ارتباط دو کشور با استفاده ابزاری از گروهک های معاند و تروریست خنثی گردد.
ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور نیز با اشاره به اینکه همکاریهای نزدیک دو کشور مانع از سوء استفاده تروریستها و برهم زنندگان نظم و آرامش دو کشور خواهد شد، عنوان کرد: اقتدار امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران پیامی روشنی است برای تمامی جنایتکاران که علیه امنیت و منافع دو کشور اقدام می نماید.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور همچنین تصریح کرد: همانگونه که در بیانیه پایانی گفتگوی ویدیو کنفرانسی روسای جمهور دو کشور ذیل نشست شورای عالی راهبردی ایران و ترکیه نیز اشاره کرد: دو کشور نیازمند تقویت همکاریهای دو جانبه و تعریف مکانیسم مشارکتی در جهت مبارزه با تمامی عوامل برهم زننده نظم و امنیت در جدار مرز مشترک هستند.
ذوالفقاری در همین راستا افزود: جمهوری اسلامی ایران در پایش نقاط مرزی مشترک و مقابله با عوامل تروریست منطقه که در صدد برهم زدن روابط دوستانه دو کشور هستند، مماشات نمی نماید.
وی گفت: ما به کشور دوست و برادر ترکیه اطمینان میدهیم که در مبارزه با تروریسم، جرائم سازمان یافته، قاچاق سلاح و مهمات و قاچاق انسان جدی هستیم.
همچنین در بخش دیگری از این گفتگو معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور به برخی مشکلات حادث شده کنسولی بویژه در دوران بحران بیماری کووید ۱۹ اشاره کرد. وی در همین رابطه گفت: متاسفانه توقف پروازهای مستقیم بین دو کشور مشکلاتی را برای افرادی که ضرورت سفر دارند، ایجاد کرده است. همچنین بر اساس برخی گزارشات، جمعی از اتباع ترک فعال در مباحث تجاری، بازرگانی و صنایع به دلیل بروز بحران همه گیری ویروس کرونا قادر به سفر به ایران نبوده که این موضوع موجب گله مندی برخی از مدیران صنایع و کارخانجات کشور شده است. ازین رو از دوستان ترکیهای خود درخواست می نماییم که با اعمال قوانین پروتکل بهداشتی نسبت به راه اندازی محدود پروازهای مستقیم بین دو کشور و نیز ارائه تسهیلات ویژه تردد به آن دسته از اتباع ترک فعال در موضوعات تجاری، صنایع و بازرگانی که قصد ورود به جمهوری اسلامی ایران را دارند، نهایت مساعدت کنسولی را داشته باشد.
قائم مقام وزارت کشور جمهوری ترکیه نیز با بیان تشکر مجدد از قاطعیت جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با عوامل تروریسم و برهم زننده نظم و امنیت دو کشور وعده داد که موضوع برقراری پروازهای بین دو کشور را در جلسه شورای ملی بهداشت ترکیه مطرح و پیگیری نماید.
در پایان این گفتگوی تلفنی، دو طرف ابراز امیدواری کردند با برطرف شدن بحران ویروس کرونا در اسرع وقت نسبت به برگزاری دور جدید نشست کارگروه مشترک امنیتی اقدام نمایند.
انتهای پیام
نظر شما :