تور اروپایی ترامپ

۲۳ تیر ۱۳۹۷ | ۱۰:۴۹ کد : ۱۹۷۷۷۷۹ سرخط اخبار

دونالد ترامپ ابتدا برای شرکت در اجلاس سران ناتو عازم این سازمان شد و طبق معمول زبان انتقاد به سوی سران اروپا در مورد عدم قبول مسئولیت در ناتو گشود.

سید علی خرمی استاد دانشگاه حقوق بین‌الملل در یادداشتی در روزنامه آرمان، نوشته است: در این اجلاس دبیرکل ناتو با اذعان بر اینکه اعضای ناتو با یکدیگر اختلافات واقعی دارند، درخواست نمود بر این اساس به برنامه‌ریزی سیاست‌های آینده ناتو بر اساس وحدت ملی اقدام نمایند. دونالد ترامپ نیز اظهار داشت متحدین اروپایی بیش ازهمه کشورها از موقعیت آمریکا سوءاستفاده نموده و بدون پرداخت هزینه‌های خود در ناتو باعث می‌گردند هزینه سنگینی بر دوش آمریکا سایه بیفکند. 

رئیس‌جمهور آمریکا گفت نزدیک به 90 درصد هزینه‌های ناتو را آمریکا می‌پردازد در حالی که مواهب این سازمان شامل حال اروپایی‌ها شده است. وی تهدید نمود اگر اروپایی‌ها درصد بیشتری از تولید ناخالص ملی خود را به هزینه‌های ناتو اختصاص ندهند، آمریکا از ناتو خارج می‌شود. بدین ترتیب سران اروپا پذیرفتند درصد سهمیه خود را در ناتو افزایش دهند و تحلیل بین‌المللی بر این تعلق گرفت که دونالد ترامپ آنچه را می‌خواهد به زور می‌گوید و به زور جا می‌اندازد و به زور به دست می‌آورد.

آنگاه دونالد ترامپ و همسرش برای یک سفر رسمی عازم بریتانیا گردیدند. روابط آمریکا و بریتانیا روابطی دیرینه و به دوران وینستون چرچیل و تئودور روزولت برمی‌گردد که جنگ دوم جهانی را مدیریت نموده و پس از آنهم با همفکری هم به اجرای طرح مارشال در اروپا و جایگزینی نقش بریتانیا درخلیج فارس توسط آمریکا، دوبار حمله به عراق و دیگر طرح‌ها پرداختند. از پس از جنگ دوم جهانی رهبران بریتانیا همواره با تکیه بر ایالات متحده آمریکا سعی نموده‌اند جایگاه خود را در اروپا و جهان حفظ نمایند. به همین خاطر بریتانیا همواره در اتحادیه اروپا ساز خودش را زده و پایبندی کمتری به اتحادیه اروپا نشان داده بود و همین امر باعث گردید بالاخره بریتانیا از اتحادیه اروپا با 52 درصد آرای مردم این کشور اقدام به خروج نماید.

آمریکا طی دو دهه گذشته از مخالفان باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا بود زیرا وحدت در اروپا را مطابق با منافع آمریکا نمی‌دید. اما اکنون که خانم ترزا می‌ مجری خروج از اتحادیه اروپا می‌باشد، دونالد ترامپ ساز مخالف می‌زند و خانم می ‌را به خاطر این عمل سرزنش می‌نماید.

در بدو ورود به بریتانیا، دونالد ترامپ با مصاحبه با روزنامه سان، خانم ترزا می‌را به باد انتقاد گرفت و او را به خاطر خروج از اتحادیه اروپا مورد سرزنش قرار داد. این سیاست که برعکس سیاست گذشته آمریکا نسبت به بریتانیا می‌باشد، شاید به این جهت توسط دونالد ترامپ در پیش گرفته شده که عازم اسکاتلند می‌باشد و می‌داند مردم اسکاتلند مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا می‌باشند و زمزمه خروج از پادشاهی بریتانیا را سرداده‌اند.به عبارت دیگر دونالد ترامپ در مورد متحد اول خود یعنی بریتانیا هم از سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» پیروی می‌نماید و حتی بوریس جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا که اخیرا استعفا داد را در مقابل خانم ترزا می ‌مقبول‌تر برای پست نخست وزیری بریتانیا معرفی نموده است. 

مجموعه عملکرد دونالد ترامپ در گذشته و سیاست‌های وی نسبت به بریتانیا باعث شده مردم بریتانیا واکنش قابل توجهی در مقابل سفر وی انجام داده و با به هوا فرستادن بادکنک ترامپ، بچه نق نقو از عهده انتقاد جدی از رئیس‌جمهور آمریکا به خاطر سیاست‌های ضد زن، ضد مهاجر،‌نژادپرستانه و اتخاذ سیاست‌های نامعقول در برابر فلسطینی‌ها، در برابر برجام و دیگر موارد برآمده‌اند. به طوری که ترامپ از استقرار در هتل و یا مهمانسرای دولتی خودداری نموده، به اقامتگاه سفیر خود انتقال یافته و بیشترین مدت اقامت خود در بریتانیا را خارج از لندن به سر می‌برد. حتی در این سفر، به جهت مخالفت پارلمان بریتانیا با سفر ترامپ، از گنجاندن سخنرانی ترامپ در پارلمان این کشور که بخشی از آداب تشریفاتی کشورها در مقابل بزرگداشت رهبران جهان محسوب می‌شود، خودداری نمودند و حتی برنامه شام با ملکه بریتانیا را نیز حذف نمودند. 

بدین ترتیب هم ترامپ نارضایتی خود را از برخورد بریتانیا و مردم این کشور نشان داد و هم مردم و مقامات بریتانیا پایین‌ترین سطح پروتکل را در مورد رئیس‌جمهور آمریکا به اجرا گذاشتند. به طوری که برخی ناظران این سفر را سفر غیررسمی تلقی می‌نمایند.

کلید واژه ها: دونالد ترامپ


نظر شما :