گزارش دیپلماسی ایرانی از جلسه هفتگی سخگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران

رفتار و گفتار دولت انگلیس متناقض است

۲۱ اسفند ۱۳۹۶ | ۱۳:۰۷ کد : ۱۹۷۵۲۴۴ خاورمیانه انتخاب سردبیر
انگلیس علی رغم شعارهایی که می دهد می بینیم که رفتارهای غیرسازنده ای را در جهت دفاع از کشور متخاصم انجام می دهد.
رفتار و گفتار دولت انگلیس متناقض است

دیپلماسی ایرانی: بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران در مقر وزارت امور خارجه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی درباره رفتار آینده ایالات متحده درباره برجام گفت که تصور می کنم هنوز ایالات متحده به جمع بندی نهایی درباره برجام نرسیده است. ایالات متحده هر تصمیمی درباره خروج از برجام بگیرد، جمهوری اسلامی ایران رفتارهای امریکا را رصد خواهد کرد و در زمان مناسب با قدرت کامل واکنش لازم را نشان خواهد داد.

وی درباره نوع مدیریت هیئت حاکمه عربستان بر مساله حج و نشستی که در این باره در سنگال برگزار شد گفت: «فکر می کنم در جهان اسلام باید بیش از این درباره مدیریت حج فکر کنند و راهکارهایی را پیدا بکنند تا در جهت بهینه سازی مدیریت حج یک اقدام سیاسی و همگانی به اجرا بگذارند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره قطعنامه پیشنهادی انگلیس درباره نقض انتقال غیرقانونی تسلیحات به یمن علیه ایران در شورای امنیت به رای گذاشته شود، در حالی که سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس گفته است که اشتراک نظری برای پایان دادن به جنگ یمن به وجود آمده است، گفت: «ما در سفرهایی که اخیرا به انگلیس داشتیم و قرار است هر شش ماه گفت وگوهای منظمی میان دو طرف صورت بگیرد، رایزنی هایی که داشته ایم، درباره یمن صحبت شد. با توجه به شدت بحران در یمن طبیعتا با طرف انگلیس صحبت های جدی شد. اما به این معنا نیست که انگلیس سیاست خود را دنبال نکند. انگلیس علی رغم شعارهایی که می دهد می بینیم که رفتارهای غیرسازنده ای را در جهت دفاع از کشور متخاصم انجام می دهد. درباره قطعنامه باید تا بعد از ظهر صبر کنیم و ببینیم چه پیش می آید.»

وی در ادامه تاکید کرد، ما به یمن سلاح نمی فرستیم. این اتهاماتی است که از سوی کشورهایی که می خواهند جنگ را در یمن دامن بزنند مطرح می شود. ما بارها تاکید کرده ایم که هیچ سلاحی به یمن نفرستاده ایم. آن چه مورد توجه ماست پایان بخشیدن به بحران پیچیده یمن است. تهیه چنین قطعنامه هایی نه تنها کمکی به یمن نخواهد کرد بلکه اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد. تلاش های که دولت انگلیس در تهیه این قطعنامه در دفاع از متجاوز انجام داده، امری ناپسند است. تناقضی در گفتار و رفتار دولت انگلیس مشاهده می شود که باید دولت انگلیس مواضع خود را در این باره به روشنی بیان کند. به هر حال بخشی از سلاحی که علیه مردم یمن استفاده می شود ساخت کشور انگلیس است. این سلاح های انگلیسی و امریکایی هستند که مردم یمن را به کشتن می دهند. ما منتظر نشست شورای امنیت خواهیم ماند. طی روزهای گذشته جمهوری اسلامی ایران رایزنی هایی را با 15 عضو شورای امنیت داشته و درباره عواقب سختی که این قطعنامه می تواند برای یمن دربر داشته باشد هشدار داده است. قطعا این قطعنامه نمی تواند کمکی به وضعیت یمن داشته باشد و تنها توجیه رفتارهای متجاوز خواهد بود.

وی درباره مساله عفرین و اختلافاتی که میان ایران و ترکیه در این باره وجود دارد نیز گفت: «در این رابطه رایزنی هایی به عمل آمده است و رایزنی ها ادامه دارد. قرار است روسای جمهور ایران و روسیه و ترکیه نشستی را در استانبول داشته باشند. همچنین رایزنی هایی در چارچوب نشست آستانه در جریان است که فکر می کنیم که این تلاش ها می تواند به بازگشت ثبات و مبارزه با تروریسم تاثیر بگذارد.»  

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره این خبر رسانه های امریکایی درباره توافق برای مذاکراتی میان ایران با اروپا و کشورهای غربی درباره مسائل منطقه ای گفت: «ما پیرامون همه مسائل و موضوعات منطقه ای و بین المللی و دو جانبه با همه کشورها گفت وگو و رایزنی داشته ایم. ما مشکلی با گفت وگو و رایزنی با هیچ کشوری که با آن رابطه داریم نداریم. ما می توانیم با اروپا همچون گذشته و سالیان و دهه ها گذشته داشته باشیم و به آنها ادامه دهیم.»

وی در ادامه تاکید کرد، ایران بارها تاکید کرده است که درباره برخی موضوعات منطقه ای هیچ گاه مذاکره نخواهد کرد. ما با کشورها درباره سیاست های منطقه ای ایران با کسی مذاکره نخواهیم کرد. ما کشور مستقلی هستیم و خودمان درباره سیاست هایمان با کشورهای دیگر و نوع رابطمان با کشورها در تهران تصمیم می گیریم. این جدای از مذاکره و گفت وگو با کشورها درباره مذاکره درباره مسائل مختلف است.

بهرام قاسمی درباره سفر لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه به تهران گفت: «هنوز تاریخ آن مشخص نیست ولی امیدواریم هر چه سریع تر او به تهران بیاید. مسائل بسیاری درباره همکاری های اقتصادی و امور و مسائل سیاسی دو جانبه و همچنین تحولات جهانی و منطقه ای در دستور کار است.»

وی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در مورد دیدار سناتور امریکایی با سرکردگان منافقین در آلبانی گفت: «ما این اقدام را اقدامی مداخله جویانه و خصمانه و در راستای حمایت از تروریسم و پیروی از استانداردهای دو گانه می دانیم و این اقدام از سوی ایران محکوم است.»

قاسمی در پاسخ به این سوال درباره انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس و این که آیا ایران دستور کاری در این رابطه دارد یا خیر گفت: «مواضع جمهوری اسلامی ایران روشن است و در این رابطه با کشورهای اسلامی تماس و رایزنی خواهیم کرد. این یکی از سیاست های بسیار غلط از سوی ایالات متحده امریکاست و تاوان آن را در آینده خواهد داد. امریکا باید به جایگاه بیت المقدس نزد مسلمانان و فلسطینیان توجه بکند اما می بینیم که امریکایی ها با نابخردی در این رابطه برخورد می کنند. ما امیدواریم جهان اسلام برخورد مناسبی در این رابطه داشته باشد.»

وی درباره همکاری هسته ای عربستان با امریکا نیز گفت: «ما این موضوع را با جدیت پیگیری می کنیم و تحولات مربوطه را زیر نظر داریم. البته عربستان از توانایی لازم برای همکاری هسته ای با کشورهای دیگر برخوردار نیست و باید بداند همه چیز با دلار خریدنی نیست. این احتمال هم وجود دارد که این مساله بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته باشد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پرونده نازنین زاغری گفت: «این مساله یک مساله کاملا قضایی است و ربطی به وزارت امور خارجه و روابط ما با دولت انگلیس ندارد. این حرف که خانم زاغری گروگان روابط ایران و انگلیس شده حرف بی ربط و بیهوده ای است و کسانی که چنین سخنانی را مطرح می کنند درباره روابط ایران و انگلیس اطلاعی ندارند.»

انتشار اولیه: دوشنبه 7 اسفند 1396 / انتشار مجدد: دوشنبه 21 اسفند 1396

کلید واژه ها: وزارت امور خارجه سخنگوی وزارت امور خارجه بهرام قاسمی


نظر شما :