روسیه دشمن شماره یک ایالات متحده

مردم آمریکا دیگر ایران را بزرگترین دشمن خود نمی دانند

۰۵ اسفند ۱۳۹۳ | ۲۲:۳۰ کد : ۱۹۴۴۶۶۲ اخبار اصلی اروپا آمریکا آسیا و آفریقا خاورمیانه
در سال 2011 و 2012 ایران با 25 و 32 درصد بزرگترین دشمن آمریکا محسوب می شد، اما در سال 2014 این میزان به 16 درصد و امسال به 9 درصد کاهش یافته است.
مردم آمریکا دیگر ایران را بزرگترین دشمن خود نمی دانند

دیپلماسی ایرانی:روسیه هم اکنون کره شمالی را به عنوان بزرگترین دشمن ایالات متحده پشت سر گذاشته است. دو سال پیش، تنها 2 درصد آمریکایی ها روسیه را به عنوان بزرگترین دشمن کشورشان معرفی می کردند، اما در سال 2014 و در جریان تنش میان روسیه وایالات متحده این میزان به 9 درصد افزایش یافت و هم اینک به 18 درصد رسیده است.

همان طور که در جدول مشاهده می شود در سال 2015 روسیه با 18 درصد، کره شمالی با 15 درصد، چین با 12 درصد، ایران با 9 درصد و عراق با 8 درصد بزرگترین دشمنان آمریکا بوده اند. این درحالی است که در سال 2011 و 2012 ایران با 25 و 32 درصد بزرگترین دشمن آمریکا محسوب می شد که در سال 2014 این میزان به 16 درصد کاهش یافت.

این نظرسنجی در روزهای 8 تا 11 فوریه یعنی قبل از دستیابی به توافق آتش بس میان اوکراین و جدایی طلبان طرفدار روسیه در منطقه شرقی این کشور انجام شده است. در حالی که رتبه روسیه در دشمنی افزایش یافته، دو کشوری که در سال ها پیش در صدر این لیست قرار داشتند، رتبه شان کاهش یافته است. چین در سال 2014 و ایران در سال های 2011 و 2012 در صدر این لیست قرار داشتند. درصد چین در مقایسه با سال گذشته هشت درصد کاهش یافته و به 12 درصد رسیده و درصد ایران هم با هفت درصد کاهش به 9 درصد رسیده است.

آمریکایی ها همچنین به طور فزاینده ای، قدرت نظامی روسیه را برای ایالات متحده تهدید می بینند. 49 درصد مردم آمریکا در حال حاضر چنین دیدگاهی دارند، در حالی که سال گذشته 32 درصد مردم این دید را داشتند.

41 درصد مردم تهدید قدرت نظامی روسیه را نه حیاتی، بلکه مهم می دانند. این میزان در سال گذشته 49 درصد بود. تنها 7 درصد مردم، روسیه را تهدید نمی دانند، این میزان در سال 2014، 17 درصد بود. با وجود افزایش تهدید نظامی روسیه، این مسئله پس از دیگر چالش های بین المللی همچون تروریسم به ویژه گروه داعش و توسعه برنامه تسلیحات هسته ای ایران قرار می گیرد.

دید آمریکایی ها به روس ها به بدترین حد خود در نظرسنجی های گالوپ در 26 سال گذشته رسیده است. تنها 24 درصد از مردم دیدی مطلوب و 70 درصد دیدی نامطلوب به روسیه دارند. در طول دو سال اخیر در هر سال 10 درصد از محبوبیت روسیه کاسته شده است. این درحالی است که تنها همین سه سال پیش دید آمریکایی ها به روسیه مثبت بود.

بررسی های گالوپ درباره روسیه پس از پایان جنگ سرد آغاز شد و در طول 26 سال اخیر در نوسان بوده است. در اکثر اوقات، آمریکایی ها دیدی مثبت به روسیه داشته اند. بزرگترین استثنائات مربوط به مدت کوتاهی پس از درگیری های کوزوو در سال 1999 بود که ایالات متحده و روسیه بر سر بمباران ناتو در یوگسلاوی اختلاف نظر داشتند. در این دوره کمترین میزان قبلی دید مطلوب به روسیه یعنی 33 درصد در آوریل 1999 ثبت شد.

دید آمریکایی ها نسبت به روسیه همچنین قبل از آغاز جنگ عراق در سال 2003 که روسیه با آن مخالفت کرد و در جنگ روسیه با گرجستان در سال 2008، بیشتر منفی شد. کمی پس از روی کار آمدن دولت اوباما در سال 2009 که سعی در بهبود روابط داشت و هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه وقت هم به همتای روسی اش «دکمه ریست» را هدیه داد هم چنین شرایطی وجود داشت.

نظر آمریکایی به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه از این هم بدتر است، تنها 13 درصد مردم دیدی مطلوب به پوتین دارند، درحالی که 72 درصد از آنها دید نامطلوبی نسبت به وی دارند. میزان محبویت پوتین همانند داده های قبلی گالوپ در ماه مارس است، اما این میزان کمی پایین تر از آغاز دوره دوم ریاست جمهوری اش است و کمتر از دوره اولش در سال های 2000 تا 2008 است. این حس متقابل است چون براساس نظرسنجی آوریل تا ژوئن 2014 گالوپ تنها 4 درصد از روس ها موافق رهبری ایالات متحده هستند در حالی که 82 درصد آنها مخالف هستند.

منبع: گالوپ/ مترجم: حسین هوشمند

کلید واژه ها: گالوپ ايران آمريكا


( ۵ )

نظر شما :