رسانه‌های سرخ، زرد و سبز از مذاکرات چه می‌گویند؟

۰۱ آذر ۱۳۹۳ | ۱۳:۵۷ کد : ۱۹۴۱۱۰۵ سرخط اخبار

یک فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به مذاکرات ایران و گروه 1+5 ، گفت: رسانه های سرخ به دنبال این هستند که چنانچه امروز توافقی میان دولت روحانی و گروه 1+5 صورت بگیرد سراغ جزئیات بروند تا بتوانند اشکالی به یک سری از مسائل وارد کنند و اجازه ندهند که کام ملت ایران شیرین شود.

ابراهیم اصغرزاده در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به نقش رسانه ها در توسعه سیاسی کشور با بیان این که «امروز رسانه های فعلی کشور به سه دسته زرد، سبز و سرخ تقسیم می شوند.» در توضیح این دسته بندی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دسته ای از رسانه های کشور را رسانه های پوپولیستی زرد اعم از رسانه های شنیداری، گفتاری، مکتوب و حتی مجازی و سایبری تشکیل می دهند. دسته دیگری از رسانه ها، رسانه های سبز هستند که خواهان تحول، اصلاح وضع موجود و بهبود اوضاع جامعه هستند.

وی با اشاره به رسانه هایی که آن ها را سرخ نامید، اظهار کرد: دسته دیگری از رسانه ها در فضای فعلی کشور حضور دارند که مانند تربچه بیرونی سرخ اما درونی سفید دارند. این رسانه ها گمان می کنند وضع موجود وضعیت بسیار خوبی است و به دنبال این هستند تا به گونه ای روی خرابکاری های گذشته ماله بکشند؛ چراکه به نوعی در دولت قبل سهیم بوده اند.

اصغرزاده با اشاره به مرحله آخر مذاکرات ایران با غرب در مورد پرونده هسته ای ایران، اظهار کرد: رسانه های سرخ به دنبال این هستند که چنانچه امروز توافقی میان دولت روحانی و گروه 1+5 صورت بگیرد، سراغ جزئیات بروند تا بتوانند اشکالی به یک سری از مسائل وارد کنند و اجازه ندهند که کام ملت ایران شیرین شود. این در حالی است که رسانه های سبز به دنبال تغییر وضع موجود هستند و همواره از دولت روحانی و کل حرکت وی حمایت می کنند؛ چراکه دولت روحانی را برآمده از احساس تغییرخواهی خود می دانند.

این فعال سیاسی هم چنین با اشاره به انتخابات سال 92، اظهار کرد: در این انتخابات ابتدا گفتمانی مبنی بر تغییر به وجود آمد سپس از درون آن آقای روحانی شکل گرفت. در این انتخابات مردم ابتدا تصمیم گرفتند که گفتمان ماجراجویی و ستیز با دنیا را که توسط احمدی نژاد نمایندگی می شد کنار بگذارند سپس به دنبال فردی گشتند و روحانی پیدا شد و امروز این گفتمان تغییر به موتور محرکه نیروهای اصلاحات در داخل کشور و سیاست های روحانی تبدیل شده است.

وی با تأکید بر این که «شاخصه های این نیروی محرکه گفت وگو با گروه 1+5 است»، به بیان نتایج حاصل از توافق یا عدم توافق ایران و گروه 1+5 پرداخت و گفت: اگر آقای روحانی قادر باشد در روزهای آینده مذاکرات گروه 1+5 را به سمت جلو پیش ببرد و با توافقی خوب؛ به این معنا که در وهله اول توافق صورت بگیرد و سپس منافع ملی کشور در آن در نظر گرفته شود، فرصت های بسیاری به دست می آورد. در مقابل اگر هم که ناچار باشند توافق خوب را کنار بگذارد و به توافق نیم بند برسند اما به مذاکرات خود ادامه دهد، طبعا یک سری فرصت هایی را از دست می دهد.

این فعال سیاسی با بیان این که «جامعه ایرانی و جامعه بین الملل منتظرتوافقی جامع و نهایی میان ایران و گروه 1+ 5 هستند» اظهار کرد: توافق جامع و نهایی با غرب برای دولت آقای روحانی این فرصت را ایجاد می کند که بتواند با ایجاد شوک در فضای اقتصادی و فراهم کردن فضایی مناسب جهت سرمایه گذاری تغییرات بسیار تأثیرگذاری در حوزه اقتصاد اعمال کند.

اصغرزاده اظهار کرد: نفس گفت وگو و مذاکره کردن به معنای عبور از وضعیت هشت سال قبل است. گفت وگو به این معناست که ما از وضعیتی که در هشت سال گذشته با آن مواجه بودیم و تحریم ها را ورق پاره می دانستیم و با بر زبان آوردن عباراتی نظیر "آن قدر قطعنامه بدهند تا قطعنامه دانشان پاره شود" و در حال مبارزه در جنگی سرد با شورای امنیت و جامعه جهانی بودیم، عبور کرده ایم؛ بنابراین توانسته ایم ایران را از در معرض تهدید بودن خارج کنیم. این موضوع یک پیروزی برای ایران محسوب می شود و امیدوارم تا 3 آذرماه در جریان مذاکرات به نتایج خوبی برسیم و این پیروزی ادامه پیدا کند.

کلید واژه ها: و گروه ۱+۵ دولت روحانی


نظر شما :