نیویورک‌تایمز: با حفظ تحریم‌ها و پیشنهاد کاهش‌ آنها به مذاکره ادامه دهید

۲۹ تیر ۱۳۹۳ | ۱۵:۲۵ کد : ۱۹۳۶۰۶۹ سرخط اخبار

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز»، پشت تصمیم روز جمعه «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا برای تمدید مهلت مذاکرات با ایران برای چهار ماه دیگر، محاسباتی قرار دارد که دولت آمریکا ترکیبی از فشار و انگیزه را به کار گرفته است. در عین حال که اکثر تحریم های مخرب علیه ایران را حفظ کرده است، اما دسترسی ایران به درآمدهایش در کشورهای خارجی به این مفهوم است که رسیدن به توافق محتمل است.

کنگره و برخی از کارشناسان هسته ای که خواستار موضع سخت تری در قبال ایران هستند، به شدت با این رویکرد مخالفند و معتقدند که تحریم ها و فشار اقدامات مخفیانه علیه برنامه هسته ای ایران بود که تهران را به میز مذاکرات آورد و اعتقاد دارند که برای رسیدن به توافق نهایی باید از فرمول تحریم های بیشتر و فشار بیشتر استفاده کرد و پشت این فرمول تنها تهدید نظامی وجود دارد.

سناتور «مارک کرک» جمهوری خواه ایالت ایلینوی به همراه «رابرت منندز» از ایالت نیوجرسی که یک سناتور دموکرات است و تلاش های زیادی برای تحمیل تحریم های بیشتر علیه ایران صورت دادند، بیانیه ای را صادر کردند و گفتند: ما نمی توانیم به ایران اجازه دهیم که زمان بیشتری برای ساخت بمب هسته ای خریداری کند.

در این بیانیه تند آمده بود که آمریکا به طور دائم انگیزه های زیادی را به ایران می دهد تا زیرساخت هسته ای خود را از بین ببرد اما ایران این پیشنهادها را رد کرده است.

نیویورک تایمز ادامه داد که اگر توافق حاصل شود، اوباما در نهایت می بایست کنگره را متقاعد کند تا تحریم ها علیه آنهایی که با ایران تجارت می کنند، را لغو کنند. اوباما در این 4 ماه وقت دارد که لایحه کاهش تحریم ها را از طریق سنا که اکثر آنها دموکرات ها هستند، را مطرح کند. زیرا ممکن است در انتخابات میاندوره ای کنگره، دموکرات ها کنترل سنا را به جمهوری خواهان واگذار کنند و آن زمان است که مطرح کردن موضوع کاهش تحریم های ایران برای اوباما دشوار می شود.

این روزنامه آمریکایی ادامه داد، علیرغم آنکه طبق مهلت تمدید شده، ایران تنها به 2.8 میلیارد دلار از دارایی های خود که در خارج از آمریکا است، دسترسی پیدا می کند اما در مجلس نمایندگان آمریکا که تحت کنترل جمهوری خواهان است، 300 نفر از اعضای این مجلس نامه ای را به امضا درآوردند که در آن مخالفت خود را با لغو تحریم های آمریکا علیه ایران اعلام کردند و فقط در صورتی با لغو تحریم ها موافقند که ایران برنامه موشکی خود را کنار بگذارد و حمایت از حماس و دیگر گروههایی که آمریکا آن را تروریستی می داند، را متوقف کند اما این موضوعات به هیچ عنوان در مذاکرات هسته ای وین در دستور کار طرفین مذاکره نبود.

«گری سامور» مشاور سابق باراک اوباما در امور مربوط به از بین بردن سلاح های کشتار جمعی شب جمعه تأکید کرد که به منظور رسیدن به اهرم مورد نیاز دولت آمریکا در مذاکره با ایران، باید اطمینان حاصل شود که درهای تجارت با ایران همچنان بسته است.

وی تصریح کرد که طرف های مذاکره کننده با ایران باید فراتر روند و در خصوص وضع تحریم تحریم هایی به توافق برسند که اگر مذاکرات به شکست انجامید، بتوانند محاصره اقتصادی مجازی برای ایران به وجود آورند.


نظر شما :