ریاست جمهوری لبنان در قلب مذاکرات جاری ایران و عربستان
پایگاه خبری «النشره» از برگزاری نشست های مشترک بین مقامات ایران و عربستان خبر داد و مدعی شد موضوع انتخاب رئیس جمهوری لبنان در قلب مذاکرات جاری بین ریاض و تهران قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه خبری «النشره» لبنان با انتشار مقاله ای به قلم «انطوان الحایک» به موضوع انتخاب ریاست جمهوری لبنان پرداخت و با برشمردن رقابت بین جریان های 8 مارس و 14 مارس به نقش رویکردهای منطقه ای و بین المللی در انتخاب رئیس جمهور بعدی این کشور پرداخت و تاکید کرد که جلسه روز چهارشنبه پارلمان (پس فردا) به منظور انتخاب رئیس جمهور بعدی برگزار خواهد شد ولی به نتیجه نخواهد رسید و در نتیجه «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور تاریخ دیگری را برای برگزاری جلسات بعدی پارلمان مشخص خواهد کرد.
الحایک در ادامه مقاله خود از برگزاری نشست های مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی سخن گفت و تاکید کرد: موضوع (مذاکرات تهران و ریاض) تنها در انتخاب رئیس جمهور بعدی لبنان خلاصه نمی شود بلکه تعدادی از پرونده های دیگر را نیز در بر می گیرد.
در بخش پایانی این مقاله آمده است: اطلاعات به دست آمده از موفقیت تلاش های عمان به ابتکار شخص سلطان «سعید بن قابوس» در برقراری کانال های ارتباط مستقیم بین ایران و عربستان حکایت دارند. این تلاش ها برخی اقدامات اداری عربستان از جمله انتخاب ولی عهد دوم و تجدید نظر در ساختار محافل مسئول در پرونده سوریه را به دنبال داشت. برکناری «بندر بن سلطان» رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان آخرین تحول در این زمینه نخواهد بود. ایران و عربستان در مذاکرات خود به موضوع انتخابات ریاست جمهوری لبنان و سوریه پرداختند. این امر بدین معنی است که بایستی منتظر نتیجه این مذاکرات و پیامدهای آن بر جلسه روز چهار شنبه آینده پارلمان لبنان باشیم.
به گزارش فارس، موضوع مذاکره بین تهران و ریاض اخیرا به یکی از سوژه های تقریبا ثابت رسانه های عربی در آمده است. روز گذشته روزنامه لبنانی «الدیار» نوشت: منابع دیپلماتیک نزدیک به عربستان سعودی گزارش دادند که عربستان به پیشنهاد «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا سیاست جدیدی در قبال ایران اتخاذ کرده است.
روزنامه الدیار به نقل از منابع دیپلماتیک مدعی شد که تمایل اخیر عربستان سعودی برای گشایش در برابر ایران و حمایت از آنچه این منابع آن را «جریان معتدل به ریاست حسن روحانی» نامیدند، بر اساس توصیه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکاست.
این منابع افزودند، این از یک جهت، اما از جهت دیگر، این تمایل به دلیل [نیاز به] بازگشت فوری سفیر ریاض، عواض عسیری، به بیروت برای پیگیری تحولات و همچنین در نتیجه زمزمه هایی در خصوص تغییر دو سفیر عربستان و ایران در لبنان است.
این روزنامه همچنین مدعی شد که تاکنون سه دور گفت وگو میان ایران و عربستان در دوره اخیر برگزار شده است.
پیش از این روزنامه «السفیر» لبنان نیز به نقل منابع آگاه از برگزاری سلسله جلساتی بین «عبدالرحمن الشهری» سفیر جدید عربستان سعودی در تهران با مقامات عالیرتبه کشورمان خبر داد و تاکید کرد که در این جلسات مشترک راه های بهبود روابط بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
منابع آگاه روزنامه السفیر مدعی شدند که مسئولان ایرانی تاکید کردند که از تقویت روابط یا همه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی استقبال می کنند.
این منابع با اشاره به سفر چند هفته گذشته «حسین امیر عبداللهیان» معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه کشورمان به کشورهای کویت و امارات متحده عربی، تاکید کردند که قرار بود که عبداللهیان سفری به ریاض داشته باشد ولی در راستای آمادگی بیشتر ریاض این سفر به تاخیر افتاد.
به گفته منابع آگاه این روزنامه لبنانی، قرار است که یک مقام عالیرتبه وزارت خارجه کشورمان در آینده نزدیک راهی ریاض شود و بعد از آن «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.
همچنین «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان نیز در گفت وگویی با روزنامه الحیات چاپ لندن، اعلام کرد که کشورش آمادگی دارد برای رفع اختلافات میان تهران و ریاض میانجیگری کند، هر چند که وی معتقد است دو کشور نیازی به میانجیگری ندارند.
بن علوی شرط آمادگی کشورش را آمادگی عربستان و ایران عنوان کرد و افزود که اختلافات دو کشور «انباشته شده است و برخی از آن هم شخصی است و ربطی به منافع دو کشور ندارد».
نظر شما :