بیانیه اروپا و آمریکا درباره برنامه هستهای ایران
همزمان با نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، کشورهای غربی بار دیگر ایران را برای رفع بدگمانی ها درباره تلاش ایران برای دستیابی به بمب اتمی تحت فشار قرار دادند. هم چنین آمریکا اعلام کرد این مساله می تواند برای موفقیت مذاکرات نهایی ایران و گروه 1+5 ضروری باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، واشنگتن و اتحادیه اروپا در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی حمایت خود را از تلاش های آژانس برای تحقیق در مورد اتهامات دیرینه مبنی بر احتمال وجود فعالیت های نظامی در برنامه های هسته ای ایران اعلام کردند.
ژوزف مک مانوس، نماینده آمریکا در آژانس بین المللی اتمی در بیانیه ای گفت که ضروری است که ایران به طور اساسی به تمام نگرانی های بین المللی در مورد ابعاد احتمالی نظامی فعالیت های هسته ای این کشور رسیدگی کند.
او ادامه داد: پاسخ گویی رضایت بخش در مورد مساله ابعاد احتمالی نظامی برنامه های هسته ای ایران برای دستیابی به راه حل جامع نهایی درباره فعالیت هسته ای ایران ضروری است.
وی هم چنین به خبرنگاران گفت که در راه حل جامع نهایی هیچ سوالی بدون پاسخ نخواهد ماند.
اتحادیه اروپا نیز که از 28 کشور تشکیل شده است، در بیانیه ای مشابه اعلام کرد که ما از ایران می خواهیم به طور کامل با آژانس درباره حل مساله ابعاد احتمالی نظامی فعالیت های هسته ای ایران همکاری کند و اجازه دسترسی به آژانس برای تمامی افراد، اسناد و نیروگاه های مورد درخواستش را بدهد.
ایران همواره اتهامات غرب مبنی بر وجود فعالیت نظامی در برنامه های هسته ای اش و تلاش برای دسترسی به قابلیت ساخت سلاح های نظامی را رد می کند و تاکید دارد برنامه های هسته ای اش کاملا صلح آمیز بوده و در راستای تولید انرژی برق است.
رویترز در ادامه گزارش داد تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه های هسته ای ایران تکمیل کننده مذاکرات دیپلماتیک میان ایران و گروه 1+5 شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان به منظور دستیابی به توافق نهایی برای برطرف کردن نگرانی ها در مورد برنامه های هسته ای ایران است.
هم اکنون نشست کارشناسان ایران و کشورهای عضو 1+5 در وین در حال برگزاری است.
این کشورها در نوامبر سال گذشته به توافق اولیه دست یافتند که براساس آن ایران در ازای کاهش برخی از تحریم های غرب علیه این کشور، بخشی از فعالیت های حساس هسته ای اش را به مدت شش ماه متوقف کرد.
در این راستا کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است به منظور بازدید از ایران و دیدار با مقامات ایرانی، اوایل هفته آینده به این کشور سفر کند.
نظر شما :