عربستان از جبهه‌النصره حمایت می‌کند

۱۶ دی ۱۳۹۲ | ۱۹:۵۵ کد : ۱۹۲۷۰۰۲ سرخط اخبار

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به بررسی وضعیت فعالیت گروه های تروریستی در سوریه پرداخته و نوشته است عربستان حامی هر کسی است که بتواند به سقوط دمشق کمک کند.

به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی که دیروز با موضوع فعالیت گروه های تروریستی در سوریه منتشر کرد، به حمایت عربستان از این گروه ها اذعان کرده و نوشته است قدرت گرفتن گروه های تندرو در سوریه، منجر به ناامنی در عراق و لبنان شده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: با وجود آنکه دولت سعودی یک دهه قبل در خاک خود با القاعده مبارزه می کرد، اکنون از جنگجویان اسلامگرایی حمایت می کند که در کنار گروه های وابسته به القاعده از جمله «جبهه النصره» می جنگند. سعودی ها می گویند گزینه های اندکی پیش رو دارند: آن ها موفق نشدند آمریکا را به اقدام نظامی قاطعانه علیه سوریه مجاب کنند و حالا چاره ای ندارند جز اینکه از هرکسی که شاید بتواند به شکست «بشار اسد» و متحدان ایرانی اش کمک کند، حمایت کنند.

این گزارش با اشاره به گسترش بحران سوریه به کشورهای همسایه از جمله عراق، نوشته است: گروه موسوم به «داعش» (دولت اسلامی عراق و شام) بخش هایی از اراضی تحت کنترل مخالفان سوری را در دست گرفته و قصد دارد با از میان بردن مرز میان سوریه و عراق، پروژه فراملیتی «جهادی» خود را پیش ببرد. این گروه با اعزام ماهانه 30 تا 40 بمبگذار انتحاری از سوریه به عراق، موجی از اقدامات خشونت آمیز را به راه انداخته که بر اساس آمار رسمی سازمان ملل تنها در سال 2013 جان 8 هزار عراقی را گرفته است. این رقم بالاترین میزان تلفات ناشی از خشونت از سال 2008 به بعد در عراق بوده است.

نیویورک تایمز می افزاید: جنگجویان «داعش» در چند روز اخیر بعد از آنکه به شهرهای فلوجه و الرمادی سرازیر شدند، با عشایر سنی مورد حمایت دولت عراق هم درگیری های مسلحانه داشته اند. همین امر نشان می دهد خطوط نبرد در خاورمیانه بسیار فراتر از موضوعات فرقه ای هستند. البته عشایر در این بین دولت را شیطانی کوچک تر می دانند و به همین دلیل احتمال دارد وفاداری آن ها به دولت موقت و مشروط باشد.

نویسنده این گزارش همچنین نوشته است که عدم ثبات در سوریه، موجب بروز ناآرامی در بمبگذاری در لبنان نیز شده که از حمله به سفارت ایران و انفجار اخیر در منطقه «ضاحیه» از جمله این اقدامات بوده است.


نظر شما :