واکنش کیهان به مواضع اخیر اوباما
روزنامه کیهان در مطلبی به آخرین مواضع رییس جمهور آمریکا واکنش نشان داد.
آمریکا بار دیگر و برای چندمین بار نشان داد که نمی تواند طرف قابل اعتمادی در مذاکرات هسته ای کشورمان باشد. آمریکایی ها در مذاکرات ژنو2 بازی تکراری «چماق و هویج» را با تغییر نقش ها به میدان آورده بودند. در این بازی برخلاف دفعات قبل، چماق را به دست فرانسه داده و هویج را آمریکا به دست گرفته بود. اما این بازی و نقش های ساختگی آن دوام زیادی نیاورد و مقامات آمریکایی در آستانه مذاکرات بعدی که قرار است 29 آبان ماه جاری- 20 نوامبر 2013- در ژنو از سر گرفته شود، ادعاهای بی اساس پیشین را تکرار کرده و اعلام کردند در مقابل امتیازاتی که از ایران انتظار دارند، تقریبا هیچ امتیازی نخواهند داد.
اوباما، رئیس جمهور آمریکا به کنگره این کشور اطمینان داد «تحریم هایی که برداشته می شود بسیار ناچیز است» و با خوش خیالی تاکید کرد در ادامه مذاکرات «توسعه برنامه هسته ای ایران متوقف خواهد شد»، «اوباما» با تاکید بر این که «تحریم ها اقتصاد ایران را فلج کرده است» گفت «در هر توافقی تنها یک بخش جزئی از تحریم ها برداشته می شود».
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که پیش از این به همراهی خود با ایران اشاره داشت و فرانسه را یکی از عوامل ناتمام ماندن مذاکرات ژنو2 معرفی کرده بود در مصاحبه با شبکه ام.اس.ان.بی.سی گفت: که «اکثر تحریم ها علیه ایران باقی می ماند و فقط بخش کوچکی از دارایی های مسدود شده این کشور آزاد می شود.» وی میزان دارایی های بلوکه شده ایران در بانک های جهانی را 45 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: «فقط بخشی از آن احتمالا آزاد می شود» جان کری در ادامه گفت؛ «ما برنامه خود را آنجا که امروز است، قفل خواهیم زد و در واقع آن را به عقب برخواهیم گرداند»!
وزیر امور خارجه آمریکا «توافق خوب» با جمهوری اسلامی ایران را توافقی دانست که در آن منافع اسرائیل و آمریکا حفظ شود و گفت «آنچه که ما از کنگره می خواهیم این است که به ما زمان بدهد تا در مذاکرات با ایران به یک توافق خوب که از منافع خودمان و اسرائیل حمایت کند دست پیدا کنیم». از سوی دیگر «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی آمریکا طی سخنانی از ترفند «پلیس خوب و پلیس بد» که در جریان مذاکرات ژنو 2 به کار گرفته شده بود، پرده برداشته و تصریح می کند «فرانسه کاملا با ما موافق است» و گزارشات مربوط به اختلاف میان آمریکا و فرانسه را «نادرست» معرفی می کند.
در همان حال نشریه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» از گزارش محرمانه هیئت آمریکایی به مقامات رژیم صهیونیستی خبر می دهد. به نوشته تایمز اسرائیل، یکی از اعضای این هیئت که «وندی شرمن» سرپرستی آن را برعهده داشت در یک نشست محرمانه به صهیونیست ها اطمینان داده است که «اختلاف بین آمریکا و اسرائیل بر سر توافق بین ایران و گروه 5+1 ماهیت تاکتیکی دارد» و تاکید کرده است که «آمریکا و اسرائیل برای رسیدن به یک هدف مشترک تلاش می کنند».
اوباما: همه گزینه هاروی میز است!
در همین رابطه رئیس جمهور آمریکا در ادامه سیاست یکی به نعل و یکی به میخ کوبیدن خود با تأکید بر این که همه گزینه ها علیه کشورمان روی میز است در عین حال از کنگره آمریکا خواست تحریم های جدیدی علیه ایران وضع نکند. اوباما روز پنج شنبه در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید گفت: ما نمی خواهیم که ایران به سلاح هسته ای دست یابد و همه گزینه ها برای جلوگیری دستیابی ایران به سلاح های هسته ای روی میز است.
وی در ادامه افزود: هدف از اعمال تحریم ها علیه ایران، مجبور کردن تهران به مذاکره و قرار دادن پرونده هسته ای خود روی میز مذاکره است.
وی با تأکید بر اینکه گزینه نظامی همچنان روی میز است، گفت: بیایید امتحان کنیم ببینیم که آنها (ایران) چقدر مایل هستند تا این موضوع را از طریق دیپلماتیک و مسالمت آمیز حل کنند.
اوباما در بستر بازی فریب علیه ایران گفت که از کنگره خواهد خواست تا تحریم جدیدی علیه ایران وضع نکند و بگذارد تا گفت وگوها با ایران ادامه پیدا کند.
از سوی دیگر؛ وی درباره دیدار خود با نمایندگان کنگره نیز گفت: به نمایندگان اطمینان دادم که تحریم های اصلی ایران، بویژه تحریم نفتی و بانکی که مهمترین تأثیر را بر اقتصاد این کشور گذاشته است به قوت خود باقی است. رئیس جمهور آمریکا افزود: به نمایندگان گفتم که باید ببینیم ایران تا چه اندازه برای حل و فصل دیپلماتیک و صلح آمیز مسئله هسته ای جدی است اگر تا شش ماه دیگر مشخص شود آنان جدیتی در این مسئله ندارند، می توانیم بقیه تحریم ها را بار دیگر بازگردانیم.
توپ در زمین ایران است!
اوباما در ادامه اظهارات خصمانه خود علیه کشورمان روز چهارشنبه نیز در گفت وگوی تلفنی با رئیس جمهور فرانسه مدعی شد توپ در زمین ایران است.!
اوباما و اولاند پس از این گفت وگوی تلفنی حمایت خود را از طرح پیشنهادی کشورهای 5+1 در مذاکرات ژنو ابراز کرده و گفتند: «اکنون نوبت ایران است که پاسخی مثبت بدهد و توپ در زمین ایران قرار دارد.»
در بیانیه دفتر اولاند در باره این گفت وگوی تلفنی آمده است: «سران دو کشور اراده مشترکشان را برای دریافت ضمانت هایی از ایران برای رها کردن برنامه هسته ای نظامی اش بیان کردند.»
این اظهارات در حالی بیان شده که «لوران فابیوس» وزیرامور خارجه فرانسه، جمعه پیش در حالی که هنوز دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 5+1 در ژنو به پایان نرسیده بود، در مصاحبه گفت که کشورش از پیش نویس موافقتنامه با ایران راضی نیست.
کاخ سفید نیز سه شنبه شب در بیانیه ای به کنگره آمریکا هشدار داد که مخالفت با رسیدن به توافقی با ایران می تواند منجر به جنگ و مرگ کامل مذاکرات هسته ای شود.
جی کارنی سخنگوی کاخ سفید در این رابطه گفت: هر گونه توافقی که به دست آید، باید منطبق با معیارهای ما باشد و این اطمینان را که ایران به سمت ساخت سلاح هسته ای حرکت نمی کند را ایجاد کند و ما باید به پیگیری خود در این زمینه ادامه دهیم و نیاز به این داریم که بدانیم ایران جدیت دارد.
تمدید حالت فوق العاده علیه ایران
رئیس جمهور آمریکا همچنین با بیان این که روابط با ایران هنوز به حالت عادی برنگشته است از تصمیم خود برای ادامه حالت فوق العاده در ارتباط با ایران خبر داد و تحریم های دوره جیمی کارتر رئیس جمهور سابق این کشور علیه ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
این تحریم ها پس از تسخیر لانه جاسوسی در سال 1358 از سوی دانشجویان انقلابی کشورمان از سوی کارتر وضع شد و بر اساس آن دارایی های ایران در آمریکا مسدود شد.
یکی از مقامات کاخ سفید البته تلاش کرد که این اقدام را عادی بخواند و گفت تصمیم اوباما ربطی به گفت وگوهای ژنو ندارد و امری است که به صورت «روتین» و همه ساله انجام می شود. وی گفت: «ما باید قبل از انقضای دستور قبلی آن را تمدید می کردیم.»
کری: 95 درصد تحریم ها باقی می ماند
همزمان با رئیس جمهور آمریکا که هیچ نشانه ای از حسن نیت و اعتمادسازی در اظهارات وی دیده نمی شود جان کری وزیر خارجه این کشور نیز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ام اس ان بی سی» اعلام کرد تنها بخش کوچکی از دارایی های بلوکه شده کشورمان در صورت همکاری آزاد خواهد شد.
وی گفت: آمریکا در حال پیشنهاد طرحی است تا بخش کوچکی از 45 میلیارد دلار دارایی های ایران در بانک های جهان، آزاد شود.
وی در این مصاحبه تاکید کرد که بخش اصلی تحریم های ایران لغو نخواهد شد و گفت: بیش از 95 درصد تحریم های کنونی بر جای خود باقی خواهد ماند.
کری همچنین گفت: پیش از اعمال تحریم ها علیه ایران، این کشور درآمدی حدود 110 تا 120 میلیارد دلار در سال از فروش نفت به دست می آورد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه افزود: اکنون تحریم ها درآمد ایران را به حدود 40 تا 45 میلیارد دلار در سال رسانده است که این 45 میلیارد نیز در بانک های جهان مصادره شده است.
روز چهارشنبه، نیز کری در دیدار خود با کمیته اقتصادی مجلس سنای آمریکا تاکید کرد در صورتی که واشنگتن تحریم های اقتصادی بیشتری علیه ایران اعمال کند این احتمال وجود خواهد داشت که شرکای مذاکره کننده خود را از دست بدهد.
وی گفت: هر تحریم جدیدی علیه تهران ممکن است موجب شکست کامل مذاکرات شود.
کری در ادامه افزود که او نگرانی های عمیق اسرائیل درباره مذاکرات جاری با ایران را درک می کند و با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم به صورت تلفنی گفت وگو کرده است تا وی را مطمئن کند که اسرائیل و آمریکا هر دو موافق هستند که نباید به ایران اجازه داد تا تبدیل به ملتی با سلاح اتمی شود.
بنابراین، مواضع آشکار آمریکایی ها علیه کشورمان در آستانه مذاکرات 29 آبان به وضوح حاکی از آن است که هیچ روزنه اعتمادی به آمریکا وجود ندارد.
نظر شما :