عضو جدید اتحادیه اروپا را بشناسید
کرواسی به عنوان جدید ترین عضو به اتحادیه اروپا پیوست.
به گزارش عصر ایران کرواسی از بامداد دوشنبه به عنوان بیست و هشتمین عضو وارد اتحادیه اروپا شد.
مردم در زاگرب (پایتخت کرواسی) شب گذشته به خیابان ها ریختند و به جشن و پایکوبی پرداختند . خوزه مانوئل باروسو رییس کمیسیون اروپا شب گذشته در اجتماع هزاران نفری مردم کرواسی در شهر زاگرب ورود این کشور به اتحادیه اروپا را خوش آمد گفت.
کرواسی پس از اسلوونی دومین منطقه از کشور یوگسلاوی سابق است که به اتحادیه اروپا می پیوندد.
این کشور 4 و نیم میلیون نفری که یک نظام دموکراتیک پارلمانی دارد سال هاست که برای ارتقای استانداردهای لازم برای نزدیک شدن به معیارهای اتحادیه اروپا تلاش می کند.
با این حال کرواسی هنوز راه درازی تا عضوی در پیمان "شنگن" و پول واحد اروپایی " یورو" دارد.
عضویت کرواسی در اتحادیه اروپا در حالی است که ترکیه به عنوان یکی از قدیمی ترین پشت در مانده های اتحادیه اروپا همچنان در پشت در عضویت این اتحادیه مانده و سیاستمداران آنکارا و بروکسل همچنان اختلافات جدی دارند و گفتگوهای دو طرف بر سر عضویت ترکیه در اتحادیه به دلیل این اختلافات به حالت تعلیق در آمده است.
از سال 2007 که دو کشور رومانی و بلغارستان به اتحادیه اروپا پیوستند ، این نخستین بار است که کشوری جدید به عضویت اتحادیه اروپا در می آید.
در سال 2004 اتحادیه اروپا بزرگ ترین موج پذیرش کشورهای عضو را با به عضویت در آوردن 10 عضو جدید از کشورهای شرق و مرکز اروپا و حوزه بالتیک به مورد اجرا گذاشت و از یک اتحادیه 15 عضوی به یک اتحادیه 25 عضوی بدل شد.
اتحادیه اروپا از دهه 1950 میلادی نخست با شکل گیری جامعه اقتصادی اروپا (معاهده رم -1957) و با محوریت فرانسه ، آلمان ، ایتالیا و کشورهای بنلوکس(بلژیک ، هلند و لوکزامبورگ) تشکیل شد و بعدها با انعقاد پیمان ماستریخت در سال 1992 از شکل جامعه ( (societyبه حالت اتحادیه ای (union)12 عضوی در آمد.
این اتحادیه از سال 2008 بدین سو با بحران اقتصادی دست به گریبان است و بحران اقتصادی در یونان ، اسپانیا ، پرتغال و ایتالیا دولت های این 4 کشور را به اعمال سیاست های ریاضت اقتصادی کشانده است و حتی بحث ها درباره احتمال خروج یونان که یک اقتصاد ورشکسته دارد از نظام پولی "یورو" به طور جدی مطرح شده است.
اتحادیه اروپا با تولید ناخالص داخلی بیش از 17 تریلیون دلار ، بزرگ ترین قطب اقتصادی جهان است
نظر شما :