صادرات یک محصول پتروشیمی آزاد شد

۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ | ۲۳:۲۵ کد : ۱۹۱۵۳۲۵ سرخط اخبار
گمرک از خارج شدن نام محصول پر طرفدار پتروشیمیایی "پلی پروپیلن" از لیست سیاه کالاهای مشمول ممنوعیت صادراتی کشور خبر داد و اعلام کرد: صادرات این محصول پتروشیمیایی از مبادی مرزی کشور آزاد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آمارهای رسمی شرکت ملی صنایع پتروشیمی نشان می دهد که سال گذشته 15.6 میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری به ارزش تقریبی 12 میلیارد دلار به بازارهای جهانی صادر شده است.

با این وجود میزان سهم پتروشیمی از کل صادرات غیر نفتی کشور از 43 درصد سال 1390 به حدود 35 درصد تا پایان سال 1391 کاهش یافته است که مسئولان صنعت پتروشیمی قرار گرفتن نام برخی از محصولات پتروشیمی در لیست ممنوع صادرات را یکی از دلایل این افت اعلام کرده اند.

برای سال جاری هم شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای صادرات 17.4 میلیون تن محصول پتروشیمی با ارز آوری به طور تقریبی حدود 13 میلیارد دلاری برنامه ریزی کرده است.

از سوی دیگر امروز گمرک با انتشار گزارشی، اعلام کرد: پلی پروپیلن از لیست کالاهای مشمول ممنوعیت صادراتی کشور حذف شد و صادرات این محصول پتروشیمیایی آزاد شده است.

این بخشنامه در باره با موضوع محدودیت ها و ممنوعیت های کالاهای صادراتی ازسوی سازمان توسعه تجارت ایران به گمرک ارسال شده و بر اساس آن اعلام شده است تا پروپیلن از جدول کالاهای مشمول ممنوعیت صادراتی حذف و به جدول کالاهای مشمول مجوز صادراتی اضافه شود.

با ابلاغ این بخشنامه از سوی دفتر صادرات به گمرکات سراسر کشور،از این پس صادرات پلی پروپیلن ممنوع نبوده و باید صادر کنندگان در هنگام انجام تشریفات گمرکی این کالا مجوز صادراتی آن را به گمرکات اجرایی ارائه کنند.

تولید پروپیلن ایران افزایش یافت

علیرضا ضیغمی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی امروز سه شنبه سوم اردیبهشت ماه از ارسال نخستین محموله پروپیلن تولید پالایشگاه های نفت به پتروشیمی ها خبر داده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به بارگیری و صادرات نخستین محموله واحد پروپیلن پالایشگاه نفت امام خمینی شازند به پتروشیمی ها، تصریح کرد: این واحد از ظرفیت تولید روزانه 1.2 میلیون لیتر پروپیلن با کیفیت حداقل 99.5 درصد حجمی برخوردار است.

این مقام مسئول، تاکید کرد: پروپیلن تولیدی این واحد علاوه بر تامین بخش مهمی از نیاز واحدهای پتروشیمی، سالانه 360 میلیون دلار ارزش افزوده برای کشور به همراه دارد.

به گزارش مهر، مطابق با تصمیم سال گذشته دولت، صادرات 52 قلم کالا ممنوع شد که در بین لیست کالاهای ممنوع صادرات نام چندین محصول پتروشیمی همچون استایرن مونومر، پلی اتیلن، پلی پروپیلین، پلی اتیلن ترفتالات، PVC، پلی استایرن، اکریلونیتریل بوتادین استایرن، کریستال ملامین، سودکاستیک، اسیدسولفوریک، LAB و بنزن و محصولات پلیمری هم به چشم می خورد.

همزمان با تدوین و ابلاغ این لیست، مجتمع های پتروشیمی نسبت به توقف صادرات محصولات پتروشیمی انتقاد کردند و حتی مسئولان وزارت نفت نسبت به عدم دستیابی به درآمد 14 میلیارد دلاری صادرات پتروشیمی در سال 91 هشدار دادند.

با این وجود پس گذشت چند هفته از این تصمیم دولت، پاییز سال گذشته مذاکرات متعددی بین رستم قاسمی وزیر نفت و مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت برای خروج تعدادی از محصولات پتروشیمی از لیست ممنوعه ها انجام شد که در نخستین توافق، صادرات 7 محصول پتروشیمی سودکاستیک، بنزن، استایرن منومر، گریدهای PVC، کریستال ملامین، LAV و پلی اتیلن آزاد شد.

با این وجود هم اکنون محصولاتی همچون جوش شیرین، کربنات سدیم، پلی اتیلن ترفلات، ABS، پلی استایرن، DOP، SPR، PBR، ویل استات منومر، اتانول آمین ها و ضایعات پلیمری کماکان در لیست ممنوعه ها قرار دارند.

 

کلید واژه ها: پتروشیمی صادرات پروپیلن لیست محصول پلی صادراتی محصولات استایرن ممنوع کالاهای مشمول اتیلن محصولات پتروشیمی مشمول پلی اتیلن ممنوعیت


( ۱ )

نظر شما :