عذرخواهی اسرائیل ارتباطی با موضوع ایران ندارد
وزیر خارجه ترکیه گفت عذرخواهی اسرائیل از کشورش در نتیجه پافشاری آنکارا بر مواضع سیاسی خود بود.
به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری آلمان، "احمد داوود اوغلو" در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "اسکای ترک 360 " گفت: فشار شدیدی علیه اسرائیل در همه بخش های دیپلماتیک اعمال شد تا مطمئن شویم تل آویو این اعمال فشار را احساس می کند.
وی اضافه کرد: عذرخواهی اسرائیل، ارتباطی با سیاست ترکیه در زمینه سوریه یا ایران ندارد.
قبل از این سید مسعود جزایری معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفته بود: عذرخواهی اسرائیل از ترکیه، بازی جدید آمریکا، اسرائیل و ترکیه است.
پیش از این بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفته بود افزایش شدت بحران در سوریه، دلیل اصلی تصمیم اسرائیل برای عذرخواهی از ترکیه بابت کشته شدن 9 شهروند این کشور در حادثه کشتی مرمره بود.
در حمله نظامیان اسرائیلی به کاروان کشتی های کمک رسان به غزه در سال 2010 معروف به حادثه کشتی مرمره، 9 شهروند ترکیه کشته شدند.
ترکیه پس از این حادثه ، روابط با اسرائیل را بسیار کاهش داد و عذرخواهی و پرداخت غرامت به قربانیان این حادثه را شرط عادی سازی روابط با تل آویو ذکر کرد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هفته گذشته با میانجیگری رئیس جمهور آمریکا، بابت حادثه کشتی مرمره عذرخواهی کرد.
اسرائیل همچنین متعهد شد به خانواده های آسیب دیدگان این حادثه نیز غرامت بدهد.
وزیر خارجه ترکیه درباره امکان دخالت نظامی در سوریه هم گفت: ترکیه وارد ماجراجویی نخواهد شد ولی در برابر سرنوشت سوریه هم ساکت نخواهیم نشست.
روزنامه اسرائیلی جورزالم پست هم نوشت: میان اسرائیل و ترکیه بر سر جزئیات موضوع پرداخت غرامت به آسیب دیدگان و خانواده های قربانیان حادثه کشتی مرمره، اختلاف به وجود آمده است.
براساس این گزارش، ترکیه خواهان دریافت یک میلیون دلار غرامت بابت هر یک از شهروندان کشته شده این کشور است اما اسرائیل پیشنهاد می کند این رقم تنها 100 هزار دلار باشد.
سایت لبنانی النشره هم نوشت: رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گفت نمی توانیم موضع ایران را در برابر آنچه که در سوریه می گذرد بپذیریم.
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نیز در سرمقاله اش با پرداختن به موضوع عادی سازی روابط میان تل آویو و آنکارا در شرایط فعلی خاورمیانه، نوشت: عذرخواهی اسرائیل از ترکیه و عادی سازی روابط میان آنها، راه را برای مبادله استراتژی ها و توانمندی ها میان دو طرف برای مقابله با خطر مشترک در سوریه و افزایش فشارها بر ایران باز می کند.
نظر شما :