واکنش احتمالی سوریه به تجاوز اسرائیل چگونه خواهد بود
برای بسیاری ممکن است این سوال به وجود آمده باشد که چرا سوریه تاکنون پاسخی به تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک خود را نداده است که در جواب باید گفت دمشق پاسخ این حملات را غیرمستقیم می دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه خبری «النشره» در تحلیلی تحت عنوان «سوریه اینگونه به تجاوز رژیم صهیونیستی پاسخ خواهد داد» به قلم «ناجی س. البستانی» به بررسی واکنش سوریه به تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک این کشور و هدف قرار دادن مرکز تحقیقاتی «جمرایا» در جنوب سوریه می پردازد.
پس از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه برخی تصور می کردند که سوریه واکنشی سریع و مستقیم به این حمله خواهد داشت، اما این امر حاصل نشد.
دلایل این امر را می توان در موارد زیر ملاحظه کرد:
- هرگونه واکنش زمینی از سمت جولان اشغالی صرفا یک برخورد مسلحانه خفیف خواهد بود که هیچ تغییری در واقعیت ها و حقایق موجود ایجاد نخواهد کرد و هیچ حادثه و رخداد امنیتی یا معنوی مهمی را درپی نخواهد داشت.
- هرگونه واکنش هوایی از سوی نیروی هوایی سوریه توان مقابله با نیروی هوایی اسرائیل را درحال حاضر ندارد، چون نیروی هوایی سوریه هم اکنون درگیر عرصه داخلی و حوادث جاری در این کشور است و بنابراین چنین دخالتی خطری برای موجودیت نیروی هوایی سوریه تشکیل خواهد داد.
- تنها واکنشی که هم اکنون سوریه می تواند به تجاوز رژیم صهیونیستی داشته باشد، هدف قرار دادن اهداف رژیم صهیونیستی در داخل سرزمین های اشغالی از طریق موشک های زمین به زمین دور برد است، مشابه سناریویی که ارتش عراق طی جنگ دوم خلیج فارس در عملیات «طوفان صحرا» طی 2 اوت 1990 تا 28 فوریه 1991 به اجرا گذاشت و 39 موشک اسکاد در آن زمان تل آویو و حیفا و دیگر شهرهای صهیونیست نشین سرزمین های اشغالی را هدف قرار داد.
اما رهبران سوریه از این واکنش هم چشم پوشی کردند، چون موشک های پاتریوت و سامانه موشکی دفاعی که رژیم صهیونیستی در این اواخر آن را در مرزهای این رژیم با سوریه نصب کردند، مانع تاثیرگذار بودن چنین حمله ای می شود و مهمتر از آن، اینکه هر واکنش سوریه در جای خود حملات بیش از پیش رژیم صهیونیستی علیه سوریه در آینده را به دنبال خواهد داشت و از آنجا که ارتش سوریه مشغول نبردها و درگیری های داخلی است نمی تواند در این مرحله بر نبردی خارج از مرزهای خود تمرکز کند.
- هر واکنش نظامی متعارف و سنتی از سوی سوریه ضربات سنگینی را به تماس های آمریکا – روسیه وارد و دستیابی به راه حل فراگیر و جامع برای بحران سوریه را با مشکل مواجه خواهد کرد و این به معنای از دست دادن فرصت پایان دادن به بحران سوریه توسط رهبران این کشور است.
اگرچه رهبران سوریه این بار نمی پذیرند که این تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی را بسان تجاوز سال 2007 مسکوت باقی نگه دارند که در جریان آن جنگنده های رژیم صهیونیستی یک هدف سوری را در شمال غربی شهر دیر الزور در شرق سوریه به این دستاویز هدف قرار داد که یک مرکز هسته ای است.
به همین دلیل رهبران سوریه تصمیم گرفتند، گزینه پاسخ موشکی را به کنار نهند و آنگونه که برخی ناظران تصور می کنند، در این مرحله با توجه به شرایط حکم بر سوریه، دمشق واکنش کیفی و با هماهنگی با طرف های اطلاعاتی کشورها و سازمان های هم پیمان با خود در منطقه و جهان را سرلوحه کار خود قرار خواهد داد.
اگر هدف از این حمله آنگونه که ادعا شده است، هدف قرار دادن کاروانی برای متوقف کردن کمک های نظامی سوریه به سازمان هایی است که رژیم صهیونیستی آنها را دشمن خود تلقی می کند، بنابراین در پاسخ این ادعا باید گفت که چنین کمک هایی اولین نبوده که آخرین آن باشد و بی تردید با یک حمله یا چنین حمله ای نه تنها این کمک ها قطع نخواهد شد، بلکه افزایش نیز خواهد یافت و اگر تجیهزات موشکی پدافند هوایی و به طور مشخص موشک های زمین به هوا نوع SA17 تا این اندازه رژیم صهیونیستی را به وحشت انداخته است، پس تلاش ها برای رساندن این موشک ها به دست دشمنان اسرائیل بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
و اگر هدف از بمباران مرکز تحقیقات نظامی «جمرایا» در ریف دمشق بنابر اظهار مقامات سوری انجام تحقیقاتی در حوزه بالا بردن سطح مقاومت و دفاع از خود بود و تحقیقات صورت گرفته در این مرکز برای بالا بردن کیفیت سلاح ها به ویژه موشک ها و مدرنیزه کردن آنها بنابر ادعای گزارش های غربی است، بنابراین اولا رها کردن چنین تحقیقاتی توسط دمشق امری منطقی شمرده نمی شود، دوم اینکه اینگونه تحقیقات با هدف قرار دادن یک مرکز هیچ گاه متوقف نخواهد شد و بی تردید دیگر مراکز تحقیقاتی سوری با کمک و همکاری کارشناسان دیگر کشورهای دوست و هم پیمان سوریه به راحتی می توانند، این تحقیقات را ادامه دهند.
و اگر هدف از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی واداشتن ارتش سوریه به ورود به جنگی خارجی برای تضعیف آن در داخل است، باید گفت که رهبران سوریه آنقدر احمق به نظر نمی رسند که در دام چنین توطئه ای گرفتار شوند و سوریه اقدام به واکنشی متعارف و سنتی نکرد که در این دام صهیونیست ها بیفتد.
و سرانجام اینکه رهبران سوریه هیچ بهانه و دستاویزی به نیروی هوایی سوریه نخواهند داد تا اهداف بیشتر و گسترده تری مانند فرودگاه های نظامی و مراکز فرماندهی و انبارهای ذخایر تسلیحاتی سوریه را هدف قرار دهند، موضوعی که موجب می شود، موازنه کنونی قوا در داخل سوریه به زیان دمشق تغییر کند.
اگر هدف از تجاوز هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه ضربه زدن به روحیه ارتش سوریه باشد، بنابراین رژیم صهیونیستی باید بداند که واکنش و ضربه سوریه به تل آویو از جایی وارد خواهد شد که اصلا انتظار آن را ندارد. جایی که موشک های پاتریوت نیز نتواند به کمک صهیونیست ها بشتابد، عملیات هایی شبیه انفجار اتوبوس حامل گردشگران اسرائیلی یا بمبگذاری در سفارت آمریکا در آنکار و البته با برد و وسعتی بسیار فراتر.
نظر شما :