اسرائیل خود را برای جنگ آماده میکند
یکی از مشاوران ارشد ستاد مشترک ارتش ترکیه که با همکاریهای خود با طرحهای ناتو نیز شناخته میشود از آمادگی رژیم صهیونیستی برای جنگی جدید خبر داد.
به گزارش فارس، دکتر مسعود حقی جاشین مشاور ارشد ستاد مشترک ارتش ترکیه و یکی از همکاران طرح های ناتو در گفتگویی مفصل با روزنامه حریت ترکیه به تشریح دیدگاه های خود در زمینه تحولات جاری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و سناریوهای محتمل پرداخت.
اسرائیل آماده جنگی جدید میشود
دکتر جاشین در مورد رژیم صهیونیستی گفت که به عقیده وی تنش بین اسرائیل و مصر موجب جنگ جدید اعراب – اسرائیل میشود. وی گفت: با سیاست "منتظر باش و ببین" اسرائیل می توانم بگویم که اسرائیل آماده جنگی جدید می شود. در اینجا عنصر تعیین کننده ایران است. سوریه قدرت چندانی برای تغییر موازنه ها در خاورمیانه ندارد، اما مصر و ایران فرق می کنند. اگر دقت کنید، دولت اوباما به اعراب 150 میلیارد دلار اسلحه فروخت. این فروش، بزرگترین فروش اسلحه از سال 1991 به این طرف بود. این سلاح ها عمدتا شامل سلاح هایی هستند که ما نام آنها را Penetration Bomb گذاشته ایم و قادرند آزمایشگاه های زیرزمینی ایران را هدف قرار دهند. از همین بمب ها با اسرائیل هم داده شد. معنی همه این ها این است که هم در مدیترانه شرقی و اطراف کانال سوئز و هم در خلیج فارس درگیری رخ خواهد داد. شاید اعراب علیه ایران دست به حمله بزنند. پیش بینی من اعلان جنگ کشورهای عربستان سعودی، کویت، قطر، بحرین و نیروهای آمریکایی حاضر در عراق علیه ایران است.
عملیات لیبی علیه چین بود
دکتر جاشین در ادامه خاطرنشان کرد که در این صورت به عقیده وی نه چین و نه روسیه به ایران کمک خواهد کرد. وی در مورد عملیات ناتو و غرب علیه لیبی نیز این دیدگاه را مطرح کرد: عملیات لیبی از یک جهت علیه چین است. بعد از آغاز این عملیات، چین تعداد پنجاه هزار کارگر خود را از لیبی خارج کرد. آمریکا در مورد منابع نفت و گاز در شمال افریقا و آسیا بیش از آنکه از مسلمانان بترسد، از چین وحشت دارد. می توانم بگویم این عملیات در حقیقت عملیات بسیار گسترده ای با هدف دور کردن چین از این منطقه بود. این طور که پیداست از بعد استراتژی نظامی این عملیات به سال های 2005 برمی گردد و به موازات عملیات نظامی علیه افغانستان صورت گرفته است.
به فلسطین فقط موقعیت خاص اعطاء میشود
دکتر جاشین در مورد روند اعلام دولت فلسطین و به رسمیت شناخته شدن آن از سوی سازمان ملل چندان خوشبین نیست. وی گفت: روند دولت شدن فلسطین بسیار طولانی خواهد شد. به نظر می رسد در شرایط فعلی حتی درخواست فلسطینی ها در مجمع عمومی سازمان ملل به سختی پذیرفته شود. شاید در انتهای این روند به فلسطین موقعیت خاص اعطاء شود، ولی در حال حاضر امکان ندارد به عنوان یک دولت مستقل پذیرفته شود. البته اگر درخواست فلسطینی ها پذیرفته نشود، عملیات انتحاری از سرگرفته می شود.
روابط ترکیه با اسرائیل تا 10 سال ترمیم شدنی نیست
دکتر جاشین در مورد حضور اسرائیل در حوزه مدیترانه شرقی و همکاری این رژیم با دولت قبرس و یونان در زمینه اکتشاف نفت و گاز در این حوزه و حمایت از این فعالیت نیز گفت که اگر بین ترکیه و اسرائیل درگیری نظامی رخ دهد، این درگیری هرگز به این دو محدود نخواهد شد و احتمال دارد کشورهای عربی نیز به اسرائیل حمله کنند و اوضاع خیلی وخیم شود. وی افزود: ترکیه قدرت نظامی درگیر شدن هم با اسرائیل و هم با آمریکا در این منطقه را ندارد. اگر فکرش را بکنید که سلاح های ارتش ترکیه همگی آمریکایی است، حمله به اسرائیل متحد آمریکا به ضرر ما تمام می شود. اما تعلیق روابط نظامی با اسرائیل، اخراج هیات دیپلماتیک اسرائیلی از ترکیه و اینکه دولت آنکارا اعلام کرده اگر لازم باشد در حوزه مدیترانه شرقی به نیروی نظامی متوسل می شود، همگی اینها واکنش هایی بسیار جدی است. از این منظر می توان گفت بین ترکیه و اسرائیل در ده سال آینده روابط متشنج خواهد بود.
دکتر جاشین با تاکید بر اینکه وقتی صحبت از تنش می شود، نباید بلافاصله به درگیری نظامی فکر کرد، در ادامه تصرحی کرد: تنش لزوما به معنای درگیری بین دولت ها نیست. مدیریت درگیری سه مرحله دارد. اول روند دیپلماتیک آغاز می شود. برای مثال گزارش سازمان ملل بخشی از این روند است. مرحله بعد طرح موضوع در دیوان بین المللی لاهه است. اگر ترکیه از این مرحله نیز پاسخ مثبتی دریافت نکند، در مرحله سوم جنگ اجتناب ناپذیر است.
نظر شما :