هدف: انزوای ایران

۰۸ آبان ۱۳۸۹ | ۱۳:۱۴ کد : ۹۰۷۹ اخبار اصلی
پرز می‌گوید: «پایان نزاع اسرائیل و فلسطین باعث تقویت وضعیت امنیتی ...
هدف: انزوای ایران

ديپلماسى ايرانى: وقتی امریکایی‌ها به اسرائیل و فلسطینیان فشار آوردند که پای میز مذاکرات دست همدیگر را بفشارند و توافقی هرچند نیم بند داشته باشند خیلی‌ها به نیت دولت اوباما شک کردند. برخی گفتند اوباما دارد خود را برای رویارویی بزرگش در منطقه یعنی با ایران آماده می‌کند و از این رو باید در دیگر حوزه‌های درگیری آرامش برقرار کند. خروج نیروهای امریکايى از عراق، گفت وگو با طالبان، درگیر کردن سوریه در ثبات در لبنان و در نهایت تلاش امریکا برای صلح مابین فلسطینیان و اسرائیلی‌ها از این نگاه همه تلاش‌هایی دیده که شد که امریکا برای برقراری آرامش در دیگر کانون‌های بحران منطقه انجام داده تا بتواند به مهار ایران بپردازد.

این موضوع چیزی است که در سخنرانی روز جمعه شیمون پرز، رئیس‌جمهور اسرائیل مطرح می‌شود. او خطاب به رهبران یهودیان اسرائیل اعلام می‌کند که برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطینیان می‌تواند به انزوای ایران کمک کند. او گفت: «پایان نزاع اسرائیل و فلسطین باعث تقویت وضعیت امنیتی ایالات متحده در خاورمیانه و انزوای ایران خواهد شد.»

او تاکید کرد: «ما تنها جنگیدیم اما نمی‌توانیم تنها دوام بیاوریم. ما برای موجودیت خود به دوستی ایالات متحده نیاز داریم. این امر آسانی نیست اما واقعیت این است.» وی افزود: «همان‌طور که ایالات متحده سعی می‌کند نیازهای امنیتی ما را بفهمد، ما اسرائیلی‌ها هم باید نیازهای ایالات متحده را درک کنیم.»

شیمون پرز در ادامه با اشاره به طرح امنیتی ایالات متحده در خاورمیانه سخنرانی خود گفت: «ما هم می‌توانیم برای کمک به این مسئله سهم کوچک خود را ایفا کنیم و معنی کمک این است که بتوانیم تشکیل یک ائتلاف ضد ایرانی در خاورمیانه را ممکن بسازیم. و ایفای چنین سهمی ‌از طریق صدور اعلامیه نیست بلکه از طریق توقف کشمکش بین ما و فلسطینیان است، کشمکشی که در درجه دوم اهمیت قرار دارد.»

پیش از این نیز باراک اوباما هدف مذاکرات صلح را آماده شدن فضا برای مواجهه با ایران اعلام کرده بود و گفته بود رسيدن به صلح در خاورميانه باعث می‌شود پتانسيل تغيير استراتژيک در منطقه روی دهد و امريکا، اسرائيل و فلسطينی‌ها بتوانند با خطری که از سوی ايران متوجه آنها است، بهتر روبه رو شوند. اوباما در تشریح اصرارش بر مذاکرات صلح خاورمیانه گفته بود: «با اين کار ما بهتر می‌توانيم با گروه‌های تروريست در منطقه روبه‌رو شده و بهتر می‌توانيم با مسئله ايران هم که حاضر نيست از برنامه اتمی ‌‌دست بردارد، روبه‌رو شويم. ما اين کار را فقط برای خوشايند خود دنبال نمی‌کنيم، ما به دنبال آن هستيم چرا که به حفظ امنيت امريکا هم کمک می‌کند.»

روند جدید مذاکرات که روز پنج شنبه دوم سپتامبر( 11 شهریور) پس از 20 ماه توقف مذاکرات خاورمیانه با فشار امریکا احیا شده بود با اصرار اسرائیل بر تداوم شهرک‌سازی و نیز هشدار محمود عباس، مبنی بر خروج از مذاکرات در صورت تداوم این شهرک سازی‌ها با بن بست مواجه شد. این مذاکرات پس از دو دور نشست در واشنگتن و شرم الشیخ با آغاز شهرک سازی‌ها در دوشنبه 27 سپتامبر (5 مهر) متوقف شد. با این حال رایزنی‌ها و فشار امریکا برای از سرگیری این مذاکرات ادامه دارد.
 


نظر شما :