/عکس/ اشتباه عجیب اوباما
سفر وزير دفاع انگليس به عربستان
ایسنا- يک مقام رسمى عربستان اعلام کرد: وزير دفاع انگليس با وزير کشور عربستان در خصوص مسايل امنيتى به تبادل نظر پرداخت.
به نوشتهى روزنامهى الوطن - چاپ عربستان - امير نايف بن عبدالعزيز، معاون دوم نخست وزير و وزير کشور عربستان با ليام فاکس، وزير دفاع انگليس در جده ديدار کرد.
براساس گزارش خبرگزارى عربستان، امير نايف و فاکس به بررسى مسايل مشترک به ويژه مسايل امنيتى و همکارى در اين زمينه پرداختند.
سخنگوى سفارت انگليس در عربستان گفت: وزير دفاع انگليس با ملک عبدالله بن عبدالعزيز، پادشاه عربستان در جده ديدار کرد.
به گفتهى اين سخنگو پادشاه عربستان و وزير دفاع انگليس به بررسى مسائل مختلف از جمله ثبات و امنيت در خليج فارس و خاورميانه پرداختند.
وى افزود: دو طرف به بررسى روابط دوجانبه، اوضاع افغانستان و شفاف عمل کردن ايران و همکارى ايران با منطقه و غرب پرداختند.
فاکس نخستين وزير دولت جديد انگليس است که به عربستان سفر کرده است.
پذیرش بیانیه تهران، پیششرط مذاکره با گروه 1+5
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پذیرش بیانیه تهران از سوی گروه 1+5 را به عنوان پیش شرط جمهوری اسلامی برای آغاز مذاکرات با این گروه اعلام کرد.
"اسماعیل کوثری" در گفت وگو با خانه ملت، با اشاره به تاکید گروه 1+5 مبنی بر تسریع درآغاز مذاکرات با ایران در موضوع هسته ای، گفت: تاکید همیشگی ما برای رفع مشکلات بحث مذاکره بوده است.
نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر به نحوه برخورد غربی ها با کشورهای دیگر اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: آنها چون همیشه احساس کردهاند که از طریق فشار و زور می توانند به خواسته هایشان رسیده و منافع خود را تامین کنند در برخورد با ایران نیز همواره طلبکارانه صحبت می کنند.
عضو فراکسیون اصولگرایان با اعلام اینکه ما بارها به غربی ها اعلام کرده ایم که زیر بار حرف زور شما نخواهیم رفت، خاطرنشان کرد: براین اساس ما همواره گفته ایم که مذاکره بهترین راه حل مسائل است.
کوثری درباره دلیل اصرار جدید گروه 1+5 برای مذاکره با ایران در موضوع هستهای، گفت: چون آنها از طریق فشار و زور همچون صدور قطعنامه و تحریم نتوانستهاند به نتیجه برسند، دوباره موضوع مذاکره را مطرح می کنند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی، تصریح کرد: پیش از آغاز مذاکرات حتما باید برای غربی ها تفهیم شود که شما بی دلیل از طریق صدور قطعنامه و اعمال تحریم به تهران فشار می آورید.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی چند ماه پیش با پذیرش بیانیه تهران با همکاری کشورهای ترکیه و برزیل راه حل موضوع هسته ای را مشخص کرد، افزود: هر چند این بیانیه خطاب به گروه وین(آمریکا، روسیه ، فرانسه و آژانس بین الملی انرژی اتمی) تنظیم شده بود؛ اما می توانست محور مذاکرات با گروه 1+5 نیز باشد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پذیرش بیانیه تهران از سوی گروه 1+5 را به عنوان پیش شرط جمهوری اسلامی برای آغاز مذاکرات با این گروه اعلام کرد و گفت: تا زمانی که تکلیف بیانیه تهران از سوی گروه 1+5 روشن نشود، مذاکره با این گروه نمی تواند، انجام گیرد.
پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل(آمریکا، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) به علاوه آلمان گروه 1+5 را تشکیل می دهند.
/عکس/ سمند سواری هوگو چاوز
هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا روز گذشته برای شرکت در انتخابات پارلمانی این کشور، با اتومبیل شخصی خود که سمند ایرانی است در صندوق رای حاضر شد. جدیدترین خبرها حاکی از پیروزی طیف حامی چاوز در انتخابات پارلمانی است.
حمایت متکی از عمر البشیر
ایسنا- منوچهر متکى وزير امور خارجه کشورمان در نشست هماهنگى ساليانه وزراى خارجه سازمان کنفرانس اسلامى که در حاشيه اجلاس 65 مجمع عمومى سازمان ملل متحد برگزار شد حضور يافته و سخنانى را ايراد کرد.
منوچهر متکى در نطق خود گفت: شرايطى که مردم فلسطين در آن به سر مىبرند همچنان در کانون توجه ما قرار دارد؛ به ويژه با توجه به اصطلاح طرح صلحى که در منطقه دنبال مىشود. سوال اساسى در اين ارتباط مطرح است اين است که چگونه صلح مىخواهد برقرار شود درحالى که برادران و خواهران ما در فلسطين کماکان مورد ظلم و جنايات وحشيانه رژيم صهيونيستى هستند؟ رژيمى که بطور مستمر اساسىترين حقوق مشروع و لاينفک مردم بىدفاع فلسطين را پايمال مىکند.
متکى درباره روندهاى جديد در بحث اسلام ستيزى با اشاره با حرکت زشت و زننده قرآنسوزى و مخالفت با ساخت مسجد يا مناره عنوان داشت که کشورهاى اسلامى به علت نگرش خاص ناشى از ويژگى هاى دينى و فرهنگى خود به حقوق بشر، بايد با جديت تحولات مربوطه را مورد توجه قرارد داده و نسبت به ايفاى نقشى فعال در اين زمينه اقدام کنند.
وى روند فزاينده اسلام ستيزى را از مهمترين چالشهاى جهان اسلام در غرب دانست و همکارى و اقدام جمعى کشورهاى اسلامى جهت مقابله موثر و جدى با اين پديده را امرى اجتناب ناپذير خواند.
وزير امور خارجه کشورمان با اشاره به انتخابات مجلس قانونگذارى اخير در افغانستان بر حمايت کامل دولت جمهورى اسلامى ايران همچون گذشته براى تحقق امنيت، ثبات و توسعه پايدار اعلام داشته و تسريع خروج نيروهاى خارجى از اين کشور و سپردن امور به دست دولت و مردم افغانستان را از گام هاى اساسى در اين راستا دانست.
متکى همچنين آغاز خروج بخش عمده نيروهاى خارجى از عراق را به فال نيک گرفته و بار ديگر بر ضرورت حفظ حاکميت، تماميت ارضى، استقلال سياسى و وحدت ملى عراق تاکيد کرد.
وزير امور خارجه همچنين اقدام جسورانه نيروهاى عراقى براى تحت کنترل درآوردن پايگاه نظامى گروهک تروريستى منافقين در اين کشور را ستود و خواستار اخراج کامل آنها از عراق شد.
وزير امور خارجه با ابراز همبستگى کامل ايران با دولت و مردم سودان خواستار لغو حکم مداخله جويانه، گزينشى و غير حقوقى مبتنى بر انگيزه هاى سياسى ديوان کيفرى بينالمللى در مورد رئيس جمهور عمر البشير شد.
متکى در پايان سخنان خود روند اصلاح ساختار سازمان ملل و به ويژه شوراى امنيت گفت: «سازمان ملل در دو دهه اخير با چالشهاى گستردهاى مواجه و کارآمدى خود را براى پاسخگويى موثر به نيازهاى نوين جهانى از دست داده است. از اين رو، تداوم روند تجديد ساختار اين سازمان با هدف تقويت توانايى و ارتقا ظرفيت هاى آن، از جمله از طريق شفافتر ساختن اقدامات و فعاليتهاى سازمان و دمکراتيک تر کردن روند تصميم گيرى در نهادهاى مختلف آن، کماکان ضرورتى اجتناب ناپذير قلمداد مىشود.»
آمريکا نيروى هوايى عربستان را آموزش مىدهد
دولت عربستان با هدف تقويت گارد مرزى و نيروى هوايى خود 30 خلبان را براى گذراندن دورههاى لازم به آمريکا اعزام کرده است.
به گزارش فارس، سرهنگ دو "سالم السالمى " سخنگوى رسمى پليس مرزى عربستان سعودى در گفتوگو با پايگاه خبرى "ايلاف " اعلام کرد: راهبرد فعاليت در مرزها مستلزم ورود بخش نيروى هوايى است. در همين راستا نيز 30خلبانان سعودى براى سپرىکردن دورههاى لازم به آمريکا فرستاده شدهاند تا براى درگيرىهاى مرزى احتمالى ميان عربستان و کشورهاى همسايه آن بويژه جمهورى يمن آمادگىهاى لازم را کسب کنند.
وى افزود که وجود مسافتهاى طولانى ميان نقاط مرزى و مرکز کشور مستلزم استفاده از يک وسيله سريع است که در همين راستا نيز يک اداره ويژه گارد مرزى هوايى تشکيل شده است که بر ميزان توانمندىهاى يگانهاى مرزى و نيز ميزان آمادگى براى حمايت و دفاع از مرزها خواهد افزود.
درخواست نتانیاهو از عباس برای ادامه مذاکرات
ایسنا- نخست وزير رژيم صهيونيستى در پايان دوره توقف شهرک سازىها از رئيس تشکيلات خودگردان فلسطين خواست تا به مذاکرات مستقيم ادامه دهد.
به گزارش سايت اينترنتى شبکه الجزيره، بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستى طى بيانيهاى در پايان مدت توقف شهرک سازىها از محمود عباس، رييس تشکيلات خودگردان فلسطين خواست تا براى دستيابى به صلح به مذاکرات مستقيم ادامه دهد.
وى همچنين عنوان داشت که "اسرائيل اماده است با طرفهاى مورد نظر طى روزهاى آينده با هدف ايجاد راهکارى در زمينه موفقيت مذاکرات مستقيم تماس برقرار کند."
اين در حالى است که پي.جي.کراولى، سخنگوى وزارت امور خارجه آمريکا تاکيد کرد: "موضع واشنگتن در خصوص توقف شهرک سازىها تغيير نکرده است. دولت آمريکا با دو طرف اسرائيلى و فلسطينى در تماس است و طى روزهاى آينده با آنها ديدار خواهد کرد. واشنگتن همچنان خواهان پيشبرد مذاکرات مستقيم به سمت راهکار تشکيل دو کشور است."
از سوى ديگرايهود المرت، نخست وزير سابق رژيم صهيونيستى در مقاله خود در روزنامه اورشليم پست تاکيد کرد: "به تاخير افتادن و يا شکست مذاکرات مستقيم باعث به وجود آمدن مشکلات خطرناکى در منطقه خواهد شد."
المرت اظهار داشت: "به نظر من مساله توقف شهرک سازىها در کرانه باخترى مسالهاى حاشيهاى است. بنيامين نتانياهو و محمود عباس با مشکل داخلى مواجه هستند."
وى در ادامه افزود: "نتانياهو با بحران دولتى در صورت تمديد دوره توقف شهرک سازىها روبرو خواهد شد و در مقابل محمود عباس هرگز نمىتواند در صورت ادامه يافتن شهرک سازىها موافقت ديگران را با ادامه مذاکرات مستقيم جلب کند."
المرت همچنين تاکيد کرد: " بسيارى از گروهها در سراسر جهان در خواستهاى طرف فلسطينى را تائيد مىکنند."
وى در اين مقاله خود تاکيد کرد که "پنج مساله اساسى در نهايت دستاوردهاى مذاکرات مستقيم را تهديد خواهد کرد. يکى از اين پنج مساله موضوع مرزها است بدين معنا که مناطقى که اسرائيل بايد از آنها عقب نشينى کند بايد مشخص شود."
وزیر امور خارجه سابق مصر درگذشت
یک منبع رسمی مصرامرو از درگذشت وزیرسابق امور خارجه مصر خبر داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک منبع رسمی اعلام کرد احمد ماهر، وزیر سابق امور خارجه مصر صبح امروز(دوشنبه) در سن 75 سالگی درگذشت. این منبع در ادامه افزود: ماهر به دنبال یک بیماری از دنیا رفت.
احمد ماهر از سال 2001 تا 2004 پست وزارت امور خارجه مصر را در دست داشت. وی در سال 1935 به دنیا آمد و در سال 1957 به وزارت امور خارجه مصر پیوست. وی در سفارتخانه مصر در کنگو، فرانسه، سوئیس، پرتقال و بلژیک فعالیت میکرد. همچنین پستهای مهمی را در دولت مصر از جمله مشاور رئیس جمهور در امور امنیت ملی و همچنین مدیر دفتر وزیر امور خارجه را به دست داشت. احمد ماهر چهارمین وزیر امور خارجه در دوران ریاست حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر به حساب میآید. پیکر وی بعد از ظهر امروز تشییع خواهد شد.
/عکس/ برادران میلیبند در آغوش هم
دیپلماسی ایرانی- اد میلیبند بعد از انتخابش به عنوان رهبر حزب کارگر انگلیس برادرش دیوید رابه آغوش می کشد. میلیبند جانشین گوردون براون رهبر پیشین این حزب شده است.
جزایر ایرانی حق امارات است!
پارلمان انتقالى کشورهاى عربى در اقدامى گستاخانه جزاير سه گانه ايرانى را حق امارات دانست.
به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه دارالخليج ـ چاپ امارات ـ، عدنان عمران ـ دبيرکل پارلمان انتقالى کشورهاى عربى ـ در دومين نشست اين پارلمان در دمشق گفت: اين پارلمان از حق امارات در مالکيت جزاير سه گانه (؟!) حمايت مىکند.
وى ادامه داد: از مسائل مطرح در جدول کارى اين نشست مىتوان به مساله فلسطين و مذاکرات سازش، اوضاع عراق، سودان، سومالى و اوضاع هستهيى در خاورميانه و خطرات سلاح هستهيى اسراييل براى امنيت ملى کشورهاى عربى و صلح و امنيت بينالمللى اشاره کرد.
رایزنی وزرای خارجه ایران و آلمان
وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و آلمان بر ضرورت آغاز گفتگوهای هسته ای تاکید کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، متکی در این دیدار که به درخواست طرف آلمانی و در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد، دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات مختلف مرتبط با همکاری های صلح آمیز ازجمله تبادل سوخت و راهکار خروج 1 +5 از بن بستی را که به واسطه رویکرد نادرست آنان ایجاد شده است ، برای همتای آلمانی خود تشریح کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تشریح روند اقدامات و همکاری های صورت گرفته تهران در سال های گذشته با هدف اعتمادسازی در استفاده صلح آمیز از انرژیِ هسته ای ، بیانیه تهران را آخرین ابتکار برای مبادله خواند که متاسفانه با پاسخ مناسب غرب مواجه نشد.
متکی خطاب به همتای آلمانی خود گفت: به رغم پیشرفت حاصله در بیانیه تهران به عنوان چارچوبی فراگیر که با حضور برزیل و ترکیه در زمینه تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران بود، متاسفانه جهانیان شاهد پاسخ غیرمتناسب غرب در صدور قطعنامه 1929 بودند.
وی افزود: به رغم صدور این قطعنامه و اقدامات فرا قطعنامه ای که تکرار سیاست شکست خورده 5 سال گذشته است ، جمهوری اسلامی ایران همچنان آمادگی خود را برای اجرای توافقات این بیانیه اعلام و البته به طور همزمان به هدف تامین سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ، غنی سازی 20 درصدی را آغاز کرده است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با انتقاد از این سیاست دو سویه غرب مبنی بر تحریم و صدور قطعنامه از یک سو و دعوت به گفتگو و مذاکره از سوی دیگر، تنها راه پیش روی 1+5 را تعامل و گفتگوی سازنده با ایران در این زمینه خواند و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای مذاکره با این گروه اعلام کرد.
متکی لزوم نگاه وزیر امور خارجه آلمان به آینده نگری در موضوع هسته ای را مهم دانست و گفت : با بهره گیری از تجربه های گذشته ضرورت دارد که شرایط به صورت واقعی مورد ارزیابی قرار گیرد و به سمت راه حلی فراگیر و مبتنی بر قوانین و عدالت حرکت کنیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران باردیگر با تاکید مجدد بر شفافیت مواضع اصولی تهران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ، پیام مقام معظم رهبری به نخستین کنفرانس خلع سلاح تهران را که در آن ، استفاده از سلاح هسته ای حرام اعلام شده است و همچنین جایگاه فتوی را در مبانی فقهی و دینی مسلمانان را برای همتای آلمانی خود تشریح کرد.
وزیر امور خارجه آلمان نیز در این دیدار شرایط موجود در فضای سیاسی – بین المللی را برای آغاز گفتگوهای هسته ای ایران مناسب ارزیابی کرد و گفت : باید با آینده نگری از شرایط موجود، برای حرکت به جلو استفاده کرد.
وی اقدام جمهوری اسلامی ایران در برگزاری کنفرانس خلع سلاح و مواضع شفاف ایران در بحث سلاح هسته ای را در پیشبرد مذاکرات بسیار کمک کننده خواند و افزود : اکنون همه اعضای 1+5 بر حق استفاده صلح آمیز هسته ای ایران تاکید دارند.
وزیر امور خارجه آلمان در پایان مذاکرات سازنده را تنها راه حل و فصل مسائل فیمابین اعلام کرد.
نامزدهای حامی چاوز پیروز شدند
براساس آمار اولیه شورای ملی انتخابات ، نامزدهای حامی دولت چاوز پیروز انتخابات مجلس ملی شدند.
به گزارش شبکه خبر خانم تیویسای لوسه نا ، رئیس شورای ملی انتخابات ونزوئلا نتایج اولیه انتخابات مجلس ملی را اعلام کرد که بر اساس آن ، نامزدهای حامی دولت چاوز از رقبای خود پیشی گرفتند.
آمار اولیه نشان می دهد که از مجموع 165 کرسی ؛ 91کرسی مجلس برای حامیان دولت و 59 کرسی نیز برای مخالفان و دو کرسی از نمایندگان دیگر احزاب است.
رئیس شورای ملی انتخابات گفت: شمارش آرا در برخی از حوزه ها ادامه دارد و تکلیف چند نماینده دیگر نیز به زودی مشخص خواهد شد.
بر اساس آمار اعلام شده ، مشارکت مردمی در این انتخابات بیش از 66 درصد بوده است.
در انتخابات ونزوئلا حدود 17 میلیون و 500 هزار نفر در ونزوئلا واجد شرایط رای دادن بودند و بیش از 250 هزار نیروی امنیتی و پلیس نیز امنیت برگزاری انتخابات را بر عهده داشتند.
مردم ونزوئلا نمایندگان خود را در مجلس ملی این کشور هر پنج سال یک بار انتخاب می کنند.
هم اکنون و در دوره فعلی فعالیت مجلس ملی این کشور بیشتر نمایندگان پارلمان حامی دولت چاوز هستند.
این انتخابات ، سومین دوره انتخابات مجلس از زمان روی کار آمدن هوگو چاوز در سال 1999 است.
قرمز پوش های حامیدولت، چاوز رئیس جمهور کشورشان را ناجی کشور میدانند و اقدامات موثر او در توسعه بهداشت و آموزش و نیز حمایت از قشرهای آسیب پذیر را از موفقیت های وی میدانند .
از طرفی دیگر مخالفان نیز افزایش ناامنی های اجتماعی ، گسترش فقر عمومی و نبود برنامه های کلان عمرانی را از نتایج سیاست های دولت چاوز معرفی میکنند.
ناظران سیاسی معتقدند این انتخابات نوعی دوئل میان مخالفان و موافقان روند کنونی کشور است که می تواند تاثیر بسیاری بر اهداف انقلابی چاوز داشته باشد.
در همین حال آمریکا در هفتههای گذشته برای به چالش کشاندن انتخابات ونزوئلا، فعالیتهای سیاسی و مالی بسیاری داشته است .
انتقال سوخت به قلب راکتور در چند روز آینده
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: در چند روز آینده شاهد انتقال سوخت به قلب رآکتور هسته ای خواهیم بود.
به گزارش واحدمرکزی خبر، علی اکبرصالحی گفت: همانطور که قبلا نیز گفته بودم این کار نیمه نخست مهر صورت خوهد گرفت که ممکن است یکی دو روز زودتر یا دیرتر باشد .
دیگر اظهارات وی را در ادامه بخوانید.
- قلب رآکتور هسته ای باید شستشو ، اسید شویی و تا نیمه پر از آب می شد و دوباره حدود 15 سوخت مجازی بارگذاری و برداشته می شد که این کارها صورت گرفته است.
- به هر حال این کارها نوعی تمرین و بازرسی از قلب رآکتور هسته ای است ضمن آنکه استخرهای جنب راکتور نیز باید با آب پر می شد تا مشخص شود نشتی دارد یا خیر.
- همه این فعالیت ها با موفقیت صورت گرفته است و امیدواریم این اتفاق در نیمه نخست مهر ماه بیفتد و ما با فعل ماضی بگوییم که سوخت منتقل شد . صالحی درباره نشست وین نیز گفت: در اجلاس آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین چند اتفاق خیلی خوب افتاد که یکی از این اتفاقات قطعنامه ای امنیتی بود که در آنجا تصویب شد .
- با همت جمهوری اسلامی ایران و همیاری جنبش عدم تعهد، عنوان کنفرانس خلع سلاحی که ایران چند ماه پیش در تهران برگزار کرد ، در این قطعنامه وارد شد که این خود دستاورد مهمی است.
- قبل از کنفرانس خلع سلاح ایران کنفرانس دیگری در ارتباط با بحث هسته ای در امریکا برگزار شده بود که اسم این کنفرانس را در قطعنامه آورده بودند اما اسم کنفرانس ایران نبود که اسم ایران و این کنفرانس نیز آورده شد.
- اتفاق دیگر در این اجلاس این بود که جمهوری اسلامی ایران توانست زمینه همکاری خوبی را برای آینده با آژانس فراهم کند و این موضوعات به طور صریح با مدیرکل آژانس مطرح و در قطعنامه ای در ارتباط با نحوه اجرای پادمان تصویب شد که این نیز نکته مهمی است.
- در آنجا ذکر شد که از این به بعد اگر آژانس موضوعی را درباره فعالیت هسته ای کشورها در گزارش های خود مورد ارزیابی قرار دهد باید اشاره کند که کدام بند از پادمان این موضوع را مطرح می کند.
- موضوع بعدی حفاظت لازم از اطلاعات فعالیت های هسته ای کشورهای عضو بود که قرار شد آژانس به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشد .
قرار شد مدیرکل آژانس در جلسات شورای حکام در خصوص اقدامات حفاظتی از اطلاعات فعالیت های هسته ای کشورهای عضو گزارش دهد .
نظر شما :