پرونده فارن افرز از بازگشت ترامپ به قدرت (بخش چهاردهم)
کمک ترامپ به اوکراین به پایبندی اروپا به تعهدات بستگی دارد
نویسنده: رابرت سی اوبرین Robert C. O’Brien، مشاور امنیت ملی سابق امریکا
دیپلماسی ایرانی: جو بایدن، رئیس جمهوری فعلی ایالات متحده امریکا با سوء مدیریت فاجعه بار خروج از افغانستان، دولت آمریکا را به شدت تضعیف کرد.
دولت دونالد ترامپ زمانی که رئیس جمهور بود بر سر توافقی با طالبان و مقامات افغانستان مذاکره کرد که به دخالت ایالات متحده در جنگ پایان می داد، اما ترامپ هرگز اجازه چنین عقب نشینی آشفته و شرم آوری را نمی داد. او موافق خروج نیروهای امریکایی از أفغانستان و پایان دادن به جنگ در این کشور بود اما هرگز درصدد نبود چین فاجعه بار نیروهای امریکایی از أفغانستان خارج شوند.
می توان یک خط مستقیم از فرایند بی نتیجه خروج نیروهای امریکایی از أفغانستان در تابستان سال 2021 تا تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای حمله به اوکراین که شش ماه بعد از آن رخ داد، ترسیم کرد. پس از اینکه روسیه هشدارهای بایدن در مورد عواقب حمله به اوکراین را نادیده گرفت او در آخر تصمیم گرفت که به اوکراین حمله کند. در آن موقع بایدن به رئیس جمهوری اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، پیشنهاد کرد که کییف را ترک کند، که اگر چنین می کرد، فرار مفتضحانه اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان از کابل در تابستان قبل را تکرار می کرد و تداعی کننده آن افتضاح می شد. خوشبختانه زلنسکی این پیشنهاد را رد کرد.
دولت بایدن از آن زمان تاکنون کمک های نظامی قابل توجهی به اوکراین ارائه کرده، اما اغلب در ارسال انواع تسلیحات به کی یف که برای موفقیت در میدان جنگ به آنها نیاز دارد، پا پس کشیده است. اخیرا کنگره ایالات متحده 61 میلیارد دلار برای اوکراین تخصیص داده است؛ این علاوه بر 113 میلیارد دلاری است که قبلاً تصویب شده بود. این مبلع احتمالاً برای جلوگیری از شکست اوکراین در برابر روسیه کافی باشد، اما به اندازه ای نیست که آن را قادر به پیروزی در برابر روسیه کند. در همین حال، به نظر می رسد بایدن برنامه ای برای پایان دادن به جنگ نداشته باشد.
دونالد ترامپ، به نوبه خود، به صراحت اعلام کرده که مایل است جنگ اوکراین را از طریق مذاکره پیش ببرد و به کشتار جاری پایان دهد و به این ترتیب امنیت اوکراین را حفظ کند. رویکرد ترامپ ادامه دادن کمکهای مرگبار به اوکراین است که البته توسط کشورهای اروپایی تامین خواهد شد؛ در حالی که درها را برای دیپلماسی با روسیه همچنان باز نگه میدارد و مسکو را با درجهای از غیرقابلپیشبینیناپذیری از تعادل خارج میکند. او همچنین ناتو را تحت فشار قرار خواهد داد تا نیروهای زمینی و هوایی خود را به سمت لهستان بچرخانند تا توانایی های خود را به مرز روسیه نزدیک تر کنند و به طور واضح روشن کنند که این ائتلاف از تمام خاک خود در برابر تهاجم خارجی دفاع خواهد کرد.
واشینگتن باید مطمئن شود که متحدان اروپایی اش متوجه می شوند که ادامه دفاع آمریکا از اروپا منوط به این است که اروپا نقش خود را انجام میدهد؛ از جمله در اوکراین. اگر اروپا می خواهد نشان دهد که در دفاع از اوکراین جدی است، باید این کشور را فوراً در جمع خود در اتحادیه اروپا بپذیرد و از پروتکل بوروکراتیک معمول الحاق چشم پوشی کند. چنین اقدامی پیامی قوی به پوتین خواهد داد که غرب اوکراین را به مسکو واگذار نخواهد کرد. این امر همچنین به مردم اوکراین امید خواهد داد که روزهای بهتری در راه است.
منبع: فارن افرز / ترجمه: علی موسوی خلخالی
نظر شما :